HTC U12+ wordt enige vlaggenschip dit jaar van HTC, toch niet zo goedkoop

De recent uitgelekte HTC U12+ zal naar verluidt het enige vlaggenschip van 2018 worden van dit bedrijf. Vorig jaar bracht HTC nog drie high-end smartphones uit. Ook zal er worden gestopt met de U Play en U Ultra-lijn.

HTC U12+

HTC is al een tijdje op dieet. Niet alleen qua de hoeveelheid modellen die ze uitbrengenmaar ook het aantal werknemers die op de smartphone-afdeling werken. Het is daarom niet compleet onlogisch dat er dit jaar maar één vlaggenschip wordt uitgebracht waar alle focus op ligt. Vergelijk dit met vorig jaar en het is wel een stap minder: toen kwam HTC eerst met de high-end HTC U Ultra, daarna de HTC U11 en ten slotte met de U11+. Drie in totaal dus.

Volgens exclusieve bronnen aan HTCsource zal de U12+ dit jaar de enige high-end smartphone van het Taiwanese bedrijf worden. Hiermee zal een release van een vlaggenschip in de herfst dus ook niet meer voorkomen. De naam van U12+ impliceert ook dat er geen U12 komt en dus HTC niet met het probleem zit dat een eventuele U12 een paar maanden later wordt overschaduwd door een nieuwere en betere variant. De U12+ was laatst al volledig gelekt inclusief high-end specificaties en afbeeldingen.

 Verwacht ook niet dat de U12+ goedkoop gaat worden. Eerst werd er gemeld dat de HTC U12+ rond dezelfde vanafprijs als de Samsung Galaxy S8 zou worden verkocht.  Dit toestel ging voor een prijs van 800 euro over de toonbank. Hierna werd er echter nieuwe informatie verkregen waardoor bovenstaande informatie over de prijs niet meer accuraat zou zijn.

Dit bericht komt overeen met wat Evan Blass onlangs al twitterde: de + is toegevoegd aan de naam om enerzijds de U12+ te laten concurreren met de Samsung Galaxy S9+ en anderzijds om de prijs hier dichter naartoe te kunnen brengen. De adviesprijs van de S9+ ligt op 950 euro.

Ook nieuw is het gerucht dat HTC zal gaan stoppen met de U Play- en U Ultra-toestellen. Deze werden allebei niet goed ontvangen en dat is reden genoeg om deze toestellen geen vernieuwing te geven. Er zal wel een opvolger van de HTC U11 lifekomen, de U12 life. Hierover is verder nog niks bekend. De high-end U12+ komt volgens HTCsource in begin mei op de markt. Dit zal met een wereldwijde release gaan. We gaan het meemaken!

ASUS B21N1329 Batterij 30WH 7.2V

HP PA-1200-22HB HSTNN-LA37 714148-001 Laptop-oplader

Bose 88796 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Dell 235W PW116 R224M H235P-00 Laptop-oplader

Dell HP-P3017F3P Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *