Nexus Player krijgt officieel geen updates meer, LineageOS brengt redding

Na drie jaar lang updates te hebben gehad is de ondersteuning vanuit Google voor de Nexus Player dan toch ten einde. Het apparaat lanceerde met Android Lollipop en draait nu op Android Oreo. LineageOS heeft ook al een custom rom gebaseerd op Android Oreo uitgebracht voor de Nexus Player zodat deze nog een tijdje meekan.

Nexus Player

Het Nexus-programma loopt op zijn einde. Onlangs bleek al dat de Nexus 5X en 6P geen update naar Android P zouden krijgen en dus in totaal twee grote versie-updates (Nougat en Oreo) hebben ontvangen. Dat is ‘normaal’ in de techwereld van Android. De Nexus Player bleek hier een uitzondering op te zijn. Dit apparaat werd in 2014 aangekondigd en was vanaf 2015 in Nederland te verkrijgen. De Nexus Player draait op Android TV en geeft hiermee een aparte interface om media mee te kunnen streamen of games te kunnen spelen op je TV.

Ondertussen bleef Google het apparaat maar updaten. Van Android Lollipop waar de Nexus Player mee werd geleverd naar Marshmallow, Nougat en ten slotte in september 2017 nog naar Android Oreo. Ook werden er maandelijkse beveiligingsupdates uitgebracht tot en met november 2017. Nu heeft Google officieel bevestigd dat er geen updates meer voor de Nexus Player zullen verschijnen, zowel versie-updates als beveiligingsupdates. Dat is voor het drie jaar oude apparaatje jammer, maar logisch gezien de leeftijd. Het is zelfs het langst ondersteunde Android-apparaat van Google tot nu toe!

Gelukkig komt LineageOS om de hoek kijken. Deze bekende custom-rom is onlangs begonnen met het uitrollen van Android Oreo en deze versie heeft nu ook de Nexus Player bereikt. Je kan er vanuit gaan dat de ondersteuning van LineageOS voor de Nexus Player nog wel een tijdje doorgaat. Ben je van plan om de Nexus Player nog een tijd te gebruiken dan zou wisselen naar deze rom die dichtbij stock Android ligt geen verkeerd idee kunnen zijn. Anders is het kijken naar nieuwe setup-boxen zoals de Nvidia Shield wellicht een optie voor de lange termijn. Goodbye, Nexus Player!

LENOVO L13D3E31 Batterij 9000mah 3.75V

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Sony VGP-BPS33 Batterij 3760mAh/43WH 11.4V

Toshiba PA5162U-1BRS Batterij 5600mah 10.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *