Tips: zo verleng je de levensduur van je smartphone

Heb je een (refurbished) smartphone? Dan wil je natuurlijk dat je telefoon zo lang mogelijk meegaat. Maar hoe kun je er zélf voor zorgen dat je smartphone zo goed als onsterfelijk wordt? Met deze tips kom je een heel eind!

gsm accu

Verleng vanaf nu de levensduur van je smartphone

  1. Verwijder regelmatig apps die je niet gebruikt. Het scheelt niet alleen geheugen, maar ook processorkracht en energieverbruik.
  2. Foto’s en video’s? Verplaats ze eens in de paar maanden naar de cloud, je laptop of een geheugenkaartje.
  3. Leeg je downloadmap regelmatig.
  4. Laad je batterij niet ’s nachts op. Het is namelijk niet goed voor je batterij om je telefoon nog uren in de oplader te laten als-ie al vol is. Laad je batterij dus overdag op, zodat je ‘m uit de lader kunt halen zodra je smartphone (bijna) vol is.
  5. Bescherm je telefoon goed met een hoesje. Het beste is een case: deze beschermt de telefoon in z’n geheel – ook het scherm. Nog meer bescherming? Dan is een screenprotector ideaal: een extra laagje op je scherm. Dit extra laagje zorgt ervoor dat de barsten in de laag komen, in plaats van in je scherm. Goed nieuws: bij Green Mobile krijg je momenteel een gratis screenprotector bij de meeste refurbished smartphones!
  6. Zorg dat je je applicaties altijd goed afsluit, zoals Facebook en Snapchat. Ze draaien namelijk vaak onbewust op de achtergrond. Hierdoor gaat je internetbundel en je batterij sneller op.
  7. Verwijder widgets op je telefoon. Dit zijn kleine apps op je homescreen waarmee je vaak het weerbericht of iets dergelijks ziet zonder dat je een app hoeft te openen. Deze widgets belasten alleen het geheugen flink.
  8. Zet je GPS standaard uit en zet ‘m alleen aan als je ergens naartoe moet navigeren.
  9. Wil je je batterij nog langer mee laten gaan? Zet de helderheid van je telefoon dan wat lager. Je ziet wellicht wat minder, maar het scheelt echt!
Aanbevolen producten:

Dell W11CK X8VWF Batterij 97WH 11.1V

Dell 4XKN5 Batterij 65WH 11.1V

Clevo P750BAT-8 Batterij 82Wh 14.8V

BATTERIJ MSI A32-A24 – 10.8V – 4400mAh – accu

Getac BP3S1P2160-S BP3S1P2160 Batterij 24WH 11.4V

accu-pc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *