WhatsApp Business rolt uit naar een aantal landen, Nederland incluis

WhatsApp blijft volop in ontwikkeling en regelmatig brengen we nieuws dat voor particuliere gebruikers interessant. Nu wordt WhatsApp nog wat interessanter voor bedrijven. WhatsApp Business is in de bèta-fase aanbeland en een definitieve versie is zojuist officieel aangekondigd.

WhatsApp Business

WhatsApp is voor het grootste gedeelte van de Androidgebruikers de belangrijkste messenger. Zelf gebruiken bedrijven vaak een eigen WhatsApp waarin ze hun klanten van service voorzien. De messenger is dan ook druk bezig met de ontwikkeling van WhatsApp Business. Deze versie is speciaal ingericht voor bedrijven.

De publieke bèta is voor een aantal landen uitgerold en het zou mogelijk moeten zijn hier al aan deel te nemen. Het is dan wel van belang dat de servers openstaan voor de landen waarin de deelnemers wonen. Voor de Landen India, Indonesië, Duitsland, Spanje en Nederland zou de bèta klaar moeten staan. Op dit moment lijken alleen gebruikers in Indonesië gebruik te kunnen maken van de nieuwe features van Whatsapp Business.

In WhatsApp Business kun je in de eerste plaats gewoon appen met je klanten. Verder kun je de app automatische berichten laten sturen voor als je er even niet bent. WhatsApp zorgt er zo voor dat je ook op zondagen een teken van leven kan geven. Het is verder ook mogelijk om een bedrijfsprofiel aan te maken.

Of het bèta-programma in Nederland werkt hangt dus af van de instellingen van de servers van WhatsApp. Je kunt een poging wagen door je aan te melden bij het publieke bèta-programma. Het is dan wel verstandig om dit te doen met een extra nummer. Als het werkt zal het niet stabiel zijn en zo ben je er zeker van dat je niet je chatgeschiedenis kwijtraakt. Voor de bèta van WhatsApp Business kun je je hier aanmelden. Wanneer het je niet lukt om vervolgens de app te installeren, dan is de server nog niet klaar voor Nederland.

Beschikbaarheid

WhatsApp Business is volop in ontwikkeling. Het feit dat het  bèta-programma in de testfase is aanbeland, is een positief teken. We kunnen alleen nog niets zeggen over wanneer de definitieve app beschikbaar wordt voor bedrijven. Nog even geduld.

*Update 18-01: WhatsApp Business is zojuist officieel aangekondigd. De app zal vanaf vandaag beschikbaar komen in Indonesië, Italië, Mexico, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. De app zal in de komende weken ook beschikbaar worden in de rest van de wereld. Bedrijven die geïnteresseerd zijn, kunnen hier een kijkje nemen.

Acer A13-045N2A A045R021L Laptop-oplader

Sony ACDP-100D01 Laptop-oplader

Acer ADP-135KB PA-113-05 Laptop-oplader

Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

Lenovo ADLX65NCC2A Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *