Code rood in Nederland: heb jij de NL-Alert ontvangen?

Tot u schrijft de Androidworld-redactie vanuit een gestrande trein of twee ergens in een weiland in Nederland. De storm van vandaag heeft alles stilgelegd en er is zelfs een NL-Alert uitgegaan.

NL-Alert
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid om mensen te waarschuwen voor calamiteiten of rampen. Via dit systeem worden in het geval van een ramp getroffen burgers via dit systeem worden geïnformeerd. Vandaag is er gelukkig geen ramp gebeurd maar de chaos door de storm die momenteel over het land raast is wel een reden om een NL-Alert te verzenden.

Er waaien bomen om en er komen takken op het spoor. Het wordt nu afgeraden om aan het verkeer deel te nemen. ProRail en NS zijn hierom genoodzaakt de dienstregeling te staken.

In deze oproep verzoekt men de burgers om het alarmnummer 112 niet te bellen voor afgebroken takken en omgewaaide schuttingen, maar alleen voor echt dringende zaken waarbij de gezondheid of veiligheid in het gedrang is. Voor het overige wordt men gevraagd de gemeente of een andere verantwoordelijke instantie te bellen.

Ontvangen
NL-Alert word nog steeds elke maand getest en nog steeds ontvangt niet iedereen dit bericht. Vaak blijkt het toestel niet goed ingesteld te staan. Voor het instellen van een telefoon heeft de overheid een instelhulp in het leven geroepen. Hier kun je voor meerdere toestellen een handleiding vinden om NL-Alert juist in te stellen. Op ons forum is ook een topic waar je terecht kunt voor eventuele vragen.

Ondertussen is er één redactielid op kantoor aanbeland, de ander zit in een Starbucks op Amsterdam Centraal, en weer een ander ergens in een trein in een weiland. Dat weerhoudt ons er natuurlijk niet van om verder te typen!

Lenovo L14D2P31 Batterij 7000mAh/26.60wh 3.8V

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

HP 503377 Laptop-oplader

Motorola FL40 Batterij 3425/3630mAh

ASUS C11P1501 Batterij 3000mah 3.85V-4.4v/11.5wh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *