Kalibreer uw laptopaccu voor een langere levensduur

Als u wat meer aandacht besteedt aan uw laptopaccu, dan kunt u ervoor zorgen dat deze lang mee gaat. Dit kan bijvoorbeeld door uw laptopaccu te kalibreren. In dit blog leest u alle informatie.

Waarom laptopaccu kalibreren?

Wanneer u een laptop koopt, werkt deze nog optimaal. Na een aantal jaren, of zelfs maanden, neemt deze capaciteit af. Uw laptop zal dan sneller leeglopen. Uw laptop geeft dan bijvoorbeeld aan nog 100 procent energie te hebben, maar binnen een paar minuten zal dit al zakken naar bijvoorbeeld 40 procent. Dit komt omdat de accu dan niet meer exact weet wat 0 en wat 100 procent is.

Als dit gebeurt, kunt u de laptopaccu kalibreren. Het beste is echter dit al vanaf het begin te doen. Door uw laptopaccu te kalibreren, zal uw laptop weer realistische waarden aangeven en krijgt u een goede schatting van hoe ver uw laptopaccu daadwerkelijk leeg is.
Laptopaccu handmatig kalibreren

Sommige laptopfabrikanten leveren speciale tools bij de laptop waarmee u de accu op automatische wijze kunt kalibreren. Echter zijn deze tools niet op alle laptopaccu’s te gebruiken. Het is echter mogelijk om uw laptopaccu handmatige te kalibreren.

Ten eerste moet u er dan voor zorgen dat de laptop helemaal is opgeladen (100 procent). Laat de laptopaccu vervolgens ten minste twee uur rusten. Dit doet u door de laptop aan de oplader te hangen, waardoor de accu kan afkoelen.

Vervolgens stelt u in het Configuratiescherm van uw computersysteem in dat de laptop moet overschakelen naar Slaapstand, wanneer er nog 5 procent van de accu over is. Koppel dan de oplader los.

U kunt uw laptop blijven gebruiken totdat de accu de 5 procent bereikt. Gebruikt u de laptop in de tussentijd niet, let er dan op dat de laptop niet in Slaapstand gaat!
Als de laptopaccu de 5 procent heeft bereikt, zal de laptop in Slaapstand gaan. Laat uw laptop dan minstens 5 uur rusten. Daarna kunt u de oplader weer aan de laptop aansluiten en opladen tot 100 procent. Tijdens het opladen kunt u uw laptop gewoon gebruiken!

De capaciteit van uw accu die nu door uw laptop wordt weergegeven, zal nu beter overeenkomen met de werkelijke capaciteit van uw laptopaccu!

Dell HYV3H 0HYV3H Laptop-oplader

Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Lenovo L14D2P31 Batterij 7000mAh/26.60wh 3.8V

Clevo P370BAT-8 Batterij 89.21wh/5900mAh 15.12V

ASUS A31N1519 Batterij 2900mAh 11.25V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *