Android P laat je je smartphone als muis of toetsenbord gebruiken

Er is nog maar weinig bekend van de volgende Android-versie. We weten dat hij de letter P zal krijgen maar naar de naam blijven we nog even gissen. Wel komen er langzamerhand steeds meer stukjes informatie naar buiten over nieuwe functionaliteiten in Android P.

 Android P

Heel veel toestellen hebben nog niet eens Android Oreo maar wij beginnen alweer met praten over Android P. We weten de letter maar welke zoetigheid er aan de letter zal worden gehangen weten we nog niet. Het zou wel eens Pie (taart) kunnen worden, iets logischer kunnen we niet bedenken. Android P is al een tijd in ontwikkeling en omdat Android Open Source is sijpelen er steeds meer zaken naar buiten wat betreft de functionaliteiten die deze toekomstige versie zal krijgen.

In Android P zal Bluetooth een extra functie krijgen die eigenlijk al een tijdje bestaat. In 2014 werd deze functie al door Qualcomm in zijn chipset gestopt maar pas vanaf de volgende versie van Android zal het geactiveerd worden. Het betreft hier Bluetooth HID waarbij de afkorting staat voor Human Interface Device. Deze functie maakt het mogelijk dat je je toestel gebruikt als muis/trackpad of als toetsenbord voor een extern apparaat. Stel je hebt een tablet dan kun je door door dit Bluetooth HID-profiel je smartphone als toetsenbord gebruiken of als trackpad om de tablet te bedienen. Er zijn natuurlijk nog legio andere toepassingen te bedenken.

Een nieuwe functie die al eerder lekte is dat Android P standaard de functionaliteit krijgt om oproepen van bepaalde nummers te blokkeren. Je moet hierbij denken aan nummers die niet in je contactenlijst staan, oproepen zonder telefoonnummer en andere onbekende oproepen.  Dat is dus heel erg slecht nieuws voor de telemarketeers die je tijdens het voetballen of koken lastig vallen met telefoontjes.

Beschikbaarheid

Android P zal binnenkort uitrollen als eerste Developer Previewen de geruchten gaan dat dat op 14 maart zal plaatsvinden. Op deze dag is het internationale Pi-dag en dat is een leuke woordspeling op Android P(i).

ASUS A41N1501 Batterij 48Wh 15V

Lenovo L15L4PC0 Batterij 6055mah/46Wh 7.6V

Toshiba PA5162U-1BRS Batterij 5600mah 10.8V

Dell YFDF9 Batterij 5800mah/65Wh 11.1V

MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *