Update HTC 10 Android 8.0 Oreo rolt nu uit

Eerder brachten we het nieuws dat HTC de update naar Android 8.0 Oreo had stilgelegd. Dat bleek achteraf niet correct te zijn, want de update was volgens HTC nog helemaal niet begonnen, maar nu is de trekker wel overgehaald.

Android 8.0 Oreo

Aan het begin van deze week plaatsten wij een bericht waarin we schreven dat HTC de Oreo-update van de HTC 10 had teruggetrokken. Er waren berichten dat de update heel even online was gezet maar even later weer was verdwenen. We hebben van HTC vernomen dat de update afgelopen maandag helemaal nog niet live stond en dat berichten over het terugtrekken van de update niet klopten.

Gelukkig gaat vandaag gaat deze update wel van start want wij ontvangen van diverse HTC 10-bezitters het bericht dat ze de Android 8.0 Oreo-update aan het binnenhalen zijn. Lezer Bart stuurde ons zojuist een schermafdruk van zijn update-scherm met de benodigde informatie.

De update is 1.4 GB groot dus die kun je beter via een WiFi-verbinding binnen halen. We zien staan dat er naast de update naar Android 8.0 Oreo ook enkele systeemverbeteringen zijn. Er is geen melding dat er ook een beveiligingsupdate is meegekomen.

HTC 10

De HTC 10 was het laatste toestel waar het bedrijf de kenmerkende metalen body toepaste. De toestellen die later zijn uitgekomen zijn allemaal voorzien van een kunststof body.  Het toestel draait op een Qualcomm Snapdragon 820 en heeft 4GB aan werkgeheugen en 32 of 64 GB aan opslag.In de review kunnen we lezen dat de Boomsound op dit toestel nog steeds onovertroffen is maar dat de camera niet altijd even goed presteert.  Het toestel met een 5.2 inch scherm heeft een 3000 mAh accu die de gebruiker als het even kan door een dag heen kan helpen zonder te moeten laden.

Beschikbaarheid

Updates rollen uit in fases dus in theorie kan het even duren dat je aan de beurt bent. We krijgen via Twitter heel veel berichten van blijde HTC 10-gebruikers dus we vermoeden dat het niet lang zal duren voordat iedereen voorzien is van Android 8.0 Oreo.

HP 611483-001 Laptop-oplader

Asus C21N1347 Batterij 37Wh 7.5V

HP TPC-BA521 TPCBA521 Laptop-oplader

Motorola SPN5632B Laptop-oplader

LENOVO 54Y8861 PS-2151-01 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *