3 tips om iPhone waterschade te repareren

Een ongeluk zit in een klein hoekje Je bent heus niet de eerste die een iPhone in de wc laat vallen of er koffie overheen stoot. Dit kun je bij iPhone waterschade doen.

iPhone waterschade

Waterschade is één van de meest gevreesde ongelukken bij een iPhone. Water en elektronica zijn nog steeds vaak een slechte combinatie. Zeker bij oudere iPhones, die niet bepaald waterdicht zijn.

Ook vervelend is dat je nooit precies weet hoe erg de schade is. Het kan dat de vloeistof niet binnen is gekomen en dat er niets aan de hand lijkt. Ook kan het zijn dat alles goed lijkt, maar dat er langzaam corrosie op de onderdelen binnenin je iPhone ontstaat. Daardoor kan de iPhone na verloop van tijd alsnog stuk gaan. Toch zijn er een paar dingen die je direct zelf kunt proberen.

1. Zo test je op iPhone waterschade

Sinds 2006 zijn alle iPhones uitgerust met water- en vochtindicatoren. Deze onderdelen kleuren helemaal rood als ze in contact met water zijn gekomen. Je vindt ze bij de simkaart-opening, op de website van Apple zie je waar je precies moet kijken bij verschillende modellen. Met een verlicht vergrootglas kun je de indicator beter zien.

iphone waterschade

2. Leg je iPhone in een bak rijst

Heb je je iPhone in het water laten vallen, zet het toestel dan direct uit, maak hem zo goed mogelijk droog en leg hem vervolgens in een bakje rijst om het vocht te verwijderen. Verwacht echter geen wonderen: de rijst kan geen water uit het toestel trekken, maar neemt het meest oppervlakkige vocht wel op.

3. Laat Apple ernaar kijken

Heb je vloeistofschade, dan wordt dat helaas niet gedekt door Apples beperkte garantie van een jaar of een AppleCare Protection Plan. Met AppleCare+ kun je de schade wel laten repareren zonder daar al te veel geld aan kwijt te zijn.

Zonder AppleCare+ wordt het een iets ander verhaal. Je kunt dan naar een ander bedrijf om de iPhone te laten repareren (ga altijd naar professionals). Een andere optie is om je iPhone bij Apple in te leveren voor zo’n 200 euro en daarvoor een ander toestel te nemen. Vaak krijg je dan een refurbished iPhone die werken als een compleet nieuw model.

Toshiba PA5162U-1BRS Batterij 5600mah 10.8V

LG BL-T3 Batterij 2000mAh/7.4Wh 3.7V

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V

Miscrosoft BV-T4D Batterij 3340mAh/12.9Wh 3.85V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *