Japanse student vindt per ongeluk zelfherstellend telefoonscherm uit

Een aspect dat onlosmakelijk verbonden is met de smartphone is… Het gebroken scherm. Het kan iedereen overkomen! Voor je het weet zit er een barst in je glas en heb je ziljoen (!) splinters in je vingers. Best wel lullig.

Licht aan het einde van de tunnel?!

Jep, het schijnt: een student van een Japanse universiteit heeft namelijk glas ontdekt dat… Zichzelf kan herstellen! Glas dit zichzelf kan herstellen. Hoe dan?! Het gaat om een polymeer-soort dat in staat is zichzelf te repareren. Het enige dat nodig is, is een temperatuur van 21 graden. Druk je in die temperaturen zachtjes op de barsten in het glas dan vloeit vanzelf weer in mekaar.

Wonderlijk

Niet helemaal. Er bestaan al langer harde materialen die zelfreparerend zijn: rubber en plastic kunnen er wat van! Alleen… Die kunnen alleen herstellen bij temperaturen van 120 graden celsius of meer.

Yu Yanagisawa is de naam van de jongeman die deze briljante ontdekking deed. Yu was druk in de weer om van de polymeer-soort een lijm te maken. Toen hij in de stof sneed ontdekte hij dat het weer in elkaar vloeide. Het duurde niet lang voordat Yu bedacht dat deze ontdekking tot bijzondere dingen kon leiden.

Goed (vooruit)zicht

Een aantal experimenten volgden en al gauw was er een smartphone-scherm geboren. “Ik hoop dat het herstelbare glas een nieuw milieuvriendelijk materiaal wordt dat niet hoeft weggegooid te worden als het breekt”, zegt hij tegen de Japanse omroep NHK. Eén ding is zeker: wij kunnen niet wachten om zo’n scherm in handen te hebben! Check ook het slechte nieuws dat een analist over de iPhone X heeft gebracht.

Clevo W740BAT-6 Batterij 4800mAh/53.28Wh 11.1V

Samsung S24A300B S27B350H Laptop-oplader

HP 503377 Laptop-oplader

Motorola FL40 Batterij 3425/3630mAh

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *