Apple presenteert drie nieuwe iPhones

Apple heeft dinsdag zijn nieuwe iPhones gepresenteerd. De reguliere smartphones heten iPhone 8 en 8 Plus. Daarnaast presenteerde Apple voor het eerst een derde toestel, de luxere iPhone X. Veel details van de toestellen waren al uitgelekt.

Apple presenteert drie nieuwe iPhones

De smartphones zijn geschikt gemaakt voor augmented reality, het toevoegen van informatie aan de werkelijkheid om ons heen. Dat is volgens Apple de toekomst. ‘Toegevoegde realiteit’ kan niet alleen worden gebruikt voor games, zoals bij PokĆ©mon Go, maar ook voor bijvoorbeeld sportinformatie.

De naam van de iPhone X verwijst naar het Romeinse cijfer voor tien, omdat Steve Jobs tien jaar geleden de eerste iPhone presenteerde. De iPhone X heeft geen vingerafdruksensor, zoals andere iPhones. Apple heeft het vervangen door FaceID, gezichtsherkenning om de identiteit van de gebruiker te bevestigen.

Apple heeft naar eigen zeggen samengewerkt met maskermakers in Hollywood om te voorkomen dat mensen de gezichtsscanner om de tuin kunnen leiden. Mensen kunnen FaceID onder meer gebruiken om geld over te maken.

LG PA-1650-64 Laptop-oplader

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

HP HSTNN-DB5D HSTNN-W02C Batterij 42WH 11.1V

Medion 9525BP Batterij 4400mah 11.4V

Fujitsu FPCBP434 Batterij 24wh/2250mah 10.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *