Toestelhulp en batterijtips

Is je batterij snel leeg? Kun je hulp gebruiken bij een instelling? Als je toestel iets doet dat je niet wilt, helpen wij je op weg.
Zo bespaar je energie

Met een paar simpele instellingen op je toestel, kun je flink besparen op het energieverbruik en blijft je toestel langer aan.

 • Verlaag de helderheid van je scherm of stel het in op ‘automatisch’
 • Kies dan de energiezuinige stand bij Instellingen
 • Zet automatisch synchroniseren van apps, foto’s en e-mailaccounts uit

   Software-updates

  De nieuwste software gebruiken is belangrijk. Het zorgt voor betere prestaties en maakt je toestel veiliger en vaak ook sneller.

  Meestal krijg je een melding van een nieuwe software update. Of je zoekt zelf naar nieuwe updates. Doe de update wel via wifi, anders is het best een aanslag op je databundel.

  De batterij te snel leeg

  De batterij van je smartphone gaat natuurlijk sneller leeg als je je telefoon veel gebruikt. Met deze tips gaat je batterij langer mee en verleng je de levensduur.

  Oh ja,tip 1: bewaar je smartphone niet op een warme plek. Dan gaat de batterij snel achteruit.

  Nog 40% over? Even aan de lader

  Voor jou is 40% batterij misschien nog half vol. Maar voor je smartphone is dit half leeg. Wacht niet met opladen tot je batterij helemaal leeg is. Dat is slecht voor ‘m. Af en toe eventjes je toestel opladen, daar wordt je batterij blij van!

  Zet automatisch synchroniseren, locatievoorzieningen en pushberichten uit

  Als apps automatisch synchroniseren, werkt je telefoon ze steeds bij op de achtergrond. Dit zet je uit onder Instellingen. Als je pushberichten uit zet, krijg je niet meteen een melding bij een nieuw bericht. Pas zodra je de app opent. Verder scheelt het batterij als je apps niet onnodig locatievoorzieningen laat gebruiken.

  Sluit apps af na gebruik

  Klaar met appen of gamen? Sluit de app af. Heb je een iPhone? Druk dan 2x op de Home-knop en schuif alle openstaande apps omhoog. Op android toestellen druk je op de multitask-knop of je houdt de home-knop een aantal seconden ingedrukt. Schuif apps die je wilt afsluiten naar rechts of links. Zo voorkom je dat er ‘stiekem’ van je batterij wordt gesnoept.

  Wifi, GPS en bluetooth

  Schakel wifi uit als je onderweg bent. Dan zoekt je telefoon niet steeds naar een wifi-netwerk. Dit geldt ook voor GPS. Heb je het niet nodig, zet het dan uit. Bluetooth maakt niet alleen je batterij sneller leeg, maar zorgt er ook voor dat je telefoon langzamer wordt.

  Sony AC-NB12A Laptop-oplader

  MSI ADP-150VB B Laptop-oplader

  Microsoft 1513 24W Laptop-oplader

  LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

  LG 110W Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *