Eerste ‘Chromebook-tablet’ met Chrome OS gelanceerd

De geruchten zijn er al een tijdje maar nu is het officieel. De Acer Chromebook Tab 10 is de eerste tablet waarop Chrome OS als besturingssysteem draait en hij mag er zijn. De tablet wordt speciaal uitgebracht voor het gebruik in het onderwijs.

Eerste Chrome OS-tablet, voor in de klas

Chrome OS werd in eerste instantie ontwikkeld als besturingssysteem voor op goedkope laptops. Toen Google zijn eerste eigen apparaat ontwikkelde, de Google Pixel C, was het de bedoeling dat dit apparaat op Chrome OS zou draaien. Uiteindelijk werd er toch voor gekozen om de tablet uit te brengen met Android als besturingssysteem. De afgelopen jaren heeft Google weinig aandacht geschonken aan de tablet-ervaring op Android.

Nu de scheidslijn tussen Android en Chrome OS steeds meer verdwijnt, de Google Play Store en Android-apps werken immers op Chrome OS, is het uitbrengen van tablets met Chrome OS besturingssysteem geen slecht idee: je krijgt immers het beste van beide werelden. Wanneer je een toetsenbord gebruikt, krijg je de volledige desktop-functionaliteit van Chrome OS, terwijl je ook de aanraak-ervaring van Android-apps krijgt.

Voor in de klas

Google heeft vandaag de eerste Chrome OS-tablet aangekondigd en doet dat niet voor niets op deze dag. Verwacht wordt dat Apple een nieuwe, goedkopere <a “target=”_blank” href=”https://www.iculture.nl/ipad/” target=”_blank”>iPad aan gaat kondigen, speciaal voor in het onderwijs.

De Acer Chromebook Tab 10 is voornamelijk gelanceerd voor het gebruik op school en biedt volledige ondersteuning voor Google Classroom en Chrome Education. Daarmee heeft vooral in de Verenigde Staten Google met de Chromebook bijna een monopolie op de scholen. Deze tablet is dus een uitbreiding van het aantal beschikbare apparaten.

Met de Chrome OS-tablets zullen leerlingen vooral multimedia-projecten kunnen uitvoeren. Het gebruik van Chromebooks en nu ook tablets is aantrekkelijk voor een school, omdat de hardware relatief goedkoop is en het beheren van de accounts ontzettend makkelijk is en weinig IT-inzet vergt.

Acer Chromebook Tab 10

Deze tablet heeft aantrekkelijke specificaties, het beschikt over een 9.7-inch beeldscherm met een 2018 x 1536 resolutie en het maakt gebruik van hetzelfde platform als de Samsung Chromebook Plus.

Er is ook een stylus van Wacom die je niet hoeft te op te laden, want de techniek om de druk en de lijn te detecteren zit in het scherm, de pen heeft ook zijn eigen plaats in de tablet en hoef je hem niet los mee te nemen. De tablet heeft een werkgeheugen van 4GB en je kunt er ook een micro-SD kaart insteken. Het interne geheugen is  ‘maar’ 32GB groot. Er zitten twee camera’s op de tablet, een 5 megapixelcamera aan de achterzijde en een 2 megapixelcamera aan de voorzijde.

Beschikbaarheid

De Chromebook Tab 10 komt al in april in de Verenigde Staten op de markt. In mei is onder andere Europa aan de beurt. De winkelverkooprijs voor deze tablet zal €329 zijn.

Dell C4K9V Batterij 55WH 7.4V

Electronic voor 2 Wheels Hover Scooter Banlance battery 10S2P18650

Bose 300769-003 Batterij

Batterij voor BOSE SOUNDLINK Mini Series

Dell L240EM-00 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *