Hoe te schoon Laptop / Notebook vloeistof morsen

Een laptop morsen van vloeistof (water, cofee of frisdrank) moet niet noodzakelijkerwijs kost je geld om te bevestigen als u snel deze stappen uitvoeren:

Instructies

1

Haal uw laptop uit het stopcontact.

2

Schakel uw laptop via het besturingssysteem.

3

Leg uw laptop toetsenbord geconfronteerd neer op een schone handdoek om zo veel vloeistof mogelijk.

4

Vervolgens leggen uw laptop toetsenbord geconfronteerd naar beneden in een lade vol van goedkope droogmiddel zoals baking soda gedurende ten minste 24 uur.

5

Nadat alle overtollige vocht is afgevoerd uit laptop, volg deze stappen om een interne opschonen uitvoeren:

6

Demontage instructies vinden op het internet voor uw specifieke laptop merk en model.

7

Draag een Antistatische polsband en veilig uw laptop, ervoor zorgend om de plaats van alle belangrijke elektronische componenten op een anti-statische oppervlak te demonteren.

8

Doen een beetje speurwerk: sporen van de pad vloeistof reisde intern om te bepalen van de omvang van de lekkage en welke onderdelen moeten schoonmaken en die behoefte aan vervanging. Meestal, zijn een zwaar doorweekt power omvormer en de harde schijf de enige onderdelen die behoefte aan vervanging, maar als uw laptop was ingeschakeld ten tijde van lekkage of u probeert om het vermogen op na de lekkage, je ook een dure moederbord reparatie of vervanging moet. Soms, als je geluk hebt, alleen de track pad, batterij of de DVD-speler worden doorweekt en het moederbord wordt gespaard.

9

Grondig schoon de elektronica-bord (moederbord en eventuele extra planken specifiek voor uw model) met wrijven alcohol en tal van q-tips. Water residu is het makkelijkst te reinigen terwijl dikke suikerhoudende morsen van vloeistoffen zoals koffie of frisdrank meer aandacht en tijd moeten. Maken absoluut zeker van dat alle hoeken en gaten op het bord vrij van alle spill residuen zijn.

10

Als de laptop toetsenbord/track pad voelt kleverige van een koffie of frisdrank lekkage, het uit elkaar nemen en grondig schoon te maken. Sommige maakt of modellen functie een verzegelde laptop toetsenbord/track pad, in welk geval u wellicht vervangen of u kunt ook volledig weken/was het in een wrijven alcohol Bad voor een uur en laat het drogen voor een week.

11

Laat de gereinigde delen buiten in een kleine omsloten, stof gratis, warm, en schaduwrijk gebied gedurende ten minste 24 uur drogen. Geen direct zonlicht of blootstelling aan fijne deeltjes in de lucht. Laat een beker vol baking soda naast het moederbord om drogen.

12

Opnieuw monteren uw laptop.

13

Ervan uitgaande dat u de bovenstaande stappen hebt gevolgd en deed een grondige reiniging en met een beetje geluk, uw laptop moet inschakelen en werken zoals vóór de lekkage.

Tips & waarschuwingen

  • Als u voelt dat u niet of niet een volledige opruimen van de inwendige delen doen kan, is het best contact opnemen met een derde partij computer reparatie professional alvorens over te gaan op uw laptop. Ervaren derde partij (niet in verband met de laptopfabrikant) reparatie professionals moeten zitten kundig voor positiebepaling uw laptop voor een paar honderd dollar.
  • Onder geen beding moet u geneigd aan de macht uw laptop terug op voordat een volledig schoon te maken van de interne onderdelen. Zelfs een volledig doorweekt laptop moederbord werkt weer, zonder enige interne reparatie, als A) Laptop werd stilgelegd op het moment van lekkage en B) u niet proberen te zetten het terug op voordat een grondige interne opruimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *