Android 8.0 Oreo voor de Samsung Galaxy Note 8 is bijna klaar

Afgelopen donderdag kregen we ineens vele berichten binnen over de uitol van de Oreo-update naar de Samsung Galaxy S8. Nu wachten de Galaxy Note 8 nog op hetzelfde goede nieuws en dit lijkt niet lang meer te gaan duren.

Android 8.0 Oreo voor de Note 8 

Dit weekend kreeg de Samsung Galaxy Note 8 een update maar dit bleek geen Oreo te zijn. De update is nog gebaseerd op Android 7.1.1 Nougat met Samsung Experience 8.5 en bevatte de beveiligingsupdate van februari. Het wachten is nu op een update met Samsung Experience 9.0 dat is gebaseerd op Android 8.0 Oreo.

Momenteel is Samsung de nieuwe software voor de Note 8 aan het testen, maar deze is nu al beschikbaar voor gebruikers met een Galaxy Note 8 die draait op een Snapdragon-chipset en klant zijn bij de Amerikaanse provider AT&T. Samsung heeft deze update overigens niet zelf verspreid, maar AT&T heeft deze op hun servers beschikbaar gesteld. De firmware voor de Galaxy Note 8 met Snapdragon-chipset (N950U/N950U1) is hier te vinden.

De update bevat het eerder genoemde Samsung Experience 9.0 met Android Oreo en de beveiligingsupdate van maart. Nieuwe mogelijkheden in deze software zijn onder andere het ‘snoozen’ van notificaties, de picture-in-picture-modus en het beperken van achtergrondprocessen.

De Note 8 die in de Benelux beschikbaar is, draait op een Exynos-chipset dus helaas is deze firmware hier niet voor geschikt. Deze gebruikers zullen dus nog even geduld moeten opbrengen.

Nieuw in Samsung Experience 9.0 / Android 8.0 Oreo

Verbeteringen zijn vooral te zien in het toetsenbord, kleurenfilters, Bixby, Samsung DeX en Dual Messenger. In dit artikel vind je een overzicht van nieuwe functies en verbetering in Oreo voor de Samsung Galaxy S8 en hier kun je een overzicht bekijken van alle nieuwe mogelijkheden van Samsung Experience 9.0.

De Samsung Galaxy Note 8 heeft een adviesprijs van 999 euro maar is al beschikbaar voor 899 euro. Check hieronder de beste aanbiedingen met of zonder abonnement.

Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

DELL 1X2TJ 06TYC2 Batterij 30WH 7.4V

HP LP03XL Batterij 55.5Wh/4680mAh 11.4V

Sony AC-NB12A Laptop-oplader

LG BL-T19 Batterij 10.3WH 3.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *