Windows draaien op een Mac, kan dat?

Windows 10 is vanaf nu beschikbaar. De komende tijd is het downloaden van de allernieuwste versie van het Microsoft besturingssysteem nog gratis. Wist je dat jij als Apple Mac gebruiker ook gebruik kunt maken van Windows 10? Waarom je dat zou je dat willen? En hoe werkt dat precies? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Waarom zou je deze werelden bij elkaar brengen?

Windows en Mac zijn twee totaal verschillende besturingssystemen. Computergebruikers zijn vaak in te delen in Windows-fans en echte Mac OS X fanaten. Maar allebei de systemen hebben zo zijn voordelen. Daarom is het fijn om het beste van twee werelden te hebben door Windows 10 op je Mac te draaien. Zo maak je moeiteloos gebruik van programma’s die alleen maar voor Windows beschikbaar zijn. Dit kun je doen met Parallels of Boot Camp.

Wat is het verschil tussen Parallels en Boot Camp?

Met Parallels kun je makkelijk wisselen tussen Windows en Mac zonder dat je jouw computer opnieuw op moet starten. Wanneer je voor Boot Camp kiest, start je jouw Mac-computer op met Windows óf OS X. Wil je tussendoor switchen? Dan moet je dus jouw Mac opnieuw opstarten. Het grootste voordeel van Boot Camp is dat het gratis te installeren is, terwijl je Parallels kunt kopen.

Wat heb je nog meer nodig om Windows op je Mac te draaien?

Heb je een keuze gemaakt tussen Boot Camp of Parallels? Dan heb je nog een aantal andere zaken nodig:

  • Een installatieschijf van een 64-bits versie van Microsoft Windows 7 of hoger. De gratis upgrade naar Windows 10 kun je later doen, maar je hebt eerst een legale versie van Windows nodig.
  • Een vrij ruimte van minstens 30 gigabyte op je opstartschijf.
  • Verder volg je de stappen van Parallels of Boot Camp om de installatie uit te voeren.

De voordelen van Windows 10

Wil je meer weten over het nieuwste besturingssysteem van Windows? Lees dan ons artikel over Windows 10.

Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V

BATTERIJ MICROSOFT BV-T5E – 3.85V – 3000mAh/11.6wh – Smartphone batterij

Apple A1484 Batterij 8827mAh 3.73V

Toshiba PA5162U-1BRS Batterij 5600mah 10.8V

LG BL-T19 Batterij 10.3WH 3.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *