Designer van Google laat prototypes zien van Google Pixel 2 en Google Home

Een product wordt niet alleen bedacht en ontworpen op de tekentafel en in software. Er worden ook echte modellen gemaakt om te zien dat wat ze bedacht hebben in werkelijkheid ook echt werkt. Ook bij Google maken ze op deze manier prototypes van producten. Op een van de sites van Google heeft het bedrijf een aantal foto’s geplaatst van prototypes.

Prototypes

Ivy Ross leidt het team dat de producten van Google ontwerpt en vorm geeft. De taak van dit team is de manier hoe een product er uitziet en voelt te bedenken. Daarbij is de missie om het product zo menselijk mogelijk en zo aantrekkelijk mogelijk te maken zodat je het wil gebruiken in het dagelijks leven. Volgens Ross is haar grootste ‘achievement’ de manier waarop stof op de Google Mini is gebruikt. Door het materiaal moest de constructie veranderd worden om er voor te zorgen dat het goed bleef zitten.

Op de foto’s in dit artikel kun je zien hoe het team van het ontwerpen van het product op een tekenbord naar de proef-modellen gaat waarbij de verschillende onderdelen worden uitgeprobeerd. Daarbij kijkt men naar de stoffen en de kleuren hoe deze in werkelijkheid met elkaar werken. In het interview verteld Ross dat ze het ontwerpen van hardware een uitdaging vindt. Bij software kun je met updates nog heel veel veranderen en rechttrekken. Hardware moet in een keer goed zij want wanneer het eenmaal de fabriek verlaten heeft kun je er niets meer aan doen.

Op de bovenstaande foto zie je de verschillende cases voor de Google Pixel 2 en de verschillende materialen en kleuren die men daarvoor wilde gebruiken.

Het interview met Ivy Ross was een onderdeel van een reeks op de Google-website The Keyword over vrouwen in de creatieve industrie, het hele interview is hier terug te lezen.

Asus C31N1411 Batterij 45wh 11.4V

Panasonic FZ-VZSU74U Batterij 35Wh 7.4V

Lenovo L16D1P32 Batterij 4050mAh 3.82V

Apple A1376 Batterij 25whr/6500mah 3.8V

Bose 061384 061385 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *