Huawei P20 lite officieel: mid-ranger met notch voor 369 euro

De Huawei P20 Lite is officieel aangekondigd. Het toestel is van glas en metaal gemaakt en heeft een groter scherm met dunne schermranden. Ook is er een dubbele camera op de achterzijde. De P20 Lite is vanaf komende maandag voor een prijs van 369 euro te verkrijgen.

Huawei P20 lite

Het eerste toestel in de Huawei P20-serie is officieel aangekondigd. Het gaat om de Huawei P20 lite. Dit is een mid-range telefoon die de balans tussen prestaties en prijs moet vinden. Huawei heeft zich daarom op een aantal punten gefocused en deze verbeterd tegenover de Huawei P10 lite, de voorganger van dit toestel.

Nieuw uiterlijk

Zo is de meest in het oog springende verandering het grotere scherm. Deze heeft nu een diagonaal van 5.84 inch met een resolutie van 2280 x 1080. Door het FullView-scherm zijn er dunnere schermranden mogelijk, waarmee je meer scherm in een kleinere smartphone krijgt. De P10 lite had nog een regulier 5.2 inch scherm met een Full HD-resolutie.

Ook nieuw is de scherminkeping bovenaan het scherm. Om het scherm zover mogelijk naar boven door te laten lopen is deze zogenoemde ‘notch’ aanwezig. Hierin zit onder andere de front-facing camera van 16 megapixels. De achterkant bij de P20 lite is van glas gemaakt zodat het toestel meer premium aanvoelt.

Camera

Een ander punt waar Huawei op inzet is de camera. Hiervan zijn er twee op de achterzijde te vinden. De ene sensor is een 16 megapixel kleurensensor. De andere is een 2 megapixel sensor die in zwart en wit foto’s maakt. De plaatjes van deze sensoren worden vervolgens gecombineerd tot één foto wat voor betere kwaliteit moet zorgen. De lite heeft niet de bekende Leica-branding meegekregen waar de duurdere Huawei P10 / Huawei Mate 10-series dit wel hebben.

De kleine dingetjes

Ten slotte zijn er nog wat kleine dingetjes verbeterd. Zo is het interne geheugen standaard 64GB, waar dit bij de P10 lite nog 32GB was. Deze 64GB kan desnoods ook nog worden uitgebreid naar maximaal 256GB door middel van een microSD-kaartje. Er is 4GB werkgeheugen aanwezig die samen met een processor van 8 kernen voor de kracht van het toestel zorgt. Onderaan het toestel is een USB Type-C poort aanwezig met jawel, een koptelefoon-aansluiting.

Standaard staat Android 8.0 Oreo op het toestel aangevuld met EMUI 8.0. EMUI is de laag van Huawei over Android heen. De accucapaciteit bedraagt 3.000 mAh. Dit is gelijk aan de P10 lite. Nieuw is de functie om met je gezicht je telefoon te ontgrendelen. Deze functie genaamd Face Unlock kwam onlangs naar de Mate 10 liteen is standaard op de P20 lite aanwezig.

Beschikbaarheid Huawei P20 lite

De Huawei P20 lite is vanaf maandag 19 maart te verkrijgen in ‘alle bekende verkooppunten van Nederland.’  De adviesprijs komt op 369 euro te liggen. Ter vergelijking: de P10 lite ging voor 350 euro over de toonbank. Er zullen twee kleuren te verkrijgen zijn: Midnight Black en Klein Blue. Beide kleuren kun je hierboven zien. Wat vind jij van het toestel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *