Kenmerken van een defecte telefoon of tablet batterij

Bijna iedereen met een telefoon of tablet herkent het wel, de batterij loopt na verloop van tijd sneller leeg of valt zelfs in één keer uit. Een defecte batterij is natuurlijk niet goed voor jouw telefoon, dit kan ook gaan irriteren op een gegeven moment. Bijna elke batterij raakt defect na ongeveer 300 tot 500 keer opladen. Zelf kun je een defecte batterij herkennen door te kijken naar bepaalde kenmerken. Deze kenmerken hebben wij voor jou op een rijtje gezet.

gsm accu

Een opgezette batterij

De gemakkelijkste manier om te kijken of je batterij defect is door deze uit je toestel te halen. Je kunt dan vrijwel direct zien of de accu is opgezet. Als je toch twijfelt of de batterij is opgezet kun je het testen door de batterij te spinnen op een vlakke ondergrond. Wanneer je de batterij kunt spinnen weet je in ieder geval zeker dat de batterij is opgezet, en dus aan vervanging toe is. De batterij is dan al zodanig opgezet dat het tijd is om deze te vervangen.

Telefoon valt ineens uit

Een ander kenmerk van een defecte batterij is dat de accu geen stroomtoevoer meer levert. Hierdoor valt jouw telefoon of tablet ineens uit, of erger zelfs, gaat helemaal niet meer aan. Je kunt dan als laatste redmiddel de accu proberen te kalibreren.

Capaciteit in % klopt niet

Het kan ook zo zijn dat de batterij in je toestel de resterende capaciteit in % niet goed aangeeft. Dit kan verschillende oorzaken hebben. De meest voorkomende oorzaak is nadat de batterij een aantal keren achter elkaar kort wordt gebruikt en weer opgeladen. Hierdoor ontstaat een verschil tussen de werkelijke en resterende capaciteit dat wordt weergeven. Kortom, allemaal kenmerken van een defecte batterij.

Dé oplossing

Logischerwijs is een nieuwe batterij in jouw telefoon of tablet de oplossing. Dit hoeft nog niet eens zo lastig te zijn als je denkt. Bij de nieuwste toestellen is de achterklep van het toestel er niet zo gemakkelijk af te klikken. Je hebt dan dus een toolset nodig om de batterij te vervangen. Bij de meeste batterijen in ons assortiment zit de juiste toolset er standaard bij. Bij de desbetreffende batterij staat bijna altijd een YouTube filmpje waar goed te zien is hoe je de batterij vervangt.

Powerbank

Mocht je het vervangen van de batterij niet aandurven, maar toch langer met je batterij willen? Dan is er natuurlijk ook een andere oplossing namelijk een externe batterij aanschaffen. Wij hebben een ruim assortiment met externe batterijen, ook wel powerbanks genoemd. Wij hebben een ruim assortiment met powerbanks. Met de Xiaomi 16.000mAh powerbank is het zelfs 8x mogelijk om je toestel op te laden.

Tips voor het verminderen van slijtage

Natuurlijk is het voorkomen van een defecte batterij beter dan het vervangen nadat het defect is gegaan. Wij hebben een paar handige tips voor zo min mogelijk slijtage aan de accu. Als je onderstaande tips opvolgt zorg je ervoor dat de accu capaciteit van je telefoon of tablet optimaal blijft. Vooral als je het structureel doet is er een duidelijk verschil.

Let op de temperatuur

Belangrijk is dat de batterij niet te koud of te warm wordt. Zo slijt een oververhitte of onderkoelde batterij erg snel. De ideale temperatuur van een batterij ligt tussen de 10 en 35 graden Celsius. Zorg er dus voor dat de accu wordt opgeladen in een ruimte dat op kamertemperatuur is.

Gebruik de juiste oplader

Voor een telefoon heb je natuurlijk een andere oplader nodig dan voor een tablet. Over het algemeen heb je voor een telefoon een oplader nodig van 1 ampère. Als je een 1 ampère oplader constant gebruikt, is dit niet slecht voor de batterij. Wanneer je telkens verschilt van ampère oplader, slijt de batterij sneller. Gebruik ook een  oplader voor jouw toestel. Dit is veiliger en zorgt voor de juiste stroomtoevoer. Zorg er dus voor dat de juiste ampère lader voor de juiste telefoon of tablet gebruikt word.

Laat je telefoon niet aan de lader liggen

Wanneer de batterij helemaal volgeladen is, blijft er activiteit in de accu en verbruikt de lader onnodig stroom. Heel simpel, de lader blijft aangeven dat het stroom toevoert naar het toestel. Het toestel geeft aan dat het is volgeladen en dus geen stroomtoevoer nodig heeft. Hierdoor blijft er onnodig activiteit waardoor er slijtage in de accu kan ontstaan.

LG PA-1650-64 Laptop-oplader

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

HP HSTNN-DB5D HSTNN-W02C Batterij 42WH 11.1V

Medion 9525BP Batterij 4400mah 11.4V

Fujitsu FPCBP434 Batterij 24wh/2250mah 10.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *