Wat doet de vrieskou met jouw telefoon?

Het heeft even geduurd, maar de temperaturen raken zo nu en dan het vriespunt. Wist je dat winters weer niet alleen koud, maar ook slecht voor jouw telefoon is? Wij leggen je uit hoe dat precies komt.

RD_smartphone_sneeuw_700x200

Kou is slecht voor de batterij

Winterse temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de batterij van jouw smartphone van 30% naar 0% gaat in een paar seconden. Elektronica werkt namelijk alleen maar optimaal binnen een bepaald bereik aan temperaturen. Bij een lage temperatuur verliest een accu sneller zijn lading. De indicator die aangeeft hoeveel stroom er nog in de batterij zit kan het door de extreme kou niet goed meten waardoor het batterijpercentage niet realistisch is.

Hoe help je jouw telefoon de winter door?

1. Laad jouw smartphone op tijd op

Het is niet verstandig om met een lege accu op pad te gaan door de kou. Wanneer er geen stroom in de accu zit, gaat hij namelijk eerder kapot. Zorg bij lage temperaturen dus altijd voor genoeg batterijlading.

2. Leg je telefoon niet op een koude plek

Deze tip is vrij logisch, maar we noemen hem toch: zoek de kou niet op. Laat je telefoon vanzelfsprekend niet in de auto liggen, maar pas ook op met koude ramen of ruimtes waar de verwarming niet aanstaat.

3. Zet het toestel uit als je naar buiten gaat

Tijdens een barre tocht is het verstandig om je smartphone uit te zetten. Gemiddeld kan een smartphone als hij aanstaat tegen temperaturen tussen de 0 en 35 graden, maar uitgeschakeld zijn temperaturen tussen de -20 en 45 graden geen probleem.

4. Pak het toestel warm in met een hoesje

Met een goed telefoon hoesje zorg je ervoor dat jouw toestel íets warmer blijft. Tegelijkertijd bescherm je hem tegen vocht uit de lucht, of van eventuele sneeuw.

Heb jij een nieuwe telefoon batterij nodig? Wij helpen je verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *