Wat is MFi?

Wanneer je een kabeltje voor je iPhone koopt die niet door Apple zelf of een aangesloten bedrijf geproduceerd is, kun je een melding krijgen dat de kabel niet ondersteund wordt door Apple. Hierdoor laadt jouw telefoon langzamer, of soms zelfs helemaal niet op. Vanaf de komst van iOS 7 kan Apple oplaadkabels identificeren die geen licentie hebben. Maar wat betekent dit precies?

Muziek_700x200

Wat is MFi?

MFi staat voor Made for iPhone. Dit is een speciaal programma van Apple. Elke kabel gemaakt door een bedrijf wat niet bij dit programma is aangesloten, is volgens Apple onveilig. Een niet-gecertificeerde kabel kan het altijd perfect gedaan hebben, maar na de update opeens niet meer. Een kabel van Apple zelf of een bedrijf wat bij het MFi-programma hoort heeft een chip met een uniek identificatienummer. Door middel van updates signaleert Apple of je een kabel met geen, of een ander, identificatienummer gebruikt. Vervolgens kunnen ze ervoor zorgen dat de eigenlijk perfect werkende kabel niet meer werkt. Zo ben je genoodzaakt om een originele en dus duurdere kabel te kopen.

Zijn kabels zonder MFi-certificering echt onveilig?

De bewering van Apple klopt niet. Alle kabels en elektrische apparaten binnen de EU voldoen aan strenge eisen en dragen daarom een speciaal keurmerk met zich mee. De enige reden waarom Apple aan deze MFi-certificering doet, is het houden van een machtspositie binnen de markt.

Wat als de kabel toch niet goed werkt?

In alle gevallen lossen wij een probleem met een oplaadkabel perfect op voor jou als klant. Heb jij een oplaadkabel die niet goed samenwerkt met je Apple-apparaat? Laat het ons dan absoluut weten zodat we je verder kunnen helpen.

Samsung A3514_DPN Laptop-oplader

Acer AP14A8M Batterij 5910mAh/22.46wh 3.8V

ACER ADP-18TB 2-515-5305 R33030 Laptop-oplader

Acer ADP-135KB PA-113-05 Laptop-oplader

HP 504965-001 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *