iFixit haalt de Samsung Galaxy S9+ uit elkaar, moeilijk te repareren

Het bedrijf iFixit heeft de Samsung Galaxy S9+ uit elkaar gehaald om te zien wat er in zit en om te bekijken hoe makkelijk het vlaggenschip eventueel te repareren is.

Samsung Galaxy S9+ uit elkaar

iFixit haalt alles uit elkaar om te zien hoe makkelijk het weer in elkaar te zetten is. Het klinkt tegenstrijdig maar het bedrijf helpt daarmee gebruikers die iets zelf willen repareren. Ze kunnen daarvoor de juiste gereedschappen kopen bij iFixit en de tutorials volgen op de site. De sessies van het bedrijf zijn inmiddels beroemd omdat het ons dingen laat zien die anders verborgen blijven, zoals de binnenkant van een smartphone.

Deze week was het de Samsung Galaxy S9+ die op de ‘slachtbank’ van iFixit terechtkwam. Gedurende deze operatie bleek dat het een moeilijke klus zal worden voor de gemiddelde hobby-reparateur om de Samsung Galaxy S9+ te repareren. Het achterpaneel van het toestel is redelijk eenvoudig te verwijderen met behulp van een warmte-apparaat. Wanneer het paneel weg is kunnen we een blik werpen op de bijzondere camera met het variabel diafragma.

Waar het achterpaneel nog redelijk eenvoudig weg te halen is, gaat dit niet op voor de rest van het toestel. Het blijkt dat ze in de fabrieken waar de Samsung Galaxy S9+wordt gemaakt heel erg veel van lijm houden. Vooral de accu is daardoor heel moeilijk uit de behuizing te halen. Daarvoor is heel veel warmte, lijmoplosmiddel, geduld en stalen zenuwen voor nodig zoals iFixit het beschrijft. Ook het vervangen van het scherm is om dezelfde reden een flink karwei.

Samsung Galaxy S9+ laten repareren

iFixet geeft het toestel een score van 4 op een schaal van 10 punten en dat is best laag. De Samsung Galaxy Note 8 scoorde ook zo laag in de test van iFixit. Dus mocht je de komende tijd je fonkelnieuwe Samsung Galaxy S9 of Samsung Galaxy S9+ uit je handen laten vallen? Dan kun je hem beter wegbrengen in plaats van zelf repareren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *