Geen Android P voor Nexus 5X en Nexus 6P  

Gisteren is de eerste developer preview naar buiten gekomen voor de volgende versie van Android. Deze versie is alleen te gebruiken op de Pixel-toestellen van Google. Daarmee bevestigt Google dat de Nexus-toestellen van de laatste jaren geen update krijgen naar Android P.

 Geen Android P voor Nexus-toestellen

Google brengt een preview van Android P uit zodat ontwikkelaars weten wat ze kunnen verwachten wanneer deze versie uitgerold wordt naar de gebruikers. Het geeft ze een aantal maanden de tijd voor ontwikkelaars van onder andere apps hun code aan te passen en het geeft Google de tijd feedback te verwerken en bugs uit de code te halen.

Wanneer zo een preview naar buiten komt geeft Google ook altijd een lijst van toestellen uit die deze versie kunnen draaien. Voor Android P staan daar alleen de Google Pixel-toestellen op en niet meer de Nexus 5X en Nexus 6P. Het is niet echt een verrassing maar Google heeft tegenover Ars Technica bevestigd dat het deze toestellen niet meer zal voorzien van een update naar Android P.

Google heeft voor deze Nexus-toestellen twee jaar aan versie-updates beloofd en drie jaar ondersteuning wat betreft beveiligingsupdates. Beide toestellen zijn eind 2015 al uitgebracht en hebben ze de twee jaar ondersteuning wat betreft Android-versies gehad. Gebruikers van deze toestellen blijven nog de beveiligingsupdates ontvangen. Ook de Google Pixel C komt niet meer op de update-lijsten voor en dat zou betekenen dat Google geen enkele tablet meer heeft die onderhouden wordt wat betreft updates. Misschien is dat wel een aanwijzing voor het feit dat Chrome OS gaat gebruiken voor tablets.

Beschikbaarheid

De preview die gisterenavond is uitgegeven is een eerste in een serie van vijf. Wanneer de uiteindelijke versie van Android P zal worden vrijgegeven is nog niet bekend gemaakt, geruchten zeggen dat het ergens in het derde kwartaal van dit jaar zal zijn.

ASUS KFD19237 Laptop-oplader

HP PCA222 633196-001 PS-6221-7 Laptop-oplader

Philips Electronic Products

CLEVO 6-87-W370S-4271 W370BAT-8 Batterij

Toshiba PABAS213 Batterij 4400mAh/48wh 10.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *