Reservekopie terugzetten op uw iPhone via iCloud of iTunes iPhone,NEWS

De procedure voor het maken van een reservekopie van uw iPhone mag eenvoudig genoemd worden. Bij het terugzetten van een reservekopie, rijzen er echter nogal eens vragen.

Dit is mede te wijten aan het feit dat niet echt duidelijk is wat er allemaal gebeurt wanneer we onze iPhone synchroniseren met iTunes of een reservekopie maken van onze iPhone via datzelfde iTunes. Laat staan wat er gebeurt wanneer we automatisch een reservekopie laten maken van de iPhone via iCloud.

Wees consequent met het maken van een reservekopie

Om een reservekopie op uw iPhone terug te kunnen zetten, dient u uiteraard wel eerst te beschikken over een goeie reservekopie. Aan dit gegeven hebt u uiteraard weinig wanneer u nu een reservekopie wilt terugzetten op uw iPhone. Maar de meeste fouten bij het terugzetten van een reservekopie ontstaan omdat het maken van een reservekopie niet consequent is gedaan.

Het maken van een automatische reservekopie van uw iPhone via iCloud is eenvoudig in te stellen via Instellingen op uw iPhone.

Een reservekopie maken via iTunes is iets lastiger omdat u daarbij iets meer handelingen moet verrichten. Allereerst moet u al uw apps, muziek, foto’s en dergelijke synchroniseren met iTunes. Vervolgens dient u met de rechtermuisknop op uw iPhone te klikken in iTunes en in het geopende snelmenu de optie Reservekopie maken te klikken. De optie Reservekopie maken zorgt er namelijk voor dat er een reservekopie wordt gemaakt van alles wat u aan gegevens hebt ingevoerd op uw telefoon en aan berichten hebt ontvangen.

Welke reservekopie kunt u het beste terugzetten?

Het maken van een reservekopie via iTunes verloopt zoals u hebt kunnen zien in verschillende stappen. Dus kunt u een reservekopie die u gemaakt hebt via iTunes ook deels terugzetten. Wanneer u bijvoorbeeld per ongeluk een app van uw toestel verwijderd hebt die u eigenlijk had willen behouden, dan kunt u deze app via iTunes weer eenvoudig terugzetten op uw iPhone. Hetzelfde geldt voor muziek en foto’s en dergelijke.

Echter, de reservekopie van de gegevens op uw iPhone kunt alleen in zijn geheel terugzetten. Daarom is het ook belangrijk dat wanneer u gegevens op uw iPhone hebt gezet, die u echt niet kwijt wilt raken, zo snel mogelijk een nieuwe reservekopie te maken.

Wanneer u een reservekopie terugzet via iCloud hebt u geen enkele keus. Een dergelijke reservekopie kunt u alleen in zijn geheel terugzetten. Juist daarom is het belangrijk de reservekopie die u maakt via iCloud zo recent mogelijk te houden. Zeker wanneer u bedenkt dat u een reservekopie die u gemaakt hebt via iCloud niet alleen kunt terugzetten op uw huidige iPhone, maar ook op een nieuwe iPhone.

Voor het terugzetten van een reservekopie op uw iPhone via iCloud dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. Ga naar Instellingen op uw iPhone
  2. Kies in de categorie Algemeen de optie Stel opnieuw in
  3. Kies binnen de optie Stel opnieuw in, de optie Wis alle inhoud en instellingen
 1. Nadat uw iPhone is leeggemaakt en opnieuw is gestart zal u gevraagd worden of de iCloud-reservekopie wilt terugzetten. Vervolgens zullen u de gemaakte reservekopieën getoond worden.
 2. Kies de meest recente reservekopie en wacht vervolgens rustig af tot het terugzetten is voltooid.

Bij het terugzetten van een reservekopie via iCloud zal het u opvallen dat niet alleen alle gegevens worden teruggezet, maar tevens alle foto’s die u met uw iPhone hebt gemaakt. Voorts zullen alle apps die u via de iTunes store hebt gekocht en gedownload, opnieuw gedownload en op uw toestel gezet worden.

Muziek wordt alleen teruggezet wanneer u deze muziek gekocht hebt in de iTunes store. Muziek die elders vandaan komt zult u handmatig terug moeten zetten op uw iPhone.

Het naar volle tevredenheid terugzetten van een reservekopie op uw iPhone hangt, zoals gezegd, voor het grootste deel af van hoe consequent u in het recente verleden reservekopieën hebt gemaakt van uw iPhone.

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

HP 381573-001 398648-001 Batterij 4.8V

HP PL02XL 751875-001 Hstnn-lb6b Tpn-c115 Batterij 29WH 7.6V

Samsung AD-20019 Laptop-oplader

ACER AP13J4K Batterij 3920mAh/45Wh 11.4V

Welke videokaart heb ik in mijn computer?

Wellicht heeft u het zich ook wel eens afgevraagd: “Welke videokaart heb ik in mijn computer?” Een vraag die vooral interessant is bij het installeren van spellen op de computer.

Want of een spel goed werkt en er mooi uitziet op de computer is voor een heel groot deel afhankelijk van de videokaart die in uw computer zit.

Meer over de grafische kaart die mogelijk in uw computer huist

Grafische processorfabrikanten Intel, ATI (AMD) en NVIDIA zijn de grote drie en hebben ongeveer 95% van de markt in handen. Waarbij we de grafische processors van Intel vooral vaak tegenkomen in laptops.

Een grafische processor kan geïntegreerd zitten in het moederbord, maar ook als losse insteekkaart bevestigt zitten in een PCI-Express uitbreidingsslot. Zeker wanneer u behoorlijke grafische prestaties van uw computer vraagt is een losse grafische kaart vaak de beste oplossing.

Maar in ieder geval moet u erop letten dat de grafische kaart eigen geheugen heeft en niet gebruik maakt van het intern geheugen van de computer. Geheugen speciaal voor grafische kaarten is namelijk stukken sneller dan het standaard intern geheugen van de computer.

Maar tevens ook een stuk duurder. Vandaar ook dat bij goedkopere computers en laptops vaak gekozen wordt voor een grafische processor die voor het opslaan van data gebruik maakt van het interne geheugen van de computer.

Videokaarten worden door een groot aantal verschillende fabrikanten gemaakt. Maar allemaal hebben ze één ding gemeen: en dat is dat ze doorgaans gebruik maken van een processor van Intel, ATI of NVIDIA.

Iets wat u zeker in gedachten moet houden wanneer u een nieuw stuurprogramma voor de grafische kaart van uw desktop computer nodig hebt. Want daardoor hoeft u voor een nieuw stuurprogramma niet naar de website van de fabrikant van de grafische kaart, maar kunt u beter direct naar de website van de fabrikant van de grafische processor gaan.

Zo ontdekt u welke videokaar u hebt

Wanneer Windows de videokaart in uw computer in ieder geval herkend heeft, dan zijn er twee manieren om erachter te komen wat voor een videokaart u hebt. De eerste methode is via Apparaatbeheer in Windows en gaat als volgt:

 • Klik op Start en kies uit het menu Start de optie Configuratiescherm.
 • Kies in het Configuratiescherm de optie Hardware en geluiden.
 • In het onderdeel Apparaten en printers vindt u vervolgens de optie Apparaatbeheer.
 • Zodra u Apparaatbeheer opent, wordt er een lijst getoond van alle onderdelen die zich in uw computer bevinden, waaronder uiteraard ook de grafische kaart.
 • Klik op de kleine pijlvormige knop die voor het onderdeel Beeldschermadapters wordt weergegeven. Apparaatbeheer zal nu weergeven welke videokaart er in uw computer huist.

Door rechts te klikken op uw videokaart in Apparaatbeheer en vervolgens op de optie Eigenschappen in het geopende snelmenu te klikken, kunt u onder andere bekijken welke versie van het stuurprogramma voor de grafische kaart er geïnstalleerd is. En deze bijwerken wanneer nodig.

Wilt u meer gedetailleerde gegevens over uw videokaart hebben, dan is het programma GPU-Z erg handig. Dit programma laat u precies alle gegeven die er over uw grafische kaart beschikbaar zijn zien en wat uw grafische kaart ondersteunt.

Wanneer de grafische kaart in uw computer, bijvoorbeeld door een bepaald spel, wel ondersteund zou moeten worden, maar de software of het spel doet het niet, dan is vaak het stuurprogramma van de videokaart als schuldige voor dit probleem aan te wijzen. De laatste versie van het stuurprogramma voor uw videokaart installeren, lost meestal het probleem op.

ASUS B21N1329 Batterij 30WH 7.2V

Dell PW116 R224M RM112 Laptop-oplader

HP PCA222 633196-001 PS-6221-7 Laptop-oplader

IBM 44V4145 Batterij 3.7Ah 13.3Wh 3.6V

Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

Mijn iPhone gaat niet meer aan

Uw iPhone kunt u zien als een miniuitvoering van uw desktop computer of laptop. Want ook uw iPhone is voorzien van een besturingssysteem. En ook op uw iPhone kunt u programma’s installeren, waarbij we op de iPhone overigens spreken van apps.

En net als met uw computer, kan er op uw iPhone iets misgaan met de programmatuur. Waardoor de iPhone niet meer te gebruiken is of het erop lijkt alsof de iPhone niet meer aan gaat.

Uw iPhone uitschakelen en opnieuw aanzetten

Althans zo lijkt het. Want doorgaans is uw iPhone niet kapot, maar wil de software op uw iPhone gewoon even niet doen wat het moet doen. Het zou dan dus zomaar kunnen zijn dat het uitschakelen van uw iPhone en het opnieuw aanzetten van de iPhone het probleem oplost. Waarna uw iPhone het weer gewoon doet.

Houd hiertoe de aan/uit knop van uw iPhone ingedrukt totdat de knop ‘Zet uit’ op het beeldscherm verschijnt. Veeg vervolgens de rode knop geheel naar rechts. Hierdoor wordt uw iPhone in zijn geheel uitgeschakeld. Schakel vervolgens uw iPhone weer aan en wacht rustig totdat de iPhone volledig is opgestart.

Mocht het lijken alsof uw iPhone helemaal niet op de aan/uitknop reageert, sluit dan eerst het laadsnoer aan op uw iPhone. Stop vervolgens de stekker in het stopcontact en bekijk of de batterij niet toevallig leeg is.

Want ook dan schakelt de iPhone zichzelf uit en krijgt u hem niet meer aan de gang. Totdat u het laadsnoer hebt aangesloten en er stroom uit het stopcontact kan worden gehaald. Doorgaans duurt het dan nog eens enkele minuten eer de accu voldoende is opgeladen om de iPhone opnieuw op te kunnen starten.

Uw iPhone hard resetten

Een harde reset van uw iPhone is te vergelijken met het uitschakelen van uw computer, of met de stekker uit het stopcontact halen, als deze vast is gelopen. We zouden dan ook kunnen spreken van: met gepast geweld uw iPhone opnieuw opstarten.

Deze methode gebruikt u wanneer de iPhone echt nergens meer op reageren wil. Een harde reset van uw iPhone doet u als volgt:

 • Houd de aan/uitknop en de thuisknop van uw iPhone gelijktijdig ingedrukt en houd beide knoppen ingedrukt totdat het Apple logo op het beeldscherm verschijnt.
 • Laat vervolgens beide knoppen los en wacht rustig tot de iPhone volledig is opgestart en weer klaar is voor gebruik.

Uw iPhone herstellen via iTunes

Wanneer ook een harde reset geen soelaas biedt, dan rest u nog een mogelijkheid om u iPhone weer aan de gang te krijgen. En dat is uw iPhone herstellen via het programma iTunes op uw computer. Sluit uw iPhone met behulp van het laadsnoer aan op een vrije usb-poort van uw computer.

Start vervolgens het programma iTunes op en wacht tot iTunes uw iPhone gevonden heeft en de knop van uw iPhone in iTunes wordt weergegeven.

Klik vervolgens op de knop. Nu zal uw iPhone in een overzicht in iTunes worden weergegeven. In dit overzicht vindt u de knop ‘iPhone herstellen’. Ook vindt u in ditzelfde overzicht de rubriek Reservekopieën. Wanneer u reservekopieën maken via iCloud hebt ingeschakeld, kunt u in dit overzicht tevens bekijken wanneer de laatste reservekopie gemaakt is.

Zorg er tevens voor dat u uw toegangcode voor uw draadloos netwerk bij de hand hebt, alsook uw Apple-ID. Een Apple-ID hebt u aangemaakt toen u uw iPhone in gebruik nam en bestaat uit een e-mailadres cq gebruikersnaam en een wachtwoord.

Klik op de knop herstellen, als er recent een reservekopie van uw iPhone is gemaakt, om het herstellen van uw iPhone in werking te zetten.

ITunes zal u nu vragen of u een reservekopie wilt maken van uw iPhone voordat er aan het herstellen van uw iPhone wordt begonnen. Wanneer er zeer recent een reservekopie is gemaakt, dan is dat uiteraard niet nodig. Anders geeft u aan dat u een reservekopie maken wilt.

Een recente reservekopie is belangrijk omdat bij het herstellen van uw iPhone via iTunes alles wat op uw iPhone staat wordt gewist. Vervolgens wordt het besturingssysteem iOS voor uw iPhone opnieuw op uw iPhone geïnstalleerd.

Zodra het opnieuw installeren van iOS voltooid is, zal de reservekopie die gemaakt is van uw iPhone teruggezet worden. Het eindresultaat van het herstellen van uw iPhone zou dan moeten zijn: dat uw iPhone het weer als vanouds doet en dat alles wat u op uw iPhone had staan er weer net zo opstaat en functioneert.

Wanneer de reservekopie van uw iPhone goed en volledig was, zal dit ook het geval zijn.

LENOVO 43R9253 43R9255 43R1965 43R1967 Batterij 43.2wh 10.8V

HTC B0P82100 Batterij 6700mah 3.8V

Toshiba PA5157U-1BRS Batterij 4160mah/50WH 11.4V

Nintendo WUP012 Batterij 1500mAh 3.7V

ASUS A31N1519 Batterij 2900mAh 11.25V

Welke smartphone past bij mij

De smartphone heeft de mobiele telefoon zoals we ‘m kenden vervangen. Een smartphone kunt u gerust zien als een zakcomputer, waar u ook mee kunt bellen. En omdat de smartphone een ongelofelijk populair apparaatje is, wil elke grote elektronicafabrikant graag zijn graantje meepikken.

Dat betekent dat u bij de mobiele aanbieders en in telefoonwinkels keuze te over hebt als u op zoek bent naar een nieuwe smartphone. Wellicht hebt u dat inmiddels ondervonden. Vandaar dat we in dit artikel de vraag eens gaan beantwoorden: “Welke smartphone past bij mij?”

Welke smartphone kies ik

Zoals gezegd het kan lastig zijn de juiste smartphone te kiezen met het huidige aanbod. Met name omdat er zeer geregeld nieuwe smartphones op de markt komen. Die nog weer meer kunnen dan de voorganger van diezelfde smartphone.

Als we alleen al even naar de iPhone van Apple kijken, dan zien we dat er elk jaar een nieuwe versie van de iPhone verschijnt. En hetzelfde is uiteraard ook het geval bij alle andere fabrikanten van smartphones.

Daarbij komt ook nog eens dat er een aantal keren per jaar een update ter beschikking komt van de gebruikte besturingssystemen op de smartphones. Updates die vaak weer nieuwe functionaliteiten toevoegen aan bestaande smartphones.

Dat maakt een artikel schrijven over de laatste nieuwe snufjes die de nieuwste smartphones hebben een bijna nutteloos iets. Want zodra u ze leest, is er ongetwijfeld alweer wat anders en wellicht beters.

Daarom is het bij het beantwoorden van de vraag:”Welke smartphone kies ik?”, slimmer om te kijken naar de besturingssystemen die gebuikt worden op smartphones. Want daar zitten namelijk de echte verschillen in.

De verschillen tussen de diverse smartphones zijn niet zo heel groot. Misschien is de een wat groter dan de ander. Of heeft de een net een iets mooier beeldscherm. En uiteraard zijn er ook wel verschillen in gewicht.

Maar wat bijna alle smartphones met elkaar gemeen hebben, is dat u ze bedient via een aanraakscherm. Meer dan uw vingertop hebt u doorgaans niet nodig om een smartphone te kunnen bedienen.

Kies ik voor iOS van Apple, Android van Google, Windows 8 van Microsoft of toch RIM van BlackBerry.

De echte verschillen zitten dus zogezegd in de gebruikte besturingssystemen op de verschillende smartphones. Op het moment van schrijven zijn er 4 besturingssystemen die veel op smartphones gebruikt worden. Deze besturingsystemen zijn:

 • Android van Google
 • iOS van Apple
 • Windows 8 van Microsoft
 • RIM van BlackBerry

De twee grootste spelers in de smartphone markt zijn Android van Google en iOS van Apple. De strijd in de achterhoede gaat voornamelijk tussen Windows 8 en RIM.

Android wordt grofweg gebruikt op elke smartphone, behalve op de iPhone. Apple ontwikkelde voor hun iPhone een eigen besturingsysteem. Andere smartphone fabrikanten, die niet over de mogelijkheden beschikken om een eigen besturingssysteem te ontwikkelen, gebruiken Android van Google. Vandaar ook dat we Android op zoveel smartphones tegenkomen.

Ook BlackBerry gebruikt een door henzelf ontwikkeld besturingssysteem, genaamd RIM. Maar aan BlackBerry schenken we in dit artikel verder geen aandacht. Omdat deze telefoon vooral veel gebruikt wordt in de zakelijke markt.

En Windows 8 is op het moment van schrijven nog te nieuw om daar veel over te kunnen zeggen. Wat we echter al wel kunnen zien is, dat Windows 8 veruit het best zal kunnen samenwerken met de combinatie: smartphone, tablet pc en laptop of desktop computer. Windows 8 op al uw apparaten zal heel prettig werken zijn, omdat u met Windows 8 al deze apparaten op dezelfde manier bedient.

Zeker iets om mee te nemen in uw overweging bij de aanschaf van een nieuwe smartphone. Heeft u bijvoorbeeld al een iPad, dan is het slim om voor de iPhone te kiezen als uw smartphone. Omdat beiden voorzien zijn van hetzelfde besturingssysteem, namelijk iOS van Apple, bedient u ze op dezelfde manier en zal de samenwerking tussen die twee apparaten tevens prima verlopen.

Verder is het goed uzelf af te vragen hoe handig u bent met computers en hoeveel interesse u in computers hebt. Wilt u vooral een betrouwbaar apparaat, dat eenvoudig te bedienen is dan ligt bijna de keuze voor een iPhone voor de hand.

Door de goed afgeschermde omgeving die Apple voor de iPhone biedt, in combinatie met een serieuze controle op de apps die voor de iPhone op de markt worden gebracht, is de kans dat u voor onverwachte en nare verrassingen komt te staan klein.

Bij smartphones die voorzien zijn van Android van Google hebt u daarentegen een veel grotere mate van vrijheid om dingen aan uw wensen aan te passen. Maar omdat het iedere fabrikant vrij staat zijn eigen aanpassingen aan Android te doen, kunt u wel eens in de situatie terechtkomen dat iets op de ene smartphone wel werkt en op de andere niet.

Ook de regels die gelden voor het maken van apps voor Android zijn veel minder streng. Iets wat wel een zou kunnen leiden tot teleurstellingen op het moment dat u een app in gebruik neemt op uw smartphone.

Maar de grotere vrijheid en de vele aanpassingsmogelijkheden die het Android platvorm biedt, maakt dat veel gebruikers de kleine ongemakken meestal maar gewoon voor lief nemen.

Samenvattend kunnen we dan ook zeggen: Gaat u voor betrouwbaarheid, dan is de iPhone de meest voor de hand liggende keuze. Gaat uw voor meer aanpassingsvrijheid en vindt u het bovendien leuk om af en toe een beetje wat uit te moeten zoeken, dan ligt de keuze voor een Android smartphone het meest voor de hand.

OPPO BLP633 Batterij 3300mAh 3.85V

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

HP 504966-001 TFX0220D5WA Laptop-oplader

Motorola WX30 Batterij 300mAh 3.8V

HP 504965-001 Laptop-oplader

Laptop accu laadt niet op

Als uw laptop accu niet oplaadt kan dit heel vervelend zijn. U kunt de laptop niet meer gebruiken los van de stroom en dit is juist vaak waar een laptop voor is aangeschaft. Hieronder vindt u een lijst met de meest voorkomende redenen waarom een laptop accu of laptop batterij niet oplaadt. De redenen staat op volgorde van waarschijnlijkheid waar 1 het meest waarschijnlijk is.

Redenen dat een laptop accu niet laadt

De adapter is defect

Vaak laadt de accu niet meer op omdat de adapter niet meer goed werkt. De adapter kan dan de laptop soms nog wel aanhouden maar heeft geen capaciteit om ook de accu nog op te laden. De beste manier om dit te testen is een andere adapter proberen. Met een andere, werkende adapter zou de accu wel gewoon op moeten laden. Indien de lapotop adapter helemaal defect is en de accu is leeggelopen dan zal de laptop helemaal niet meer aangaan. Wij hebben een groot assortiment en u vindt bij ons altijd een passende laptop adapter.

De accu is defect

Als de adapter nog goed werkt en ook een nieuwe adapter hetzelfde probleem geeft dan is vaak de accu defect. Sommige fabrikanten leveren diagnose-software bij laptops waarmee u de staat van de accu kunt bekijken. Soms kan dit ook via de BIOS van uw laptop. Als uw accu al enige jaren oud is, is de kans vrij groot dat deze versleten en defect is. Een nieuwe laptop accu vindt u eenvoudig in onze webshop in ons ruime assortiment laptop accu’s.

De laptop is verkeerd ingesteld

Sommige merken hebben een instelling dat de accu maar tot 60% of 80% opgeladen wordt. Op deze manier kan de levensduur verlengd worden omdat een lithium-ion batterij minder snel slijt op 60-80% dan op 100% lading. Deze instelling kunt u meestal aanpassen in software van de laptop fabrikant. Soms staat hij ook in de BIOS van uw laptop. Als u deze optie uitschakelt zou de laptop door moeten laden tot 100%.

De BIOS is niet up-to-date

Heeft u een nieuwe accu aangeschaft of een nieuwe Windows geïnstalleerd en functioneert nu de accu niet? Dan kunt u een BIOS-update proberen om de accu weer aan de praat te krijgen. Instructies en downloads voor een BIOS-update vindt u altijd via de support/drivers pagina van de laptop fabrikant.

De ACPI drivers moeten vernieuwd worden

Bij Windows laptops zijn er altijd ACPI-drivers geïnstalleerd zijn die nodig zijn om de laptop batterij goed op te laden. Soms – met name bij een nieuwe accu of een update van Windows – kan het voorkomen dat deze vernieuwd moeten worden. Om dit te doen dient u eerste de batterij uit de laptpo te halen. U kunt de drivers vervolgens via uw apparaat deïnstalleren en de laptop vervolgens weer met accu opstarten. Windows installeert automatisch nieuwe drivers die bij de batterij passen.

De accu moet nog gekalibreerd worden

Als u een nieuwe accu heeft aangeschaft moet deze in sommige gevallen de eerste keer nog gekalibreerd worden voordat deze tot 100% laadt. Om dit te doen laat u de accu leeglopen tot ongeveer 10% waarna u hem aansluit op de lader. Dan laadt u hem vol totdat hij stopt met opladen en laat u hem weer leeglopen tot 10%. Dit herhaalt u enkele keren en de accu zou dan steeds verder moet laden totdat deze uiteindelijk de 100% lading haalt.

De ingang van de laptop is defect

De plek waar je de adapter op de laptop aansluit is vaak een kwetsbaar punt van de laptop. Dit kan beschadigen wanneer de adapter in de laptop zit en er aan de kabel getrokken wordt of over de kabel gestruikeld wordt. Ook kan het bij een versleten accu of adapter zo heet worden dat er schade optreedt. Als u een nieuwe adapter heeft en zeker weet dat deze werkt kunt u kijken of het lampje dat aangeeft of de laptop oplaadt aangaat wanneer u de adapter aansluit. Is dit niet zo, dan is mogelijk de plug defect. Soms is de schade ook zichtbaar als u in de ingang van de laptop kijkt. Als de ingang defect is en de accu is leeg dan zal de laptop helemaal niet meer aangaan.

Het netsnoer is defect

Het netsnoer is het snoer dat de adapter met de netstroom verbindt. Deze kabel is steviger en duurzamer dan de adapter zelf. Daarom gaat deze niet vaak kapot. Het kan voorkomen dat er een kabelbreuk plaatsvind als deze in een vreemde bocht ligt. Soms kan er ook een huisdier of een stoel schade aan het snoer aanbrengen. Controleer het snoer en probeer een alternatief snoer om uit te sluiten dat het netsnoer defect is.

De laptop heeft een intern defect

Er kan fysieke schade zijn aan het interne laadcircuit van de laptop. Hierdoor kan de laptop de stroom niet meer juist verdelen en kan de accu niet meer worden opgeladen. Dit is zeer moeilijk te testen of te verifiëren. Meestal kan alleen een reparatiebedrijf een dergelijk defect vaststellen. De meest betrouwbare reparatie is in dit geval het vervangen van het moederbord van de laptop. Dit is echter een zeer prijzige reparatie en is vanwege de hoge kosten in veel gevallen niet meer de moeite waard bij laptops buiten de garantie.

Acer AC14A8L Batterij 52.5Wh 11.4V

Dell YFDF9 Batterij 5800mah/65Wh 11.1V

HP PCA222 633196-001 PS-6221-7 Laptop-oplader

Sony ACDP-060E02 Laptop-oplader

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

Waarom reparatie van uw laptop niet altijd eenvoudig is

Een laptop kan als het ware op twee manieren kapot zijn. Hardwarematig of softwarematig. Wanneer een laptop softwarematig storingen vertoond, dan is de laptop zelf niet kapot.

Echter, wanneer een onderdeel van de laptop, bijvoorbeeld de harde schijf, kapot gegaan is, dan is er sprake van een hardwarematige storing die reparatie vereist. En moet het kapotte onderdeel vervangen worden om de laptop weer naar behoren te laten functioneren. Het repareren van een laptop is echter niet altijd even eenvoudig.

Onderdelen laptop niet altijd eenvoudig te vervangen

Wanneer u een laptop goed bekijkt dan zult ook u zich terecht wel eens afgevraagd hebben, hoe u de behuizing van een laptop openmaakt om onderdelen te kunnen vervangen. Aan de onderkant van de laptop vinden we doorgaans een aantal luikjes die eenvoudig met behulp van een schroevendraaier te verwijderen zijn.

Onder deze luikjes vinden we doorgaans, de harde schijf en het interne geheugen van de laptop. Dus ook bij een laptop is het inbouwen van een grotere harde schijf, het vervangen van een harde schijf of het uitbreiden van het interne geheugen redelijk eenvoudig te doen.

Lastiger wordt het wanneer het dvd-station, het toetsenbord, het beeldscherm of het moederbord van een laptop storingen vertoont en vervangen moet worden.

Want niet alleen zijn er velen merken laptops , maar tevens zijn er per merk velen typen op de markt. Met elk zijn eigen specificaties en vormgeving. Dat maakt het, dat onderdelen vaak niet zomaar uitwisselbaar zijn.

Zelf per merk laptop kan het moederbord per type verschillen. Hetzelfde geldt vaak voor beeldschermen, toetsenborden en dvd-stations in de laptop.

Reparen van laptops vraagt dan ook specialistische kennis van de merken en typen laptops om een laptop snel en adequaat te kunnen repareren. Maar ook om u als consument goed reparatieadvies te kunnen geven.

Een laptop is niet altijd het repareren waard

Een goed reparatieadvies is belangrijk voor u als consument omdat de kosten van het repareren de waarde van de laptop al snel kunnen overstijgen als deze ouder is dan 2 jaar. Dit komt in veel gevallen omdat naarmate een laptop ouder wordt, de onderdelen lastiger te verkrijgen zijn en daarmee meer dan eens ook duurder.

Vraag, voordat u uw laptop laat repareren dan ook altijd naar wat de reparatie gaat kosten. Zodat u niet voor nare verrassingen komt te staan en niet meer voor een reparatie gaat betalen dan de laptop waard is.

Want buiten dat een laptop snel zijn waarde verliest, kan het ook wel eens zo zijn dat wanneer er iets stuk gaat aan een laptop, al redelijk snel andere onderdelen ook stuk gaan. Waardoor u mogelijk wederom tegen kosten van reparatie aan zit te kijken.

Tenzij een u een extra verzekering of uitgebreide garantie hebt afgesloten toen u de laptop kocht, is het verstandig heel goed te bekijken of u de laptop nog wel zult laten reparen als er storingen zijn aan de hardware onderdelen van de laptop.

Zeker wanneer er iets mankeert aan dvd-station, beeldscherm, moederbord of het toetsenbord. Ook zal het zeker de moeite lonen verschillende bedrijven die laptops repareren te benaderen.

Want wanneer een bedrijf de onderdelen die vervangen moeten worden op voorraad heeft, zou dat namelijk wel eens aanzienlijk in prijs kunnen schelen.

Lenovo BL253 BL233 Batterij 2000mAh/7.6WH 3.8V/4.35V

Motorola FX30 Batterij 2810mAh 3.8V

HP 504965-001 Laptop-oplader

HP 611484-001 613765-001 Laptop-oplader

Acbel 250W TFX0220D5WA Laptop-oplader

Zo ziet Windows 10 er binnenkort uit

De nieuwste Fall Creators Update van Windows 10 heeft een aantal handige nieuwe functies, maar wat iets minder bekend is, is dat de upgrade ook een kleine wijziging in de interface met zich meebrengt. Het Fluent-design wordt nu al deels toegepast in de nieuwe versie.

Benieuwd wat er allemaal nieuw is in de Windows 10 Fall Creators Update? Hier lees je er alles over.

Sinds begin dit jaar is Microsoft al bezig met Project Neon; een nieuwe manier waarop de grafische interface van Windows 10 wordt aangestuurd en weergegeven. Inmiddels heeft Microsoft een aantal nieuwe stappen gezet en de interface omgedoopt tot Fluent Design. De veranderingen zijn misschien niet voor iedereen direct zichtbaar, maar toch is het interessant om ze even met je door te nemen.

De gedachte achter Fluent

Het doel van Microsoft om een nieuwe interface te ontwikkelen voor Windows 10 komt voort uit de gedachtengang van het bedrijf. Windows 10 moet er namelijk op elk apparaat hetzelfde uit komen te zien en de input die zo’n app nodig heeft moet op verschillende manieren gevoed kunnen worden. Zo moet je – in een omgeving geschikt voor 3D – een app ook op die manier kunnen gebruiken, bijvoorbeeld als je Windows 10 bestuurt met een 3D-bril. Al die grafische mogelijkheden vereisen dan ook dat apps op een andere manier dan alleen 2D weergegeven kunnen worden.

Alhoewel het Fluent-design een lopend project is en er in de Fall Creators Update nog niet heel veel van te merken is, is Microsoft wel op de achtergrond druk bezig om de weergave van apps en vensters aan te passen. Als je geen gebruikmaakt van 3D zul je misschien niet heel veel merken van de Fluent-interface, maar er zijn wel wat zaken die er anders uitzien in Windows 10 Fall Creators Update.

Vernieuwd startmenu

De manier waarop het Windows 10 Startmenu is opgebouwd is met de Fall Creators Update veranderd. Niet direct zichtbaar wellicht, maar als je goed kijkt zie je dat de achtergrond van het menu wel degelijk is veranderd. Voorheen was deze namelijk transparanter, waardoor je duidelijker het achterliggende venster of het bureaublad kon zien. In de Fall Creators Update is de achtergrond minder transparant, en zijn de vensters erachter van een waas voorzien.

Links het oude startmenu, rechts het nieuwe menu: zoek de achtergrondverschillen

De animatie van het vernieuwde startmenu is ook veranderd. Als je het menu aan de rechter- of bovenkant groter maakt, gaat dat nu niet meer in stapjes, maar soepeler zonder horten of stoten. Alle animatie is dus wat vloeiender (ofwel Fluent) geworden.

Apps

Niet alleen de interface van Windows 10 zelf maakt gebruik van Fluent, dat geldt ook voor de apps die onder Windows 10 zijn geïnstalleerd. Bijvoorbeeld de Rekenmachine, hier wordt gebruik gemaakt van een Acryl-achtig uiterlijk, waarbij de kleuren en transparantie van het venster zich automatisch aanpassen aan de omgeving op het bureaublad en de apps die open staan.

Programmeurs

Microsoft stelt de API (Application Programming Interface) open voor ontwikkelaars die gebruik willen maken van het Fluent Design. Het is namelijk niet zo dat – in tegenstelling tot de Aero-interface van Windows Vista en Windows 7 – schermen automatisch van dit nieuwe uiterlijk worden voorzien. In de Fall Creators Update zijn nog lang niet alle Microsoft-apps voorzien van het Fluent-design, maar de komende maanden zullen apps die nog niet de nieuwe interface hebben, automatisch worden bijgewerkt.

HP 611483-001 Laptop-oplader

FSP FSP180-50PLA Laptop-oplader

LENOVO 54Y8861 PS-2151-01 Laptop-oplader

Acer AC13C34 Batterij 2640mAh 11.4V

Dell L240EM-00 Laptop-oplader

Hoe maak ik een printscreen op een iPad of een iPhone

Op een computer maakt u heel simpel een printscreen door op de knop Print Screen te drukken. Maar op de iPhone en de iPad is een dergelijke knop zeer zeker niet te vinden. Dat neemt niet weg dat daarmee een printscreen maken op een iPad of iPhone onmogelijk is.

Sterker nog, op een iPhone of iPad kunt u uitstekende printscreens maken.

Een schermafdruk maken op iPhone of iPad

Een printscreen ofwel een schermafdruk maken gaat op elk Apple-apparaat op dezelfde wijze. Het maakt dus niet uit of u een iPad 1, 2, 3 of 4 hebt. Net als dat het niet uitmaakt of u een iPhone 3, 4, 4s, 5 of 5s hebt.

Een printscreen op de iPhone en iPad maakt u heel simpel door:

 1. De Home-knop op uw toestel ingedrukt te houden en vervolgens de Aan/Uit knop even kort ingedrukt te houden.
 2. Totdat u het geluid hoort dat lijkt op het geluid wanneer u een foto maakt. Laat vervolgens de Aan/Uit knop en de Home-knop los en is de printscreen gemaakt.

Iedere printscreen die u maakt wordt opgeslagen in het fotoalbum op uw iPhone of iPad.

Een printscreen overzetten van iPad of iPhone naar computer

Een printscreen die u maakt op iPad of iPhone zou u wellicht graag naar uw computer willen overzetten. Bijvoorbeeld om zo de printscreen te kunnen bewerken, uit te printen, op te slaan, te delen op internet of op te nemen in een document.

Een printscreen overzetten van iPhone of iPad naar uw computer kan op verschillende manieren:

 1. Via iCloud – Wanneer u iCloud hebt ingeschakeld op uw iPad, iPhone en computer, dan komen de printscreens die u maakt automatisch beschikbaar op uw computer. Afbeeldingen die via iCloud met uw computer gedeeld worden, vindt u in de map Photo Stream, welke zich bevindt in de map Afbeeldingen.
 2. Hebt u niet de beschikking over iCloud? Dan is één enkele printscreen het snelst naar uw computer over te zetten via e-mail. Op de iPhone en iPad kunt u via het pictogram Delen in de linkerhoek onderin het beeldscherm elke foto of afbeelding die u hebt opgeslagen op uw iPhone of iPad delen, onder andere door de afbeelding als bijlage mee te sturen met een e-mail. Een e-mail die u in dit geval op uw computer kunt openen, zodat u de bijlage kunt opslaan op de computer.
 3. Via iTunes – Hebt u geen iCloud en wilt u meerdere printscreens die u op uw iPhone of iPad hebt gemaakt overzetten naar de computer, dan kunt u dat uiteraard ook altijd via iTunes doen op uw computer. Sluit hiertoe de iPhone of iPad op uw computer aan middels een usb-kabel en start vervolgens het programma iTunes op uw computer op. Synchroniseer vervolgens de afbeeldingen op uw iPhone of iPad met de afbeeldingen op uw computer. De afbeeldingen die op uw iPhone en iPad staan, zullen dan ook op uw computer komen te staan. Inclusief de screenshots die u gemaakt hebt.

U ziet, een printscreen maken op uw iPad of iPhone is eenvoudig. Zelfs het overzetten naar uw computer hoeft niet lastig te zijn. Zeker niet wanneer u zich even verdiept in het beschikbaar maken van iCloud op uw computer. Waardoor alle foto’s maar ook printscreens automatisch gedeeld worden met uw computer, zodra uw iPad en iPhone via Wi-Fi verbinding hebben met uw thuisnetwerk, waarin zich ook uw computer bevindt.

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

LG 110W Laptop-oplader

Samsung A3514_DPN Laptop-oplader

Acer ADP-135KB PA-113-05 Laptop-oplader

Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

Muziek downloaden voor op uw iPhone

Het downloaden van muziek voor op uw iPhone kan op verschillende manieren. Hetzelfde geldt overigens voor het downloaden van muziek voor uw iPod of iPad. Kortom, het downloaden van muziek voor alle producten van Apple gaat op dezelfde manier.

Echter, voor veel gebruikers van een iPhone, iPod of iPad bestaat er nogal eens wat onduidelijkheid over wat downloaden van muziek nu precies inhoud, waar digitale muziekbestanden aan moeten voldoen om afgespeeld te kunnen worden op een iPhone,iPod of iPad en waar u muziek precies vandaan kunt halen.

Muziek downloaden vanuit de app Muziek

Laten we daarom eerst eens even heel snel kijken wat downloaden nu precies is. Downloaden, is eigenlijk niets anders dan het kopiëren van een bestand vanaf het internet. Het enige verschil met het kopiëren van een bestand op onze eigen computer is, dat we voor een kopie van een bestand dat afkomstig is van internet wel eens wat moeten betalen. En dat geldt zeker voor muziek.

In dit artikel beperken we ons tot downloaden van muziek voor de iPhone waarvoor betaald moet worden. Er zijn nog steeds wel wat mogelijkheden om muziek gratis te downloaden. Maar de meeste van deze mogelijkheden zijn tevens een bron van virussen en andere kwaadaardige software, waar u beter zo ver mogelijk vandaan kunt blijven.

De meest eenvoudige manier om muziek op uw iPhone te downloaden is via de app Muziek op uw iPhone. Zodra u de app Muziek opent verschijnt de muziekspeler in beeld, welke lijkt op de afbeelding die u hieronder ziet.

Door in de muziekspeler op de knop Winkel te tikken wordt de muziekwinkel van Apple getoond. In de Music Store ofwel de muziekwinkel van Apple kunt u heel erg veel muziek vinden. U wordt in de winkel geholpen door onder andere de knoppen Genres, Aanbevolen en Hitlijsten.

Via de knop Genre kunt u de muziek die getoond wordt beperken tot één genre. Wanneer u bijvoorbeeld van klassieke muziek houdt, dan zult u waarschijnlijk aan de knoppen Aanbevolen en Hitlijsten niet al teveel hebben. De selecties die onder deze knoppen worden weergegeven bevatten meest popmuziek.

Uiteraard vindt u in de Music Store van Apple ook een knop zoeken, waarmee u op artiest kunt zoeken en de titel van een muziekstuk. De gevonden muziek wordt vervolgens in een lijst weergegeven.

Door op een muziekstuk te tikken, kunt u het muziekstuk eerst beluisteren voordat u het koopt. Muziek kopen doet u door op de knop te tikken waarop de prijs van het muziekstuk vermeld staat.

Na het opgeven van het wachtwoord van uw Apple ID wordt de muziek die u hebt gekocht automatisch naar uw iPhone gedownload en zal vervolgens automatisch in uw muziekspeler worden weergegeven. Overigens werkt dit alleen wanneer u uw betaalgegevens hebt opgegeven bij het aanmaken van uw Apple ID.

Andere manier van muziek downloaden naar uw iPhone

Muziek downloaden op uw iPhone via de Apple Music Store is niet de enige manier om aan muziek op uw iPhone te komen. U kunt uiteraard ook uw computer inzetten om muziek mee te downloaden. Via uw computer kunt u bijvoorbeeld besluiten muziek te downloaden via YouTube. Maar er zijn daarnaast nog tal van andere manieren om muziek te kopen en te downloaden via de computer.

U zou zelfs kunnen besluiten om de muziekverzameling die u hebt op muziek CD’s te rippen, zoals dat heet, en op te slaan als mp3-bestanden op uw computer. Uw iPhone, maar ook uw iPod of iPad kunnen prima overweg met het mp3-formaat.

Om muziek die op uw computer staat op uw iPhone te zetten dient u de muziek eerst in te laden in het programma iTunes. Vervolgens kunt u vanuit iTunes de muziek naar uw iPhone slepen. Uiteraard geldt dezelfde procedure voor uw iPod of iPad.

Tot slot dient u er, zeker wanneer u muziek koopt via de Apple Music Store, goed op te letten dat u geregeld een back-up maakt van uw muziek op de iPhone.

Weliswaar kunt u muziek die u ooit in de Apple Music Store hebt gekocht gratis opnieuw downloaden als u de muziek bent kwijtgeraakt, maar dat kan wel eens vele malen meer tijd gaan kosten dan het terugzetten van een goede back-up op uw iPhone.

Lenovo ADLX65NCC2A Laptop-oplader

Microsoft 1513 24W Laptop-oplader

ACER ADP-18TB 2-515-5305 R33030 Laptop-oplader

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

LG BL-T19 Batterij 10.3WH 3.8V

Is de iPhone 6 los kopen slim of toch niet?

Wie zich verdiept in de prijzen van smartphones, ziet al snel dat de iPhone 6 geen goedkope smartphone is. Een iPhone 6 los kopen, is dan ook best een duur grapje. Net als het kopen van ieder ander product van de firma Apple overigens.

Menigeen die een iPhone wil, wijkt dan ook uit naar een mobiel abonnement, waarbij de iPhone als smartphone wordt geleverd. Echter, voor de iPhone 6 moet bij het afsluiten van veel mobiele abonnementen, vaak fors bijbetaald worden. Terwijl u heel veel andere smartphones gratis krijgt.

Zou het dan toch niet slimmer zijn, om een iPhone 6 los te kopen?

Wanneer los kopen een goede optie is

In de eigen webshop van Apple is de iPhone 6 te koop vanaf een kleine 700 Euro. Voor dat geld krijgt u een hele multifunctionele zakcomputer, een navigatiesysteem en persoonlijke digitale assistent ineen, waarmee u tevens kunt bellen en internetten.

Maar ondanks dat blijft het nog steeds een serieuze hoop geld voor een dergelijk toestel. Zeker wanneer u de prijs vergelijkt met smartphones van andere merken die ongeveer hetzelfde bieden.

Dat maakt de smartphones van andere merken overigens niet per definitie een betere keus. Want op een aantal belangrijke punten verslaat de iPhone het leeuwendeel van zijn concurrenten zonder meer. Die punten zijn:

 • Gebruiksgemak.
 • Zeer geringe kans op virussen en slecht werkende apps.
 • Nieuwe versies van het besturingssysteem iOS, voor de iPhone, ondersteunen oudere iPhones nog heel lang.
 • De iPhone is een robuust toestel dat lang meegaat.
 • De iPhone is weinig storingsgevoelig.
 • Een iPhone behoudt lang zijn waarde.

Dit zijn dan ook de punten die een iPhone los te kopen interessant zouden kunnen maken. Omdat u hierdoor onder andere heel lang met een iPhone kunt doen.

Iets wat u overigens wel een dief van uw eigen portemonnee kan maken.

Want een doorsnee mobiel abonnement, waarbij u voor de meest gunstige prijs een iPhone krijgt, heeft een looptijd van 2 jaar. Echter, gedurende deze 2 jaar betaalt u iedere maand tussen de 10 en 25 Euro voor het hebben van een iPhone.

Doorgaans hebt u na 2 jaar dan ook al meer betaald voor uw iPhone, dan wat u betaald zou hebben als u de iPhone los had gekocht.

U kunt 2 jaar dan ook gerust als omslagpunt zien.

Een iPhone 6 los kopen is dan ook zeker een slim idee wanneer:

 • U niet zo geeft om het hebben van het nieuwste van het nieuwste.
 • U vooral een betrouwbare smartphone wilt.
 • U lang met een smartphone wilt kunnen doen.
 • U een eigen bedrijf hebt. Want dan valt de aankoop van de iPhone onder zakelijke kosten en betaalt u geen BTW.

Waaraan u moet denken als u de iPhone 6 los koopt

Een iPhone 6 kunt u onder andere los kopen bij de bekende elektronica winkels, zoals bijvoorbeeld: Mediamarkt en BCC. Maar ook bij winkels die gespecialiseerd zijn in smartphones, kunt u veelal terecht voor de aankoop van een iPhone.

Uiteraard wilt u niet teveel betalen voor een iPhone. Een iPhone kost immers al genoeg. Maar bij een product dat zo populair is als de iPhone, zullen er altijd mensen en bedrijven zijn die proberen u te bedriegen en te bestelen.

Gelukkig laten bedriegers zich doorgaans snel herkennen door net iets te goedkoop te zijn met hun producten. Maar wees er wel op bedacht.

Apple dealer

Hoe dan ook doet u er verstandig aan om gewoon zelf naar een fysieke winkel te gaan om daar uw iPhone te gaan kopen. En dan het liefst ook nog bij een bedrijf dat zich dealer van Apple producten mag noemen. Omdat dit zo zijn voordelen kan hebben bij garantieafwikkelingen en reparaties.

Nano simkaart

Maar zodra u uw iPhone in handen hebt, bent u er wellicht nog niet helemaal. Want niet alleen mobiele telefoons veranderen. Simkaarten ook. En mobiele abonnementen eveneens.

Zo hebt u voor uw iPhone 6 een nano simkaart nodig. Hetgeen betekent dat wanneer u voor uw huidige smartphone nog een micro simkaart nodig had, u een bezoek moet gaan brengen aan de aanbieder van uw mobiele abonnement om een nano simkaart te bemachtigen.

4G sim only abonnement

Tevens hebt u voor een smartphone die u los koopt, en die dus uw eigendom is, een sim only abonnement nodig. Omdat u anders simpelweg teveel gaat betalen voor uw mobiele abonnement.

Bovendien hebt u niet met elk mobiel abonnement automatisch verbinding met het 4G mobiele netwerk.

En geen gebruik kunnen maken van het razendsnelle 4G netwerk met uw iPhone 6, dat wilt u niet.

Want alleen al wanneer u een navigatiesysteem gebruikt, waarbij grote delen van het navigatiesysteem zich op het internet bevinden, zal het verschil tussen het 3G netwerk en het 4G netwerk duidelijk merkbaar zijn. Zoals bijvoorbeeld bij Google Maps.

Dus wellicht dat het met het los kopen van de iPhone 6, tevens tijd wordt om uw mobiele abonnement te upgraden naar iets nieuws.

Zodra u dat allemaal voor elkaar hebt, dan kunt u met de iPhone 6 van Apple zogezegd weer jaren vooruit. Waarbij u goedkoper uit zal zijn met zelf een iPhone los kopen wanneer u voornemens bent om langer dan 2 jaar met de iPhone te gaan doen.

Maar zelfs wanneer u na 2 jaar toch besluit om een andere smartphone te kopen, dan nog kunt u goedkoper uit zijn.

Want doordat Apple oudere iPhone nog lang blijft ondersteunen met nieuwe besturingssystemen, is een iPhone een hele waardevaste smartphone. Hetgeen betekent dat u er nog goed geld voor kunt krijgen als u ‘m tweedehands verkoopt of inruilt. Zelfs als uw iPhone al meer dan 2 jaar oud is.

Kortom, een iPhone 6 los kopen is zeker het overwegen waard.

Het is wellicht iets ingewikkelder dan gewoon een iPhone nemen bij uw nieuwe mobiele abonnement. Maar wanneer u het een beetje slim aanpakt, dan bent u met zelf een iPhone kopen al snel het voordeligst uit.

HP 381573-001 398648-001 Batterij 4.8V

HP PL02XL 751875-001 Hstnn-lb6b Tpn-c115 Batterij 29WH 7.6V

Samsung AD-20019 Laptop-oplader

Sony AC-NB12A Laptop-oplader

MSI ADP-150VB B Laptop-oplader