Samsung Galaxy S7 (Edge) ontvangt beveiligingsupdate van februari

De beveiligingsupdate van februari voor de Samsung Galaxy S7 is van start gegaan in Nederland. De update is ongeveer 280MB groot en nog gebaseerd op Android 7.0 Nougat.

Beveiligingsupdate februari 

Gebruikers van een simlock-vrije Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge kunnen een beveiligingsupdate verwachten met  firmware G930FXXU2DRB6 en G935FXXU2DRB6. Het gaat om de beveiligingsupdate van februari. Deze patch wordt maandelijks uitgebracht door Google en vervolgens door fabrikanten geïmplementeerd. Hier kunnen ook nog aanvullingen inzitten die specifiek voor in dit geval Samsung van pas komen.

Samsung noemt wel enkele wijzigingen zoals stabiliteits- en prestatieverbeteringen in de changelog, zonder op details in te gaan. Via Sammobile blijkt echter dat Samsung vijf kritieke lekken voor Android heeft gedicht, samen met 16 kwetsbaarheden die alleen op Samsung-toestellen aanwezig waren. Ook zijn fixes voor de grote beveiligingslekken in processors genaamd Meltdown en Spectre meegenomen in deze update en zijn er zwakke plekken in de apps Veilige Map en Galerij opgelost.

De update bevat dus nog geen Oreo. De Samsung Galaxy S8(+) hebben deze update al wel ontvangen in Nederland. Wanneer Oreo naar de S7 komt is tot op heden nog onduidelijk. Volgens Samsung Turkije rolt deze vanaf 13 april in die regio uit. Dat zou dus betekenen dat we nog een paar maanden moeten wachten.

Update downloaden

De firmwareversies G930FXXU2DRB6 en G935FXXU2DRB6 worden nu naar de unbranded Nederlandse versie van de S7 en S7 Edge uitgerold via een OTA-update. De Androidversie blijft nog op 7.0 Nougat staan. De update zal zichzelf melden op de telefoons, mocht dat niet het geval zijn dan kun je de volgende stappen volgen: Instellingen -> Over het toestel -> Software-update -> Handmatig controleren.

Moto 360 Smart Watch

MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V

IBM 44V4145 Batterij 3.7Ah 13.3Wh 3.6V

ASUS A31N1601 Batterij 36Wh 10.8V

Acer AS16B5J Batterij 5600mAh/62.2Wh 11.1V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *