De batterij van je telefoon langer mee laten gaan

De meeste mensen gebruiken thuis tegenwoordig mobiele telefoons in plaats van een vaste lijn, maar een mobiele telefoon vereist wel wat extra onderhoud vanwege de Lithium batterij. In dit artikel lees je hoe je meer uit je batterij kunt halen!

Verhoog de tijd tussen het opladen

1.Zet de telefoon uit. Dit is waarschijnlijk de meest effectieve en simpelste manier om de accuduur van je telefoon te verlengen. Waarom? Het helpt je om energie te besparen. Als je toch al niet van plan bent om de telefoon te beantwoorden terwijl je slaapt of buiten kantooruren kun je de telefoon net zo goed uitzetten. Doe dit ook als je ergens bent waar geen ontvangst is (zoals in de metro of op een afgelegen plek), want het continu zoeken naar netwerken is niet goed voor de batterij. Sommige telefoons hebben een ‘power save’-functie, maar het duurt vaak 30 minuten zonder ontvangst voordat deze functie begint te werken. En na 30 minuten is de batterij al een stuk leger. Als je je smartphone eventjes niet gebruikt om mee te bellen kun je de vluchtmodus activeren. Andere functies werken dan nog wel.
2.Stop met zoeken naar signaal. Als je in een gebied bent met weinig of geen signaal zoekt de telefoon constant naar een betere verbinding en daardoor raakt de batterij snel leeg. Zorg dat je een perfect signaal hebt waar je je telefoon gebruikt. Als je geen perfect signaal hebt kun je een GSM-repeater aanschaffen, dat versterkt het signaal.
3.Volg de methode van volledig opladen en volledig leegmaken. Leg je telefoon niet op de lader als die nog niet op is, behalve als het heel belangrijk is. Laad de telefoon pas op als deze bijna uitgaat en blijf doorladen tot de telefoon helemaal vol is. OF doe juist het tegenovergestelde: uit sommige artikelen blijkt dat het bij lithium-batterijen juist beter is om ze al op te laden als ze maar een beetje leeg zijn.
4.Zet de trilfunctie van je telefoon uit. Door de trilfunctie gaat een batterij sneller leeg. Hou het volume van de beltoon zo laag mogelijk.
5.Zet de schermverlichting van je telefoon uit. Schermverlichting zorgt ervoor dat je het scherm beter kunt lezen als je buiten bent, maar het vergt veel van de batterij. Als je het niet echt nodig hebt kun je het beter uitzetten. Als je het wel gebruikt kun je de tijdsduur instellen. Eén of twee seconden is vaak genoeg. Er bestaan ook telefoons met een lichtsensor, deze schakelen de schermverlichting automatisch aan of uit.
6.Vermijd het gebruik van onnodige functies. Als je weet dat je de telefoon voorlopig niet kunt opladen, gebruik dan niet de camera en ga niet op internet. En als je de camera al gebruikt, laat het flitsen dan achterwege.
7.Hou gesprekken zo kort mogelijk. Het ligt misschien voor de hand, maar hoe vaak heb je niet iemand al bellend horen zeggen: “m’n batterij is bijna op”, waarna diegene nog minuten lang doorpraatte? Soms is een lege batterij alleen een goed excuus om een gesprek af te kappen, maar als het echt waar is, hou het gesprek dan kort.
8.Zet bluetooth uit. Bluetooth vergt veel van een batterij.
9.Hetzelfde geldt voor WIFI, GPS en infrarood, als je telefoon deze functies heeft.Zet de desbetreffende functie pas aan op het moment dat je het echt nodig hebt.
10.Zet de helderheid van het scherm zo laag mogelijk.
11.Gebruik liever GSM dan 3G. 3G of Dual Mode verkort de batterijduur aanzienlijk. Met alleen GSM gaat de batterij vaak tot 50% langer mee.
12.Vermijd, in het geval van een smartphone, het gebruik van bewegende plaatjes of video als achtergrond.
13.Gebruik waar mogelijk een zwarte achtergrond. AMOLED-schermen verbruiken veel minder stroom als ze zwart weergeven in plaats van wit. Gebruik een site als Blackl als je je webbrowser gebruikt, dan heb je bij Google een zwarte achtergrond in plaats van een witte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *