De accu van de iPad Mini 4 is 20% kleiner dan zijn voorganger

Om de nieuwste iPad nóg kleiner te maken, heeft Apple bezuinigd op de accucapaciteit. Daar kwam reparatieplatform iFixit achter toen ze de iPad Mini 4 uit elkaar haalden. Dit zorgt er voor dat je minder lang met een volle accu kunt doen bij het jongste lid van de iPad familie. Het is niet de eerste keer dat Apple de accu verkleint: bij de iPad Air 2 was dit ook al het geval.

Apple_iPad_Mini_4_700x200

Dunnere behuizing

De accu is een stuk kleiner zodat de nieuwe iPad nóg platter kon worden. In plaats van 7,5 millimeter is de nieuwe iPad Mini rond 6,1 mm dik.

Één cel en minder capaciteit

De iPad Mini accu’s bestonden eerst uit 2 cellen, maar de nieuwe variant heeft nog maar 1 cel. Hiermee is de capaciteit van de accu zo’n 20% minder: van 19,1 wattuur naar 23,7 Wh.

Hoe belangrijk is de accuduur voor jou?

Tips voor het verminderen van slijtage

Natuurlijk is het voorkomen van een defecte batterij beter dan het vervangen nadat het defect is gegaan. Wij hebben een paar handige tips voor zo min mogelijk slijtage aan de accu. Als je onderstaande tips opvolgt zorg je ervoor dat de accu capaciteit van je telefoon of tablet optimaal blijft. Vooral als je het structureel doet is er een duidelijk verschil.

Let op de temperatuur

Belangrijk is dat de batterij niet te koud of te warm wordt. Zo slijt een oververhitte of onderkoelde batterij erg snel. De ideale temperatuur van een batterij ligt tussen de 10 en 35 graden Celsius. Zorg er dus voor dat de accu wordt opgeladen in een ruimte dat op kamertemperatuur is.

Gebruik de juiste oplader

Voor een telefoon heb je natuurlijk een andere oplader nodig dan voor een tablet. Over het algemeen heb je voor een telefoon een oplader nodig van 1 ampère. Als je een 1 ampère oplader constant gebruikt, is dit niet slecht voor de batterij. Wanneer je telkens verschilt van ampère oplader, slijt de batterij sneller. Gebruik ook een oplader voor jouw toestel. Dit is veiliger en zorgt voor de juiste stroomtoevoer. Zorg er dus voor dat de juiste ampère lader voor de juiste telefoon of tablet gebruikt word.

Laat je telefoon niet aan de lader liggen

Wanneer de batterij helemaal volgeladen is, blijft er activiteit in de accu en verbruikt de lader onnodig stroom. Heel simpel, de lader blijft aangeven dat het stroom toevoert naar het toestel. Het toestel geeft aan dat het is volgeladen en dus geen stroomtoevoer nodig heeft. Hierdoor blijft er onnodig activiteit waardoor er slijtage in de accu kan ontstaan.

Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V

BATTERIJ MICROSOFT BV-T5E – 3.85V – 3000mAh/11.6wh – Smartphone batterij

Apple A1484 Batterij 8827mAh 3.73V

Toshiba PA5162U-1BRS Batterij 5600mah 10.8V

LG BL-T19 Batterij 10.3WH 3.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *