Hebben XXL tablets de toekomst?

De grootste groei binnen de tablet markt lijkt achter ons te liggen. Daarom is het interessant om de nieuwste modellen, deze week geïntroduceerd, eens onder de loep te nemen. Groot, groter, grootst lijkt de nieuwe strategie te zijn van Samsung en Apple.

galaxy tab s2

Samsung Galaxy Tab S2

Vanaf deze week is de nieuwe Samsung Galaxy Tab S2 verkrijgbaar in ons land. De tablet is uitgebracht in twee formaten (8 en 9.7 inch), beide met een dunnen behuizing van slechts 5.6 millimeter, 3GB aan werkgeheugen en een 64-bit Exynos-processor. De Standaardopslag is 32 GB, wat eenvoudig is uit te breiden met een micro-sd-kaartje. Het scherm heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels met een hoge pixeldichtheid van 320 ppi. Een 8 megapixel camera aan de achterkant en een 2.1 megapixel camera aan de voorkant. De tablets zullen draaien op het bekende Android 5.0.2 (Lollipop).

Galaxy Tab S2 9.7 inch specificaties

 • 9,7 inch-scherm met 2048 bij 1536 pixels (4:3 beeldverhouding)
 • Exynos 7420-chip met octacore-processor
 • 32GB opslag, uitbreidbaar met een micro-sd-kaart
 • Twee camera’s met 8 en 2,1 megapixels
 • Draait op Android 5.0 (Lollipop) met TouchWiz
 • Ondersteuning voor wifi 802.11 a/b/g/n/ac, bluetooth 4.1, gps, 4G (optioneel)
 • 169 x 237.3 x 5.6 millimeter, 389 gram (wifi)/ 392 gram (4g)
 • 5870 mAh-accu
 • 389 gram

Galaxy Tab S2 8 inch specificaties

 • 8 inch-scherm met 2048 bij 1536 pixels (4:3 beeldverhouding)
 • Exynos 7420-chip met octacore-processor
 • 32GB opslag, uitbreidbaar met een micro-sd-kaart
 • Twee camera’s met 8 en 2,1 megapixels
 • Draait op Android 5.0 (Lollipop) met TouchWiz
 • Ondersteuning voor wifi 802.11 a/b/g/n/ac, bluetooth 4.1, gps, 4G (optioneel)
 • 169 x 237.3 x 5.6 millimeter, 389 gram (wifi)/ 392 gram (4g)
 • 4000 mAh-accu
 • 265 gram

OLED

OLED is een opkomende LCD techniek die we op dit moment vinden in veel Samsung smartphones en tablets. Het voordeel van deze techniek is dat er geen achtergrondverlichting vereist is. Hierdoor verbruikt het scherm minder stroom. Ook zijn de kleurwaarden realistischer. Het produceren van OLED schermen is momenteel nog vrij kostbaar. Er wordt hard gewerkt door producenten als Samsung en LG om deze kosten te drukken. De verwachting is dat we OLED uiteindelijk terug zullen gaan vinden in alle schermen van onze toekomstige apparaten.

ipad pro

Apple iPad Pro

Een grote iPad, dat is wat de nieuwe iPad Pro in het kort lijkt. Homeknop met TouchID, een aluminium behuizing en een beeldverhouding van 4:3 zijn alle gelijk aan de kleinere tablet variant van Apple. Maar wat is er dan nieuw horen we je denken?

Nieuw

Allereerst komt de iPad Pro met vier speakers in plaats van twee en daarmee moet volgens de fabrikant een beter stereo-effect gecreëerd worden voor het afspelen van audio. Verder telt de nieuwe XXL tablet 2048 pixels aan de korte zijde wat gelijk is aan het aantal pixels aan de lange zijde van een iPad Air 2. Dit betekent dus dat je op een iPad Pro beter kunt multitasken aangezien je in staat bent om twee iPad-apps gelijktijdig naast elkaar te draaien.

Voor de professional

Zoals de naam al zegt doelt Apple met deze nieuwe iPad op de professionele gebruiker. De tablet komt met een aantal accessoires die er voor moeten zorgen dat de tablet voor de specifieke doelgroep een alternatief gaat worden voor de laptop. In combinatie met het toetsenbord en optionele stylus ligt de prijs dan ook erg dicht bij de prijs van een Macbook.

XXL tablets de toekomst?

Apple heeft met de introductie van de iPad Pro de eerste stap gezet richting de XXL tablets. De vraag is natuurlijk of concurrent Samsung hier ook in mee zal gaan. Op de IFA heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant de eerste signalen afgegeven van het introduceren van een maar liefst 18.4 inch tablet (Samsung Galaxy View), bedoeld om media en films op te kijken. In oktober weten we of dit werkelijkheid gaat worden.

Zie jij jezelf al op de bank zitten met een XXL tablet in de toekomst?

Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V

BATTERIJ MICROSOFT BV-T5E – 3.85V – 3000mAh/11.6wh – Smartphone batterij

Apple A1484 Batterij 8827mAh 3.73V

Toshiba PA5162U-1BRS Batterij 5600mah 10.8V

LG BL-T19 Batterij 10.3WH 3.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *