Beste e-readers en apps in 2017 voor ebooks

De groeiende populariteit van e-books is niet te stoppen. Er worden dan ook ontzettend veel e-readers uitgebracht. Hier de beste e-readers en e-reader apps voor 2017. Gratis e-readers downloaden om zo de e-books te kunnen lezen, maakt het alleen nog maar gemakkelijker. Met behulp van gratis Apps kun je op een prettige manier gratis boeken lezen op de Android tablet, iPhone, iPad of andere tablets. Hier zijn de beste e-readers voor 2017 voor e-reader boeken overzichtelijk gemaakt. Zowel een lijst voor gratis als betaalde e-readers, een combinatie van de beste koop e-readers, goedkoopste e-readers en de allerbeste.

Verschil tussen e-readers en e-reader apps

Boeken doen er niet meer toe. Het draait nu allemaal om tablets en e-readers in 2017. Kijk maar eens om je heen in de trein of bus. Naast dat het prettig leest, dragen veel mensen de reden aan dat tablets en e-readers ontzettend veel boeken of e-books kunnen opslaan. Dus in plaats van een zware hutkoffer vol met boeken heb je nu een klein elektronisch apparaatje nodig. Een e-reader is een apparaat dat als enige functie heeft het lezen van boeken mogelijk te maken. Het is er volledig op gericht om de leeservaring zo prettig mogelijk te maken. Een e-reader App installeer je op je iPad, iPhone, Android, Blackberry of Samsung Tablet en noem maar op om ook boeken te kunnen lezen. Net zoals andere apps biedt het een extra functie aan op je tablet of telefoon.

Hoe werken deze e-reader apps?

Er zijn ontzettend veel verschillende betaalde en gratis e-reader apps. Deze kun je simpelweg downloaden van een aantal websites, zoals een Amazon Kindle via Amazon, de Apple store, de Android App store en ook andere reguliere websites. Nadat je het hebt geĆÆnstalleerd, werken deze e-readers net zoals alle andere Apps. Bij veel van deze apps wordt een duidelijke gebruiksaanwijzing bijgesloten. Je kunt verschillende boeken opslaan en krijgt ook een overzicht van alle e-books in je bezit. Vervolgens kun je elk boek afzonderlijk lezen en vaak er ook aantekeningen bij maken. Erg handig voor studieboeken. Je download e-books als ePub of PDF (de meest gesteunde formats).

Beste e-readers van 2017

Hier een overzicht van de betaalde e-readers die in 2017 en voor 2016 als beste worden beoordeeld. Dit overzicht van de nieuwe beste e-readers is gebaseerd op een vergelijkend onderzoek onder de meest vooraanstaande elektronica websites (veelal Amerikaans). Vooral cnet.reviews en toptenreviews geven sterke overzichten. Onder deze e-readers zitten een aantal erg goedkope en een aantal die door kunnen gaan voor beste koop e-readers. Ook zitten er een paar dure, maar echt goede high end e-readers tussen. Deze top 5 is een combinatie van de verschillende top lijsten die ronde doen op internet en van de e-reader test door de Consumentenbond. De volgorde is vanwege het gebrek aan duidelijke graadmeters dan ook op willekeurige volgorde. Waar in 2013 en 2014 de iPad mini nog er populair was, zijn het nu vooral de Kobo en Nook’s die in smaak vallen. Maar het is vooral Amazon die bijna met al zijn Kindle uitvoeringen de nummer 1 tot 4 posities behaalt.

 • Amazon Kindle Voyage
 • Amazon Kindle Oasis & Paperwhite
 • Nook GlowLight
 • Kobo Aura H2O
 • Bookeen CyBook Ocean

Beste gratis e-reader apps van 2017

De volgende apps kunnen allemaal gratis gedownload worden.Eerste de vier populaire apps voor de iPhone en iPad en daarna de meest populaire e-reader apps voor de Android. Beide lijsten zijn gebaseerd op de meningen van experts en van de meningen achtergelaten door gebruikers op een aantal elektronica internet websites. Belangrijke punten waar naar gekeken werd waren gebruiksvriendelijkheid en design. Daar er geen concrete criteria golden, zijn ook deze 2017 lijsten op willekeurige volgorde. Deze e-reader apps werden het meest genoemd en goed gewaardeerd.

Beste iPhone & iPad e-reader apps

Deze zijn allemaal te downloaden in de Apple Store – App store.

 • iBooks
 • Kindle
 • Nook
 • Classics
 • Bluefire
 • Amazon Kindle for iPhone (niet gratis)
 • Scribd (niet gratis)
 • Oyster (niet gratis)
 • Serial Reader (niet gratis)

Beste Android e-reader apps

Deze zijn allemaal gratis te downloaden van desbetreffende organisaties. De meeste zijn gekoppeld aan een store. Met even googelen kom je al erg ver.

 • Google Play Books
 • Kobo
 • Bluefire
 • AlReader
 • Bookari
 • Aldiko Book Reader
 • Moon+ Reader
 • FBreader
 • Scribd (niet gratis)
 • Oyster (niet gratis)

Acer PA-1131-16 Laptop-oplader

Clevo A15-200P1A Laptop-oplader

ASUS PA-1650 90-N6APW2000 Laptop-oplader

Bose 063404 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

DELL 4GVGH Batterij 84Wh 11.4V

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *