tips om de batterijduur van je iPhone, iPad of iPod Touch te verlengen

De batterij van de iPhone, iPad en iPod Touch wordt bij iedere nieuwe versie verbeterd, helaas heeft dit weinig invloed op de batterijduur. Veel nieuwe functies vragen extra energie, hierdoor blijft de batterijduur meestal gelijk. Met de batterij van de iPhone kun je prima een dag mee rond komen, alleen zal je keuzes moeten maken.

Speel je voortdurend een spel, dan zal de batterijduur drastisch afnemen. Gelukkig zijn er een hoop tips die de batterijduur van je iPhone, maar ook je iPad en iPod Touch kunnen verlengen. Let wel, hierdoor verlies je ook een aantal functie, denk hierbij aan het automatisch ophalen van nieuwe e-mailberichten. Maak zelf de afwegen tussen kwaliteit en kwantiteit.

Controleer je batterijverbruik

Voor je aanpassingen gaat doen controleer eerst of er geen boosdoener is die de batterijduur beïnvloed. Ga na welke applicatie veel verbruiken en waarom. Dit kun je controleren via de Instellingen in iOS. Ga naar de optie ‘Batterij’ en wacht tot de lijst is ingeladen. Tik op ‘Afgelopen 7dagen’ en bekijk de lijst. Bovenaan de lijst vind je de app terug die het meeste verbruikt. Selecteer het klokje om de tijd op het scherm (en/of) achtergrondactiviteit te bekijken. Maak zelf de afwegen waarom deze bovenaan staat en of je deze eventueel wilt verwijderen.

Tips om de batterijduur te verlengen

1: Helderheid van het scherm

Het scherm van je iPhone of iPad verbruikt de meeste energie. Om te besparen is het daarom erg goed de helderheid lager bij te stellen. Dit doe je via het bedieningspaneel of via Instellingen ▸ Helderheid en achtergrond. Het slimste is de optie ‘Pas automatisch aan’ in te schakelen. Dan regelt iOS zelf de helderheid naar gelang het licht. Vanaf iOS 11 kun ‘Pas automatisch aan’ inschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Aangepaste weergave.

2: Automatisch vergrendelen

Wanneer je iDevice is ontgrendeld plaats deze na een bepaalde periode automatisch in sluimerstand. Kies voor een korte periode zodat deze niet onnodig aanblijft wanneer je jouw iDevice niet gebruikt. Dit doe je via Instellingen ▸ Helderheid en achtergrond ▸ Automatisch slot.

3: Schakel bluetooth uit

Heb je geen bluetooth apparaten gekoppeld? Schakel de functie dan uit via Instellingen ▸ Bluetooth of het bedieningspaneel.

4: Automatisch ophalen van nieuwe e-mail

Mail is nog altijd een belangrijke communicatie bron, echter vind niet iedereen het noodzakelijk dat e-mailberichten direct binnenkomen. Enkele minuten later is ook prima. Dan kun je het onmiddellijk automatisch ophalen uitschakelen en kiezen voor een andere periode. Dit kan via Instellingen ▸ Mail ▸ Accounts ▸ Nieuwe gegevens ▸ schakel ‘Push’ uit. Kies onderaan voor een andere tijd zoals bijvoorbeeld ‘Elk kwartier’.

5: Niet storen slim gebruiken

Ben je een bepaalde activiteit aan het doen waarbij je toch niet voortdurend op je scherm kunt kijken, schakel dan ‘Niet Storen’ in. Hierdoor zal je iPhone of iPad niet voortdurend oplichten bij binnenkomende meldingen. Dit is vooral aan te raden tijdens het sporten, in de bioscoop, vergadering, etc. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Niet Storen ▸ schakel ‘Handmatig’ in of tik op het maantje in het bedieningspaneel. Uitschakelen kan via dezelfde weg.

6: Onnodig trillen uitschakelen

Staat je iDevice op stil, dan trilt je iPhone. Dit vraagt veel energie, daarom kun je onnodig trillen uitschakelen. Bijvoorbeeld bij het ontvangen van een e-mailbericht. Het trillen schakel je per categorie uit via Instellingen ▸ Horen en voelen (geluiden) ▸ kies een categorie ▸ Trillen ▸ kies voor ‘geen’.

7: Persoonlijke hotspot

Gebruik je soms je persoonlijke hotspot om het mobiele netwerk van je iPhone om te zetten naar een wifi-verbinding? Doe dit dan alleen wanneer je de functie daadwerkelijk gebruikt. Anders blijft deze voortdurend een signaal uitzenden. Via instellingen ▸ Persoonlijke hotspot schakel je de functie tijdelijk in of uit.

8: Ga zorgvuldig om met je locatiebepaling

Locatiebepaling zorgt ervoor dat een app je informatie kan sturen met betrekking tot je locatie. Veel apps willen graag deze informatie hebben, maar hebben ze niet altijd nodig. Ga daarom naar Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen. Bekijk de apps die toegang hebben tot je locatie, schakel deze uit wanneer dit niet nodig is. Kies anders voor ‘Bij gebruik’, dit zorgt ervoor dat de locatie alleen opgevraagd kan worden wanneer je de app gebruikt. Apps die ‘Altijd’ toestemming hebben mogen op ieder moment je locatie opvragen en verwerken.

9: Apps volledig afsluiten moet niet

Vroeger was het altijd zo dat het volledig afsluiten van apps in de appkiezer ervoor zorgde dat deze minder energie verbruiken. Tegenwoordig wordt dit tegengesproken. Craig Federighi, vice-president software bij Apple, heeft zelfs laten weten dat het afsluiten en opnieuw opstarten meer energie kost dan het actief houden van de apps. Daarom kun je beter de apps niet volledig afsluiten, meer info.

Toshiba PA5162U-1BRS Batterij 5600mah 10.8V

LG BL-T3 Batterij 2000mAh/7.4Wh 3.7V

Microsoft BV-T5E Batterij 3000mAh/11.6wh 3.85V

Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V

Miscrosoft BV-T4D Batterij 3340mAh/12.9Wh 3.85V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *