Is jouw laptopaccu aan vervanging toe?

Je zit midden in je Netflix-serie. Voor je begon dacht je: hij houdt het wel een uur vol zonder adapter, dat lukt altijd. Maar dan. Mídden in het hoogtepunt van de aflevering. Het moment suprême. Je laptop valt uit! Hij was toch vol?! Als je dit herkent, is het misschien tijd voor een nieuwe laptopaccu. Maar zijn jouw verwachtingen wel realistisch? Dat lees je in dit artikel.

Hoe_vind_je_het_model_en_type_laptop_700x200

Hoeveel uren mag je van een gezonde laptopaccu verwachten?

Gemiddeld gaat een opgeladen accu 1,5 tot 3,5 uur mee. Het is lastig om de accuduur in uren uit te drukken, omdat dit erg afhankelijk is van wat je precies met je laptop doet. Films kijken, een game spelen of zware software gebruiken vraagt meer van je accu dan een beetje internetten of door je Facebook-tijdlijn scrollen. Bovendien gebruikt de ene laptop van zichzelf al meer energie dan de andere.

Hoelang gaat een laptopaccu eigenlijk mee?

Een laptopaccu verliest zijn capaciteit geleidelijk. Dat proces begint al in de fabriek. De accu van een laptop gaat tussen de 2 en 5 jaar mee. Hoelang jouw accu het volhoudt is afhankelijk van een goede behandeling én een beetje geluk. Lees hier hoe je het beste met jouw laptopaccu omgaat.

Wanneer koop je een nieuwe laptopaccu?

Het is eigenlijk heel simpel: wanneer jij niet meer tevreden bent over de prestaties van je laptopaccu in vergelijking met hoe hij eerst functioneerde, is het tijd om een nieuwe te kopen. Je verwachtingen moeten natuurlijk wel realistisch blijven. Check daarom eerst of jouw accu voldoet aan de standaard die we hierboven beschrijven.

Ben jij toe aan een nieuwe laptopaccu? Wij helpen je graag! Vond je dit interessant en wil je graag op de hoogte blijven van handige tips, nieuwe producten, winacties en kortingen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

TOSHIBA PA3929U-1BRS PA3931U-1BRS Batterij 66WH 10.8V

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Samsung A3514_DPN Laptop-oplader

Acer AP14A8M Batterij 5910mAh/22.46wh 3.8V

ACER ADP-18TB 2-515-5305 R33030 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *