Samsung Galaxy Note 9 krijgt toch geen vingerafdrukscanner onder het scherm

Samsung wilde naar verluidt de vingerafdrukscanner van de Note 9 onder het scherm plaatsen. Dit zal toch niet het geval zijn, meldt dezelfde bron een halfjaar later. En wat betekent het voor andere toestellen en de toekomst?Samsung Galaxy Note 9

Een fabrikant begint altijd ver van te voren met de plannen en testen van een smartphone. Voor een fabrikant als Samsung is dit extra belangrijk vanwege de hoge productie-aantallen. Als blijkt dat iets niet met hoge betrouwbaarheid kan worden gemaakt gaat het feestje niet door, ondanks dat de technologie er al wel klaar voor kan zijn. Dit was het geval bij de saffier-schermen van Apple, en lijkt nu ook het geval te zijn bij de vingerafdrukscanner onder het scherm bij de Note 9.

Een vingerafdrukscanner onder het scherm is een goed middel om nog meer ruimte te maken op de voorkant van een toestel. Nu heeft Samsung deze scanner al naar de achterzijde gebracht met de Galaxy S8, S9 en Note 8. Een scanner onder het scherm kan een achterkant zonder scanner mogelijk maken. Ook is het mogelijk om het halve scherm als scanner te gebruiken wat het gebruikersgemak verhoogt.

Al in begin augustus schreven we dat de Note 9 een vingerafdrukscanner onder het scherm zou krijgen.  Dit meldde KGI Securities, die nu hierop terugkomt. Nu in 2018 zijn de technische mogelijkheden nog groter, zoals de Vivo Apex ook al liet zien op MWC. Toch loopt het niet zo storm als verwacht. Er zijn namelijk technische issues bij de implementatie. Zowel de ultrasonische oplossing van Qualcomm als de optische van onder andere Synaptics voldoen niet aan de standaarden. Er kan namelijk niet goed worden omgegaan met screenprotectors of verschillende omgevingen, wat de scanner onbetrouwbaar maakt en meer stroom laat verbruiken.

Andere berichten meldden al dat de Galaxy S9 en S9+ om dezelfde redenen ook al geen scanner onder het scherm kregen. De scanner zal bij de Note 9 dus ‘gewoon’ op de achterzijde worden geplaatst. KGI denkt echter wel de feature ooit op de markt zal komen en dat Samsung hierin leidend zal zijn. Dit zal echter op zijn vroegst in het eerste kwartaal van 2019 zijn. Als Samsung het al niet voor elkaar krijgt met alle faciliteiten en financiële mogelijkheden, dan zullen andere fabrikanten het er wellicht nog moeilijker mee hebben. Kortom, het wordt nog even afwachten!

Advent I30-4S4400-M1A2 I30-4S2200-C1L3 Batterij

Acer AS10D75 AS10G3E AS10D31 Batterij

Microsoft 0D130G00GXS58 Laptop-oplader

Bose SOUNDLINK I II III

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Motorola MOTO Z XT1650 SNN5972A

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *