Nieuw patent opvouwbare Samsung telefoon lijkt meer op gameconsole

We weten dat Samsung bezig is het met maken van een opvouwbare telefoon, maar hoe deze er uiteindelijk uit zal komen te zien lijkt de smartphonemaker zelf ook nog niet te weten. Er is nu weer een nieuw patent opgedoken van een opvouwbare Samsung, met weer ander soort schetsen.

Eén of twee displays?

Eerder doken er al patenten op met schetsen van een toestel met twee schermen, welke via een soort band in het midden bij elkaar werden gehouden. In weer andere schetsen was er een enkel display te zien dat zelf dubbel geklapt kon worden. Uiteraard zouden we voor dat laatste gaan, aangezien dat veel innovatiever zou zijn in plaats van een nieuwe versie van een klaptelefoon.

Opvouwbare Samsung een soort Nintendo DS

Eén van de nieuw opgedoken schetsen gaat weer de richting op van een klaptelefoon, maar heeft ook iets weg van een soort Nintendo DS. Het lijkt er ook op alsof het toestel een speciale focus heeft op het spelen van games. De telefoon bestaat uit twee displays, welke met scharnieren aan elkaar vast zitten. Verder kan het toestel zowel rechtop als liggend gebruikt worden. De oriëntatie lijkt hierbij ook de scroll mogelijkheden te veranderen.

Eén display voor controls

In de tekeningen is te zien hoe op één scherm duidelijk een spelletje gaande is met een vliegtuig, terwijl op het andere display twee handen bezig zijn met de controls. Het besturen gebeurt door het tweede scherm vast te houden net zoals een controller, waarbij je links een soort joystick bewegingen maakt op het scherm en rechts waarschijnlijk schiet. Het enige vreemde is dat de persoon op het onderste scherm lijkt te spelen, terwijl de controls op het bovenste scherm zijn.

Inclusief S Pen

Het toestel is echter niet alleen bedoeld voor games. Er komt ook een schets voorbij, waarbij iemand duidelijk naar een Ironman film zit te kijken en ook is er een voorbeeld van het lezen van nieuws, waarbij je scrollt door op het tweede display bepaalde scroll bewegingen te maken. Ook zou er een stylus bij het geheel horen, net zoals bij de Galaxy Note serie met de S Pen.

Verschillende opvouwbare modellen?

We zijn benieuwd welke versie van de opvouwbare Samsung we uiteindelijk zullen zien. Wie weet dat de smartphonemaker er meerdere uitbrengt voor verschillende doeleinden en gebruikers. Misschien is hierbij het toestel met één display het premium model, terwijl de toestellen met scharnieren de budget modellen zijn.

ASUS C11P1501 Batterij 3000mah 3.85V-4.4v/11.5wh

Lenovo L13M4P21 L13L4P21 Batterij 4600MAH 7.4V

Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Samsung A3514_ESM Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *