Laptop Batterij Life Problemen

Laptops zijn bedoeld om te werken op de batterij de meeste van de tijd , waardoor een grotere mobiliteit en overdraagbaarheid van de technologie die nodig is voor zakelijk of persoonlijk gebruik . Inzicht in de verschillende factoren die kunnen leiden tot de batterij leven problemen kunnen besparen tijd , geld en frustratie . Software

Bepaalde software configuraties
op laptops kan komen ten koste van levensduur van de batterij . Wees je bewust van programma’s die op de achtergrond draaien , zelfs wanneer het apparaat . Zelfs wanneer de laptop niet is aangesloten op een draadloos netwerk , wordt het Wi – Fi altijd op zoek naar een verbinding . Instant Messaging -software , het bijhouden van tijd programma’s en andere software die continu draaien , zelfs wanneer het niet gebruikt moet worden uitgeschakeld , tenzij dit absoluut noodzakelijk is .
Hardware

De hardwareconfiguratie van een laptop kan een significant effect op de laptop levensduur van de batterij te hebben. Grote processoren zijn goed voor rekenkracht , maar vereisen meer vermogen om te werken , waardoor de levensduur van een laptop batterij vermindert . Na apparaten aangesloten op USB of andere extra poorten kunnen extra stroom trekken uit een laptop batterij . Gebruik een extra USB-apparaten spaarzaam om energie te besparen en zorg ervoor dat de ingebouwde power management programma’s gebruiken om ongebruikte hardware componenten uit te schakelen .
Extreme Omstandigheden
< p > In zijn artikel voor het Microsoft Small Business Center , Christopher Elliott stelt het vermijden van extreme weersomstandigheden . Extreme hitte of koude kan interfereren met een laptop batterij snel leeg en de macht van de laptop . Laptop batterijen altijd bij kamertemperatuur worden zo mogelijk te voorkomen .
Wijst

In sommige gevallen , laptop batterijen zijn onderwerp van fabriek herinnert voor verschillende redenen . In het verleden zijn laptop -batterijen teruggeroepen voor oververhitting , slechte levensduur of andere gebreken . Als u aanhoudende problemen met een laptop batterij te ervaren , contact op met de laptop fabrikant om ervoor te zorgen uw batterij model is niet het onderwerp van een recall . Het is nooit veilig om een ​​teruggeroepen batterij gebruikt . Laten vervangen om eventuele problemen te corrigeren .
Opslag

Veel laptop batterij problemen
ontstaan ​​na een laptop is opgeslagen voor een langere periode . Om de levensduur van een laptop accu ’s verlengen , moet de batterij volledig worden opgeladen en ontladen per maand ten minste een keer . Indien een langere periode van opslag is noodzakelijk , BatteryUniversity.com suggereert het opbergen van de laptop accu bij kamertemperatuur met een 40 procent toeslag. Na een goede opslag methode kan het leven van een laptop accu te verlengen .

DIT BIEDEN DE TELEFOONS VAN DE TOEKOMST

Hoe lang gaat de batterij van een smartphone straks mee? Komen er nog telefoons met betere schermen op de markt? De markt voor smartphones staat geen seconde stil.

gsm accu

Nog betere schermen
Schermen van smartphones worden al steeds beter, maar de fabrikanten blijven nog steeds doorontwikkelen. In de nieuwe Samsung-toestellen wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van OLED-technologie. Deze technologie staat niet stil en wordt nog steeds verbeterd.

Hoe werkt OLED eigenlijk? Dat zit zo: het zwarte achtergrond is ook echt zwart. Het zijn geen gekleurde pixels die de batterij aanspreken. Door gebruik te maken van de naturel kleuren, bieden fabrikanten de mooiste kleuren met oneindig contrast en grote kijkhoeken.

Nu hebben smartphones vaak nog randen rond het scherm, de zogenaamde ‘bezels’. Het is goed denkbaar dat we deze in de toekomst niet meer zien. Samsung heeft bijvoorbeeld de bezels op de S8(+) verwijderd en de techniek ‘infinity screen’ genoemd. Volgens de laatste geruchten zou de nieuwe iPhone wel eens dezelfde techniek kunnen bieden.

Onverwoestbare, slimme batterijen
Zouden we niet allemaal willen dat de batterij nooit leeg gaat? Dat laden overbodig wordt? Zo ver is het nog niet, maar we komen langzamerhand wel een stapje dichterbij. Batterijen zijn echt al jaren niet verbeterd, maar nu lijkt er een ‘batterijenrevolutie’ aan te komen.

Onderzoekers van de Pohang Universiteit in Korea hebben verschillende materialen gecombineerd, waarmee ze een ‘superbatterij’ konden maken. De batterij wordt minder warm, waardoor deze langer mee kan gaan dan bijvoorbeeld een lithium-ion batterij, die nu vaak in smartphones zit. De onderzoekers hebben de batterij ook even in een drone gestopt en konden er een uur mee vliegen. Dat houdt in dat de accu in een smartphone tenminste twee dagen mee kan gaan.

Batterijen worden overigens ook een stukje slimmer. In plaats van lithium-ion zouden we straks wel eens over kunnen gaan op ‘lithium-air’. Daarbij wordt zuurstof gebruikt om de batterij op te laden. Een accu kan dan voor een vijfde van de prijs gemaakt worden, terwijl ze wel vijf keer zo lang meegaan. Onderzoekers van de Universiteit van Dallas verwachten dat ze over vijf tot tien jaar in productie gaan.

Glas dat nooit meer breekt?
Vroeger had je de Nokia 3310, een werkelijk onverwoestbare telefoon. Liet je deze vallen, dan was er niets aan de hand. Dat is tegenwoordig wel anders. Telefoons bestaan voor het grootste gedeelte uit glas. Grote kans dat de glasscherven in de rondte vliegen als je nu een telefoon laat vallen.

Gelukkig is er een oplossing voor gevonden: ‘metallic glass’. Dat is een nieuw soort glas, dat sterker is dan titanium, maar nog steeds behoorlijk meerekt. In plaats van dat het glas breekt als je je telefoon laat vallen, stuitert je telefoon.

Het idee van metallic glass is dat er een combinatie is tussen piepkleine kristalletjes, metaal, ijzer en glas. Waarom het precies zo goed werkt, snappen onderzoekers zelf ook niet zo goed, maar het is duidelijk dat het werkt. Jammer genoeg is het glas niet helder genoeg om daadwerkelijk op een telefoon te gebruiken, maar wie weet.. Over tien jaar?

Een telefoon die echt tegen water kan
Steeds meer fabrikanten van smartphones adverteren dat de toestellen die ze maken ‘waterproof’ zijn. Eigenlijk zijn ze dat niet echt, want als je ze onder water houdt, gaan ze nog steeds stuk.

Het probleem is dat een telefoon veel verschillende ingangen heeft. Denk maar aan de poort voor het laden, het inschuiven van een SD-kaart of het aansluiten van een koptelefoon. Voordat er een telefoon is die echt tegen water kan, moeten al deze poorten afgesloten worden. De kans is groot dat fabrikanten dat gaan doen, door middel van onzichtbare coating. Onzichtbare coating heeft ook een ander voordeel; het werkt ook tegen krassen en vingervlekken.

Flexibele schermen
Misschien past in de toekomst je smartphone wel in iedere broekzak. Je rolt ‘m dan gewoon op. Voor nu klinkt het misschien ongelooflijk, maar opvouwbare schermen zijn dichterbij dan je denkt.

Dankzij vernieuwde OLED-technologie wordt het mogelijk om schermen te vouwen en te ontvouwen. Dat allemaal omdat er geen randen meer nodig zijn. Dat OLED is een ontzettend handige techniek, want fabrikanten kunnen daardoor nog een stapje verder gaan. Klanten zouden in de toekomst zelf het formaat van hun smartphone kunnen bepalen. Het wordt dan best mogelijk dat je je smartphone op dezelfde manier als een wearable om je arm kunt dragen.

ZO GA JE EEN SMARTPHONEVERSLAVING TEGEN

Als je gaat lunchen of uit eten gaat, is de kans groot dat je stiekem toch even op je telefoon kijkt. Het wordt als onbeleefd beschouwd en volgende etiquette mag het niet, maar toch doen we het allemaal. Zijn we echt zo verslaafd geworden aan onze telefoon? En hoe komen we daar dan weer vanaf?Het besef: ‘ik zit vastgeplakt aan mijn scherm!’
‘Snel even wat checken op Facebook’, of ‘Snel even een liedje opzoeken op YouTube.’ Na nog geen twee minuten zitten we in een vakantiealbum van een vriend van een vriendin te kijken, of turen we een halfuur naar worstelende katten op YouTube. Eigenlijk is dat best zonde van de tijd. Geen probleem als het een keer per dag gebeurt, maar wel als je meerdere keren per dag in het scherm van je telefoon verdwaalt.

gsm accu

Het is natuurlijk niet jouw schuld dat je veel bezig bent met verschillende apps. Maar je moet je wel beseffen dat je misschien een beetje moet minderen. Met de app ‘Moment’ kun je bijvoorbeeld meten welke apps de meeste tijd van jou vragen.

Hoe word ik gelokt?
Dat we zo gevoelig zijn voor smartphones en internet, is heel natuurlijk. Onze hersenen vinden het fijn nieuwe informatie op te nemen. We willen altijd alles weten. Iedere keer dat we nieuwe informatie opnemen, komt het gelukshormoon dopamine vrij. We worden dus letterlijk ‘gelukkig’ van de smartphone en van het internet.

Dat gelukshormoon werkt verslavend. Is het niet een enorm voordeel, dat stofje? Kunnen we dat niet productief gebruiken door bijvoorbeeld druk bezig te gaan met de studie of met het werk? Nee, want we worden veel te veel afgeleid door bijvoorbeeld pushnotificaties van WhatsApp. Multitasken? Mooi niet!

Een oldschool wekker gebruiken
Hoe ga je nu een smartphon everslaving tegen? Je zou eens een wekker kunnen kopen. Waarschijnlijk denk je nu: “He, wat, zo’n ouderwets ding? Er zit toch eentje in mijn telefoon?” Dat is precies het probleem. Als de wekker gaat op je telefoon, moet je op je telefoon kijken om te snoozen of de wekker te stoppen.

De kans is groot dat je daarna aan het scherm blijft hangen, omdat je andere apps opent. Even kijken of er nog iemand heeft gereageerd op Facebook, of je nieuwe e-mails hebt, of je beste vriend of vriendin nog iets op WhatsApp heeft gezegd. Zo duurt opstaan wel heel erg lang. Daarnaast is meteen op je scherm kijken na het opstaan niet heel gezond.

Streng voor jezelf zijn
Wees streng voor jezelf. Stel wat simpele regels op, alsof je je eigen vader of moeder bent. Vroeger werd ons verboden om op de telefoon te kijken terwijl we aan het eten waren. Dat is tegenwoordig heel normaal geworden. Misschien is het goed om die regel weer opnieuw in te voeren.

Een smartphone op de slaapkamer is geen goed idee. Je blijft ermee bezig en het is de grootste oorzaak van slaapproblemen. Daarom is het beter de telefoon buiten de slaapkamer te laten. En natuurlijk gebruik je de telefoon niet tijdens het autorijden.

Een digitale detox?
Tegenwoordig proberen veel mensen een ‘digitale detox’. Dat is een soort ontgiftingskuur voor smartphonegebruikers. Bij een digitale detox maak je een bepaalde tijd geen gebruik van digitale apparatuur. Je zou dit ook alleen met je smartphone kunnen doen.

Een goed idee is om eens een weekend geen telefoon te gebruiken. Twee dagen is niet voldoende om een echte verslaving tegen te gaan, maar het is wel een mooi begin om je te realiseren dat er meer is dan alleen een scherm. Probeer weer een beetje offline te leven en van de kleine dingen te genieten. De fantasie begint dan ook te werken, waardoor je veel nieuwe ideeën krijgt.

Doe iets zonder telefoon!
Is het moeilijk om offline te gaan? Probeer dan iets te doen waarbij je gedwongen wordt om geen telefoon mee te nemen. Ga bijvoorbeeld naar een sauna, naar een spa, of ga een stukje zwemmen. Niet smokkelen: we weten dat een smartwatch geen smartphone is, maar het heeft wel precies dezelfde functie.

Offline socializen
Het klinkt waarschijnlijk een beetje gek, maar probeer ook zelf de knop om te zetten. Wanneer is het normaal geworden om je vriend of vriendin, oom of tante te feliciteren via het internet? Vroeger stuurde je een kaartje of, nog beter, feliciteerde je persoonlijk. Schrijf weer kaartjes, ga weer naar verjaardagen. Dat wordt beter gewaardeerd dan een berichtje op Facebook. Daardoor voel je je ook weer wat creatiever en attenter. Een goed gevoel!

Je instellingen veranderen
Tot slot: je kunt altijd je instellingen veranderen. Zet pushnotificaties uit en verwijder verslavende apps. Moet je aan het werk? Zet het internet helemaal uit door je telefoon tijdelijk op vliegtuigmodus te zetten. Zo weet je zeker dat je doet wat je moet doen en niet aan kattenfilmpjes op YouTube blijft hangen.

Lader voor LENOVO 20AN0069US – 20V 2.25A/3.25A,65W – Laptop-oplader voor ThinkPad T440p

 • Productcode:LEN17962
 • SKU:GSBAII
 • Ingangsspanning:20V 2.25A/3.25A,65W
 • UOutput voltage:100-240V, 50-60Hz
 • Dimension:
 • Color:black
 • Merknaam:Lenovo

RTIKELOMSCHRIJVING

lenovo 20AN0069US Adapter de lage prijs! De hoogste kwaliteit lenovo 20AN0069US Laptop-oplader , Het is veilig en pas certificering !
Onze garantie: 100% nieuw + 1 jaar garantie + 30 dagen geld terug + 100% Veilig Winkelen Garantie + Snelle verzending.

De AC netstroomadapter zorgt voor de juiste stroomvoorziening naar je laptop en laadt ook nog eens de accu op.
Bij de aankoop van een nieuwe laptop adapter moet u letten op de spanning, op de stroom en de plug.
Allereerst dient de outspanning (Volt) overeen te stemmen met het apparaat. Laptops werken op een spanning tussen 18 en 20 Volt.
Indien de laptop adapter een te lage spanning heeft, zal de laptop vaak niet werken en is dit slecht voor de accu.
Een te hoge spanning van de laptop adapter is vaak fataal voor de laptop en vaak ook voor de laptop lader.
Een afwijking in het voltage van 5% (dus 5% hoger of 5% lager) wordt voor een laptop over het algemeen gezien als normaal.

biedt alleen de beste kwaliteit Batterij & Adapter, waardoor u met alle vertrouwen kunt winkelen.

Dit product is ook bekend als:

PA-1650-37LC ADLX45NLC3 36200246 45N0293 45N0294

Geschikt voor onder andere de volgende modellen:

Lenovo IdeaPad Yoga 11 Series Multimode Convertible Ultrabook

Is uw datakabel gebroken of versleten of werkt hij gewoon niet meer? Bestel dan snel een nieuwe netadapter.
Accu-pc.nl biedt LENOVO adapter van hoogste kwaliteit.
Elke LENOVO Laptop-oplader in onze webshop is uitvoerig getest volgens onze strenge kwaliteitsrichtlijnen en levert daarom absoluut optimale prestaties.
Werk productief met de LENOVO Slim AC-adapter, die uw LENOVO notebook of Ultrabook van stroom voorziet. De ideale netadapter voor mobiele gebruikers.

Noodzaak van een nieuwe oplader voor uw notebook ThinkPad T440p?
Op zoek naar een adapter (P / N: 20AN0069US) of connector vervangen of secundaire  laptop?
Wie zijn wij? Wij verkopen alleen producten van topkwaliteit met de beste prijs en de beste service.
Goedkope Prijs: Wij zijn een verstuurt producten vrijwel direct vanaf waar ze worden vervaardigd. Zo bent u verzekerd van een batterij van hoge kwaliteit en goedkope prijs nieuw vervaardigde ontvangen.
Hoge kwaliteit: Wij garanderen dat de verkochte producten in onze website tenzij dit uitdrukkelijk staat beschreven producten zijn 100% nieuw en vrij van gebreken in materiaal en vakmanschap. 100% QC van elk product. Minstens even goede prestaties als de oorspronkelijke specificaties

BATTERIJ HP HSTNN-LB6L – 11.4V – 43WH – accu

Bij Accu-PC.NL vindt u de beste vervangende HP laptop accu.
Onze HP laptop accu zijn opgebouwd uit hoge kwaliteit materialen waardoor ze krachtig zijn en een lange levensduur hebben.
U koopt al een HP accu met 12 maanden garantie. 100% nieuwe.
Onze HP accu’s zijn beveiligd tegen kortsluiting en overbelading.

 • Bestelnummer:HPQ2357
 • Type:li-ion
 • Batterijvoltage:11.4V
 • Batterijcapaciteit:43WH
 • Dimension:
 • Color:black
 • Merknaam:HP

ARTIKELOMSCHRIJVING

Deze Nieuw hp HSTNN-LB6L laptop accu is de beste kwaliteit als vervanging voor uw originele accu. Hoogwaardige accu voor uw HP X360 13-A010DX.
De beste accukeuze voor de beste prijs ! Onze garantie: 100% nieuw + 1 jaar garantie + 30 dagen geld terug + 100% Veilig Winkelen Garantie + Snelle verzending.

Het kan natuurlijk ook zijn dat door het vele gebruik, de accu sterkte is verloren. Dit kan ook een goede reden zijn voor een nieuwe accu.
Een extra batterij kan handig zijn voor het geval jij bijvoorbeeld lang in de auto moet zitten of een lange wandeling maakt.
Dan zorgt een extra opgeladen accu ervoor dat jij altijd bereikbaar blijft.
biedt alleen de beste kwaliteit laptop batterij, waardoor u met alle vertrouwen kunt winkelen.

Dit product is ook bekend als:

Geschikt voor onder andere de volgende modellen:

HP Pavilion X360 13-A010DX

Wat heeft een levensduur van de batterij? De levensduur van de batterij is afhankelijk van uw technologie en het gebruik van uw computer.
We nemen het voorbeeld van lithiumbatterijen. Lithium batterijen zijn ontworpen naar de laatste twee tot drie jaar na de fabricage. Bij intensief professioneel gebruik, zal de batterij lopen ongeveer een jaar. De capaciteit zal geleidelijk afnemen sinds.
Uitbreiding van de batterij voor HP HSTNN-LB6L
Wij adviseren u de laptop te plaatsen op zijn knieën voor de ventilatie is niet goed genoeg. In het kantoor, altijd voor zorgen dat de laptop op een plana.Evite oppervlak warmte van de batterij.
Het zal ook adviseren tegen de batterij tot 100% opgeladen en onderhouden voortdurend op te laden. Je moet downloaden 50% in ieder geval voor het opladen.
De batterij van de laptop wordt nog steeds uitgegeven, maar u de computer niet gebruiken! een radicale oplossing om op te slaan batterij zou het te verwijderen als we niet de computer gebruiken. Het zou daarom nodig zijn om de batterij op een koele, droge plaats.
Par computer met een LCD-scherm, moet u de helderheid van het scherm aan te passen aan de lading te optimaliseren.

 

Ongewenste sms’jes op je smartphone? Bel je provider

Als we je zouden vragen of het mogelijk is dat een bedrijf je zomaar aanmeldt voor een sms-abonnement, dan zeg je waarschijnlijk direct nee. Zoiets zou inderdaad niet mogelijk moeten zijn. Helaas is de realiteit anders en kan een bedrijf, ook al is het tegen de regels, je wel degelijk aanmelden. En niet zonder gevolgen. Zo kom je van die ongewenste sms‘jes af.

gsm accu

Hoe vervelend het ook is dat een bedrijf je smartphone zomaar kan aanmelden, het is wel fijn dat je daar altijd melding van zult krijgen. Zo kregen wij eerder deze week een bericht dat we waren aangemeld voor het sms-abonnement van Retro Games en dat daarvoor kosten van € 7,50 per week voor in rekening zouden worden gebracht. Kort googlen op deze naam leverde zorgwekkend veel resultaten op van mensen die eveneens ongevraagd waren aangemeld. De sms geeft ‘heel vriendelijk’ wel aan hoe je je moet afmelden voor deze dienst, en dat proces is redelijk eenvoudig.

Bel je provider!

Direct na het ontvangen van het bericht afmelden, en klaar is Kees toch? Dat zou je denken, maar helaas is de kous daarmee niet af. We hebben direct na het ontvangen van dit bericht onze provider gebeld om te vragen of er misschien al kosten in rekening waren gebracht. En inderdaad, er was al 6 euro aan de smartphonerekening toegevoegd voor deze dienst, waar niemand ooit om gevraagd had.

Het goede nieuws? Providers weten dat dit soort zaken spelen en kunnen (als je snel en adequaat reageert) deze kosten vaak direct weer van je rekening halen. Vervolgens kun je ook bij je provider aangeven dat je voor deze diensten geblokkeerd wil worden, zodat je er nooit meer mee te maken krijgt.

Maak je smartphone klaar voor de vakantie

Tien jaar geleden liet je je mobiele telefoon nog gewoon thuis, tegenwoordig is dat ondenkbaar. Je smartphone is een logische compagnon geworden, of dit nu als reisleider, fotocamera of vertaal-assistent is. Maak je smartphone klaar voor de vakantie met deze tien tips.

gsm accu

Voor je op reis gaat

Tip 01: Reservekopie

Voor je op vakantie gaat, is het handig om een reservekopie van je smartphone-gegevens te maken. Niet alleen omdat je meer risico loopt je smartphone kwijt te raken op vakantie, maar ook om extra ruimte vrij te maken zodat je meer foto’s kunt maken. Een iPhone sluit je aan op je pc of Mac en in iTunes klik je op het iPhone-icoontje bovenin. Onder Reservekopieën klik je op Maak reservekopie en je app-data, contacten en foto’s worden naar je harde schijf gekopieerd. Het is handig om een optie onder Maak automatisch reservekopieën op te kiezen. Als je toch bezig bent, kijk dan gelijk even of er een update voor je iPhone beschikbaar is door op Zoek naar update te drukken en een eventuele update uit te voeren. Je kunt automatisch reservekopieën van je Android-apparaat laten maken door bij Instellingen / Back-up en reset de schuif achter Back-up van gegevens aan te zetten. Als je je Android-smartphone op je pc aansluit, kun je ook gewoon de mapjes naar je harde schijf slepen om handmatig een reservekopie te maken.

Tip 02: Zoek mijn phone

Voordat je op reis gaat, is het slim om een tracking-functie in te schakelen. Op je iPhone heet dit Zoek mijn iPhone. Dit zet je aan door bij Instellingen op iCloud te tikken en voor Zoek mijn iPhone te kiezen. Als je je iPhone kwijt bent, kun je op een andere smartphone of pc naar www.icloud.com gaan en inloggen met je aanmeldgegevens. Je ziet op een kaart waar je iPhone zich bevindt en je kunt eventueel je iPhone op afstand wissen of met een bericht vergrendelen. Android heeft een soortgelijke functie, hiervoor ga je naar Instellingen en tik je op Apparaatbeheerders. Zorg ervoor dat het vinkje achter Android Apparaatbeheer aanstaat en je kunt hier zien waar je toestel zich bevindt. Je kunt het apparaat bellen, wissen of vergrendelen.

Tip 03: Accessoires

Als je met de auto op vakantie gaat, is het wellicht handig om een usb-auto-oplader aan te schaffen. Kies wel voor een variant met een 2.1ampère-aansluiting. Met zo’n usb-poort laad je je smartphone of tablet veel sneller op dan met een standaard 1-ampère usb-poort. Daarnaast is het handig om als je de hele dag onderweg bent, een extra batterij bij je te hebben. Zo’n powerbank, bijvoorbeeld met een vermogen van 3000 mAh, zorgt al voor een verdubbeling van de batterijcapaciteit van een normale smartphone en kost je nog geen tientje. Een houder voor je smartphone is ook een goed idee als je met de auto op vakantie gaat. Kijk wel even of de houder jouw model smartphone ondersteunt en of er geen dingen je smartphone-aansluitingen blokkeren. Ook kun je kijken of je een speciale verzekering voor je smartphone wilt afsluiten. Kijk wel even in de polis of deze ook in het buitenland is verzekerd. Sommige reisverzekeringen dekken overigens ook schade aan of verlies van een smartphone.

Tip 04: Kaart maken

Een beetje voorpret en voorbereiding kan nooit kwaad. Zo kun je met Google Maps je eigen kaarten maken die je vervolgens in je vakantie kunt bekijken. Het is het handigste om zo’n kaart op je pc te maken. Ga hiervoor naar www.google.com/maps en log in met je Google-accountgegevens. Klik aan de linkerkant op de drie streepjes en kies voor Mijn plaatsen. Klik vervolgens op Kaarten en onderin op Kaart maken. Een nieuw venster wordt geopend, klik linksboven op Naamloze kaart om de naam te veranderen. Als je een leuke bestemming hebt gezien die je in je vakantie wilt bezoeken, geef je de naam daarvan op in het zoekvenster. Een groene pin verschijnt, en als je de locatie wilt toevoegen aan je kaart, kies je voor Toevoegen aan kaart. Door dan nog even op het potloodje te klikken, kun je nog een beschrijving of url invoeren. Je ziet dat de locaties allemaal onder de automatisch aangemaakte laag Naamloze laag worden gezet. Lagen maak je aan door op Laag toevoegen te klikken. Zo kun je bijvoorbeeld een laag toevoegen voor bezienswaardigheden, een laag voor cafés en restaurants en een laag voor overnachtingen. Je kunt bovendien een pinnetje een andere kleur geven door erop te klikken en voor het icoontje van een verfblik te kiezen. Ook kun je hier een ander pictogram voor je laag selecteren, zoals een mes en vork voor een eettent, een fotocamera voor een uitzichtpunt of een bed voor een hotel. Je kaart wordt automatisch opgeslagen en als je op je smartphone naar de Google Maps-app gaat, op de drie streepjes tikt en voor Mijn plaatsen kiest, dan vind je onder Kaarten je zojuist aangemaakte kaart.

Tip 05: Bellen

Heb je alle voorzorgsmaatregelen getroffen en weet je waar je op moet letten? Dan is het nu tijd om een aantal handige apps te installeren. Ga je op vakantie naar een land buiten de EU, dan kan het een dure aangelegenheid worden als je af en toe even naar huis wilt bellen. Het is daarom slim om te bellen via een Voice over IP-dienst (VoIP). De bekendste app is wellicht Skype, maar ook FaceTime, WhatsApp en Facebook Messenger kun je gebruiken om met bekenden te (video)bellen. Zorg dat je verbinding maakt met een wifi-netwerk, bijvoorbeeld op de camping, in een café of op het vliegveld. Met sommige apps kun je videobellen, maar hoogstwaarschijnlijk heb je op die plekken geen hele snelle verbinding, waardoor het beter is om je te concentreren op normale audiogesprekken. Voor Skype heb je iemands Skype-accountnaam nodig, voor WhatsApp heb je alleen een telefoonnummer nodig. Als je verbinding met een wifi-netwerk hebt, betaal je nu geen geld om te kunnen praten met je thuisfront.

Surface Book eindelijk in Nederland

De Surface Book is de geestelijk opvolger van de Surface Pro-tablets, die je met een los toetsenbord kon omtoveren tot laptop. Wie de Surface Book ziet snapt meteen waarom de apparaten allebei de Surface-naam dragen, maar de Surface Book wijkt niettemin een aantal punten flink af van zijn voorganger. Zo zit het toetsenbord vast aan het apparaat (met een scharnier dat er volgens ons best sexy uitziet maar waarover de meningen verschillen), al is het vooral wat er onder de motorkap zit dat een stuk beter werkt.

Processors

Je kunt de Surface Book in verschillende configuraties kopen, maar allemaal maken ze gebruik van een krachtige processor van Intel. Je kunt kiezen voor de i5, of de nog krachtigere i7. Zeker met die laatste heb je een laptop bij de hand waar je high-end-pc nauwelijks aan kan tippen. Sowieso is de i7 een razendsnelle processor waarmee je moeiteloos kunt gamen en 3D-toepassingen kunt opstarten.

Meerdere configuraties

Je kunt bovendien kiezen uit meerdere configuraties met verschillende componenten, zoals een grotere ssd, meer werkgeheugen en een snellere videokaart – let alleen wel op dat je laptop er niet goedkoper op wordt als je meer van die componenten neemt …

Touchscreen

Maar waar de Surface Book écht in uitblinkt is zijn uitmuntende touch-scherm. Dat ziet er niet alleen fantastisch uit wat betreft scherpte en kleuren, maar het reageert ook razendsnel op je aanraking. En dat maakt het heel verleidelijk om – zelfs met aangekoppeld toetsenbord – vaker via het scherm te werken.

Pen & Windows Ink

Dat aanraakscherm wordt nog handiger als je ook de standaard meegeleverde Surface Pen gebruikt. Die sluit je met bluetooth op de laptop aan. In combinatie met Windows Ink, een nieuwe feature in Windows 10, tover je daarmee de Surfacebook om tot een digitaal notitieboek waarop je tijdens meetings of in je serverruimte snel wat aantekeningen op kunt maken. Als je bijvoorbeeld een screenshot, kun je daar met de pen en Windows Ink aantekeningen op maken. Heel handig. Ook digitale post-its horen tot de mogelijkheden.

 

ongewenste software blokkeren in Windows 10

Als er meerdere mensen van een computer gebruikmaken, of als je de computer van iemand anders onderhoudt, is het vervelend als je steeds allerlei rommel moet opruimen. Hier laten we zien hoe je Windows 10 (Creators Update) kunt dichttimmeren zodat er geen ongewenste software gedownload en geïnstalleerd kan worden.

De meeste computerproblemen zijn het gevolg van handelingen die door een gebruiker verricht zijn. Veel mensen installeren nog altijd zomaar allerlei software zonder dat ze deze nodig hebben of er zeker van zijn dat deze veilig is.

Gelukkig biedt de Creators Update van Windows 10 de mogelijkheid om ongewenste software te blokkeren. Als je de Creators Update nog niet hebt, zal deze tip helaas niet werken.

Windows Store

Het is een goed idee om de keuze van onervaren (of eigenwijze) gebruikers die steeds zomaar van alles downloaden en installeren te beperken tot het veilige aanbod van de Windows Store. Tegenwoordig is de Windows Store veel uitgebreider dan voorheen, omdat ontwikkelaars nu de mogelijkheid hebben om desktopapplicaties te converteren naar Universal Windows-pakketten, die in de Store te downloaden zijn.

Dichttimmeren

In de Creators Update van Windows 10 kun je in de instellingen aangeven wat voor soort apps er wel of niet gedownload mogen worden.

Ga naar Instellingen > Apps > Apps en onderdelen. Onder de header Apps installerenkun je instellen van welke bronnen apps gedownload mogen worden. Er worden drie keuzemogelijkheden geboden.

Hier kun je instellen van welke bronnen apps gedownload mogen worden.

Alle apps toestaan is de standaardinstelling waarbij alle apps die van een willekeurige bron afkomen, geïnstalleerd kunnen worden.

Waarschuw me alvorens apps van andere bronnen dan de Store te installeren zorgt ervoor dat er een waarschuwing getoond wordt wanneer de gebruiker een app probeert te installeren die niet van de Windows Store afkomstig is. Dus als iemand een regulier installatieprogramma voor een desktopapplicatie probeert te draaien, wordt er een waarschuwing gegeven. Gebruikers met een administratoraccount kunnen deze melding overrulen en doorgaan met de installatie, maar gewone gebruikers zullen eerst toestemming van een administrator moeten krijgen.

Alleen apps van de Store toestaan is de meest beperkende optie, waarbij er echt alleen maar apps die van de Windows Store afkomstig zijn geïnstalleerd kunnen worden.

Alle desktopapplicaties die reeds geïnstalleerd waren voordat je deze instellingen hebt veranderd, zullen gewoon blijven werken. Het is hierdoor dus mogelijk om een computer helemaal netjes op te schonen, alle reguliere apps (dus niet van de Windows Store afkomstig) die je nodig hebt en die gewoon veilig zijn te installeren, en daarna pas de beperkingen op te leggen.

Gebruik laptop adapter

kiezen steeds meer mensen voor een tweede adapter en daarom krijgen we daar ook meer vragen over.

Hoe kies je een vervangende adapter?
Veel aanbieders bieden online de mogelijkheid om het originele typenummer in te voeren zodat daarmee vervangende adapters kunnen worden aangeboden. Wie echter iets meer weet, kan eenvoudig achterhalen of de adapter geschikt is.

Op de achterkant van iedere adapter staat een aantal gegevens. Ook voor mensen die niets met techniek hebben, zijn deze gegevens eenvoudig te interpreteren. In feite zijn er drie dingen van belang: de spanning, de stroomsterkte en de plug die in de laptop moet worden gestoken.

Stroomsterkte
De stroomsterkte wordt uitgedrukt in Ampère (A). De maximale stroomsterkte van de adapter moet gelijk of hoger zijn dan die van de originele adapter. Een hogere stroomsterkte schaadt de laptop niet. In feite geeft de adapter dat af waar om gevraagd wordt. We praten dus over een maximale stroomsterkte omdat die dit de stroomsterkte waarde is die de adapter maximaal kan leveren aan de laptop.

Andersom, dus wanneer de adapter een maximale stroomsterkte afgeeft die lager is dan waar de laptop om vraagt, dan kunnen er bijzonder vervelende dingen gebeuren. De adapter probeert iets te leveren wat het niet kan (er wordt als het ware te hard aan getrokken) en daardoor branden onderdelen door of worden ze erg heet waardoor apparatuur schade, maar ook brand kan ontstaan.

Spanning
De spanning wordt uitgedrukt in volt (V). Voor de meeste laptops is dat ergens tussen de 17 en 20 volt. De spanning is kritisch, dat wil zeggen dat als de adapter een andere spanning afgeeft dan de benodigde spanning van de laptop, er problemen zullen ontstaan. Een te lage spanning zal er voor zorgen dat de laptop het niet zal doen, maar dit kan ook schade toebrengen aan de accu in de laptop. De accu wordt dan namelijk op hetzelfde moment ontladen en opgeladen. Je merkt bij een te lage spanning dan ook dat vaak de oplader in de laptop heel warm wordt.

Wanneer de adapter een te hoge spanning aflevert aan de laptop, kan deze doorbranden. Heb je geluk, dan brandt er een zekering door, heb je pech, dan branden essentiële onderdelen van de laptop door. Vaak wordt een afwijking van 5% nog wel toegestaan. Heb je dus een originele adapter van 19 volt en de vervangende adapter levert 19,5 volt, dan gaat dat vaak dus nog wel goed. Kies echter bij voorkeur een adapter die precies dezelfde spanning aflevert als de originele adapter.

De plug

De plug die in de adapter wordt gestoken, moet natuurlijk passen. Maar minstens zo belangrijk als dat is dat de polariteit van de plug zo moet zijn ingesteld als dat de laptop dit vereist. Bij de meeste pluggen is de kern positief en de buitenkant van de plug negatief. Soms is dat echter ook andersom. Dit wordt achter op de originele adapter vertoond door middel van een schematische tekening.

Overigens bestaan er verschillende oplossingen om de pluggen via opzetstukken om te vormen naar andere pluggen. Hiermee krijg je een meer universele adapter.

Stroomgebruik

Een steeds meer voorkomende vraag is die van de stroomkosten. Wat kost het nu om een laptop een werkdag (8 uur) en uiteindelijk een jaar aan te hebben staan?

Laten we eens uitgaan van een laptop die 19 Volt en 2 Ampère gebruikt. De kosten die betaald worden, worden berekend over het opgenomen vermogen (Watt). Het vermogen van dit laptop wordt berekend met de formule P = U x I waarbij P=vermogen (Watt), U=spanning (Volt) en I=stroomsterkte(A) is en dus P = 19V x 2A = 36W.

De praktijk leert dat adapters niet 100% efficiënt zijn. Ongeveer de helft (50%) gaat verloren aan onder andere warmte. Dit betekent dat als de adapter 36W levert, hij misschien wel 75W consumeert. 75W is hetzelfde als 0,075kW (kilowatt de eenheid die energiebedrijven gebruiken om de energienota op te maken). Voor 8 uur (een werkdag) wordt dan 8 x 0,075kW = 0,6kW verbruikt. Zeg dat de energieleverancier €0,19 per kWh berekend, dan zijn de kosten dus 0,6kW x €0,19kWh en dus ongeveer €0,12 per werkdag. Gaan we uit van 5 werkdagen per week (5 x €0,12 = €0,60), 4 weken per maand (4 x €0,60 = €2,40) en 11 werkende maanden (11 x €2,40 = €26,40), dan zien we dat het gebruik van een laptop ongeveer €25 per jaar kost.