Nokia 5 doet naam eer aan: kan het toestel tegen krassen, vuur en druk?

De naam Nokia associeer je waarschijnlijk nog steeds met onverwoestbare toestellen. Vooral de Nokia 3310 heeft een haast mythische reputatie. Sinds ongeveer een jaar is het Finse merk helemaal terug. HMD Global zit achter de grootse comeback. Dat bedrijf bestaat grotendeels uit voormalig medewerkers van Nokia. Geen gevalletje van een willekeurige licentie dus.

Nokia 5 doet zijn naam eer aan

En hoe. De toestellen maken tot nu toe indruk, vooral op het gebied van software. HMD Global kiest namelijk voor de Nexus-aanpak. Oftewel, stock Android en snelle updates. Sterker nog, alle Nokia smartphones van dit jaar krijgen zowel Android Oreo als Android P. Ja, van de meest goedkope budgetmodellen tot de high-end Nokia 8.

Tof. De vraag blijft echter of HMD de nieuwe smartphones net zo sterk heeft gemaakt als hun voorgangers. Is die iconische kwaliteit nog steeds aanwezig? Er is natuurlijk maar een iemand die een antwoord op die kritische vraag kan geven: JerryRigEverything. De bekende YouTuber terroriseert nieuwe smartphones met vuur, messen en alles waar je als gebruiker bang van wordt.

Dit keer gaat hij aan de slag met de Nokia 5. Niet de meest opvallende smartphone. De Nokia 5 heeft een 5.2-inch 720p scherm. Onder de motorkap zit de Snapdragon 430, met 2GB of 3GB aan werkgeheugen en 16GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Geen luxe pakketje dus.

Vuur, mesjes: alles

Maar wel de ultieme festivaltelefoon. Uit de tests van Jerry blijkt namelijk dat de Nokia 5 bizar bestendig is. Het is logisch dat bijvoorbeeld de iPhone X een stuk kwetsbaarder is, met al dat glas. Maar de Nokia 5 veegt de vloer aan met de concurrentie, op dit vlak.

Vuur, mesjes: het deert het Finse toestel niet. Zelfs de vingerafdrukscanner is krasbestendig, dankzij het laagje glas er bovenop. Maar ja, dat neemt niet weg dat de Nokia 5 een vrij suf toestel blijft. Als een backup-toestel kan de Android smartphone echter behoorlijk van pas komen! Check ook onze review van de Nokia 8.

Lenovo L16D1P32 Batterij 4050mAh 3.82V

Apple A1376 Batterij 25whr/6500mah 3.8V

Bose 061384 061385 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *