LG voorziet alleen vlaggenschepen van Android Oreo

De Amerikaanse telecomprovider T-Mobile heeft Oreo-nieuws voor diverse LG-toestellen vrijgegeven. Het gaat om high-endtoestellen die de afgelopen paar jaar zijn uitgebracht.

Oreo voor LG-toestellen

T-Mobile in de Verenigde Staten heeft aangegeven dat ze bezig zijn met het testen van Oreo voor diverse LG-toestellen. Het gaat om de volgende exemplaren: LG G5, LG G6, LG V20, LG V30 en V30+. Opvallend is hier dat de G5 uit 2016 ook nog van Oreo wordt voorzien. Dit toestel kreeg in 2016 nog een update naar Android 7.0 Nougat. De LG V20 was de eerste smartphone die uitgeleverd werd met Android 7.0 Nougat en draait hier nog steeds op. Dit apparaat werd tevens in 2016 aangekondigd.

De LG G6 en LG V30 stammen uit 2017. De LG G6 is destijds gelanceerd met Android 7.0 Nougat en de LG V30 kwam op de markt met Android 7.1 Nougat, maar een update naar Android Oreo is tot nu toe nog altijd uitgebleven, terwijl andere fabrikanten deze update al hebben uitgebracht of er momenteel mee bezig zijn. We wisten al dat LG Oreo voor deze vlaggenschepen aan het testen is maar de definitieve uitrol is nog steeds uitgebleven.

Helaas is niet bekend wanneer de update met Oreo voor deze LG-toestellen in de Benelux uitgerold zal worden. Daarnaast zullen de providers hier ook het een en ander moeten aanpassen in de software dus de ‘branded’ toestellen zullen mogelijk langer moeten wachten op Oreo. Met Android P in het verschiet, loopt LG op dit gebied toch wel behoorlijk achter op de concurrentie.

En de LG Q6 dan?

Voor de LG-toestellen in het middensegment lijkt een Oreo-update dus uitgesloten. Heb je een LG Q6 in je bezit? Dan blijft het toestel naar alle waarschijnlijkheid hangen op Android 7.1.1. Budgettoestellen in de LG K-serie zullen dan wellicht ook verstoken blijven van deze update.

ASUS C21N1334 Batterij 38WH 7.6V

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Bose 300769-003 Batterij

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

HP 503376-001 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *