Hoe komt het dat jouw laptopadapter piept?

Piept jouw laptopadapter? Of maakt hij een zoemend geluid tijdens het opladen? Dit is niets om je zorgen over te maken. Bijna iedere adapter maakt een piepend, zoemend of brommend geluid. Bij de ene adapter is dit wat duidelijker te horen dan bij de andere. Maar waar komt dat geluid dan vandaan? Dat leggen we je uit in dit artikel.

Hoe_werkt_een_adapter_700x200

Waardoor wordt het piepgeluid veroorzaakt?

Laptopadapters zetten de wisselstroom die uit het stopcontact komt om in gelijkstroom om jouw laptop te voeden. Tijdens dit proces schakelt de laptopadapter heel snel aan en uit om de juiste spanning te krijgen. In de adapter zitten transformatoren. Deze bestaan uit spoeltjes die gewikkeld zijn om een kern van ijzerplaatjes. De transformatoren zorgen ervoor dat de spanning wordt afgevlakt en dus niet te hoog wordt. De ijzerplaatjes zijn op elkaar gelijmd en kunnen los gaan zitten. Wanneer er vervolgens een magnetisch veld wordt veroorzaakt door de trillende stroom van het aan- en uitschakelen, kunnen de de loszittende plaatjes meetrillen. Dat zorgt ervoor dat jouw laptopadapter piept. Wanneer er meer of minder stroom door de spoelen loopt kan het geluid veranderen.

Wat kun je doen wanneer het piepen erger wordt?

Soms piept een adapter steeds vaker of harder wanneer hij ouder wordt. De ene adapter heeft er ook meer last van dan de andere. Wanneer je de piep als heel vervelend ervaart zit er niets anders op dan een nieuwe laptopadapter aan te schaffen. Heb je een adapter bij ons gekocht die ontzettend veel geluid maakt en is de garantietermijn nog niet verstreken? Dan krijg je van ons uiteraard een nieuwe.

Heb jij een nieuwe oplader nodig? Bij ons vind je makkelijk en snel een nieuwe laptopadapter.

TOSHIBA PA3929U-1BRS PA3931U-1BRS Batterij 66WH 10.8V

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Samsung A3514_DPN Laptop-oplader

Acer AP14A8M Batterij 5910mAh/22.46wh 3.8V

ACER ADP-18TB 2-515-5305 R33030 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *