Hoe te repareren van een Laptop Monitor

Als je zelf een laptop, kan er problemen met het beeldscherm, zoals een defect scherm of een gebroken scherm. Andere problemen kunnen optreden met de vernieuwingsfrequentie van het beeldscherm of de resolutie. Helaas nemen uw laptop naar een computer reparatie winkel kunnen zijn kostbaar. In plaats daarvan kunt u om te weten uw laptop de voorzieningen en functies om problemen te ontdekken en te leren hoe te corrigeren.

Wat die u nodig hebt

 • Kruiskopschroevendraaier

Monitor problemen oplossen

 • Controleer de vernieuwingsfrequentie van uw laptop als het trilt. Klik op “Start” “Configuratiescherm” “Vormgeving en persoonlijke instellingen,” “Display”, “Resolutie aanpassen” en “Geavanceerde instellingen”. Klik op het tabblad “Monitor” en kijk onder de vernieuwingsfrequentie van het scherm. Als de vernieuwingsfrequentie lager dan 50 Hz is, verhogen tot 75 Hz. Niet alleen kan dit voorkomen de flikkering, maar het vermindert vermoeide ogen en hoofdpijn.
 • Controleer of de beeldschermresolutie is ingesteld op 1024 x 768 of 800 x 600. Ga naar “Start” “Configuratiescherm” “Vormgeving en persoonlijke instellingen,” “Weergeven” en “Resolutie aanpassen.” Kies de gewenste instelling op de lijst als u niet over de juiste instelling beschikt.
 • Verminderen van het contrast van uw monitor. Dit vermindert het aantal schaduw beelden op het scherm. De contrastinstellingen kan worden gevestigd in het “Control Panel” of als een knop aan de zijkant van uw monitor.
 • Controleer uw videokabel of monitorkabels voor gebroken of verbogen pinnen of draden. Dit zou de oorzaak van de onjuiste kleuren op uw beeldscherm. Ook moet u wellicht een probleem met uw grafische kaart, die u mogelijk kunnen terugkeren naar uw computerfabrikant.
 • Zoek alle problemen die zich voordoen met de monitor van uw laptop. U wellicht problemen met pixels of dooreengegooide beelden. In dit geval zal u wilt vervangen van uw laptop monitor.

Laptop scherm vervangen

 • Sluit uw laptop. Verwijder alle stekkers aangesloten. De laptop draai en verwijder de batterij met behulp van een schroevendraaier.
 • Zet uw laptop terug rechtop. Zoek de schroefdeksels verbergen van de schroeven op uw monitor. Verwijder deze covers en gebruik een Phillips of flat-hoofd schroevendraaier om de schroeven.
 • Trek de kunststof ring, de dekking die door de monitor worden ondersteund. Gebruik uw vingers om te scheiden van de bezel van de laptop en trek het weg. Als de bezel nog steeds geen krimp, controleert u of dat geen andere schroeven zijn bedrijf dat in de plaats.
 • Pop van het scherm uit zijn schelp terug. De videokabel en de omvormer vervangen indien nodig. Als dat niet het geval is, verwijder de kabel en de omvormer van het scherm. Het nieuwe scherm aansluiten op de video-kabel en de omvormer. Pop van het scherm in de shell en te verifiëren dat het op zijn plaats blijft.
 • Test uw nieuwe monitor. Plaats de batterij terug in uw laptop en de stekker in het stopcontact. Schakel uw computer en als de monitor goed werkt. Zo ja, uitschakelen. Schroef de monitor in de bezel en plaats de covers op de schroeven.

Tips & waarschuwingen

 • Opmerking het type en de grootte van het scherm van de laptop die u aanschaffen, moet zoals ze variëren. Vraag de fabrikant van uw computer als u niet zeker bent.

PANASONIC CF-VZSU80U Batterij 640MAh/70Wh 10.8V

Acer PA-1450-26 Laptop-oplader

Bose 404600 Batterij 2300mah 11.1V/12.4v

BATTERIJ CLEVO W540BAT-6 – 11.1V – 4400mAh – accu

Nintendo WUP-012 Batterij 1500mAh 3.7V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *