Test de gezondheid van uw laptopaccu: 3 tips

Leer met onderstaande tips hoe u eenvoudig en snel de gezondheid van uw laptopaccu kunt testen.

BatteryInfoView

Het komt vaak voor dat goedkope laptops een matige accu bevatten, om zo de kosten van de laptop laag te houden. Met het programma “BatteryInfoView” kunt u de technische speculaties van een laptopaccu bekijken. Zo kunt u de fabrikant, temperatuur, spanning en stroom van de laptopaccu inzien.
BatteryMon

Het programma ”BatteryMon” toont u hoe snel uw laptopaccu leegloopt, in de vorm van een grafiek. Ook kan het programma deze snelheid voor uw bijhouden. Hiermee kunt u beter voorspellen hoe lang u met uw laptop kunt werken wanneer deze niet aan de oplader zit.

BatteryBar

BatteryBar plaatst een icoontje in de menubalk van uw computersysteem. Hierdoor kunt u gemakkelijk zien hoe lang het duurt voordat de accu leeg is.

Energiebeheer

U kunt uw energie-instellingen aanpassen via uw computersysteem, om ervoor te zorgen dat uw accu minder snel leeg raakt. Deze optie vindt u in het configuratiescherm. Hier kunt u bijvoorbeeld de helderheid van uw beeldscherm omlaag zetten, en instellen wanneer uw beeldscherm uit gaat.

Is uw laptopaccu alsnog binnen enkele minuten leeg? Dan moet u uw laptopaccu gaan vervangen. Bekijk hier ons aanbod.

Asus A32N1405 Batterij 56WH 10.8V

Lenovo BL242 Batterij

Dell XPS 15 9530 Precision M3800

Bose Soundlink Mini 2 Pack

Dell C4K9V Batterij 55WH 7.4V

Motorola WX30 Batterij 300mAh 3.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *