Hoe te vinden van de oorzaak van uw BSOD

The Blue Screen of Death, of BSOD, is een constante bron van frustratie voor Windows-gebruikers door de jaren heen. Een BSOD treedt op wanneer Windows loopt in een kritieke fout. Wanneer deze fouten optreden, Windows stopt wat het aan het doen is, verschijnt er een scherm met relevante informatie over de fout, en herstart van het systeem. Niet alleen zijn deze fouten een ergernis, maar ze kunnen leiden tot het verlies van belangrijke gegevens en betekenen een ernstig probleem met uw machine.

Hoe te vinden van de oorzaak van uw BSOD

BSODs zijn ernstige fouten, en helaas hebben ze vele mogelijke oorzaken ook. Typisch, een BSOD dood wijst op een ernstige hardwarefout. Het kan echter ook het gevolg van een malware infectie, defecte chauffeur of eventueel zelfs een software fout. Het bepalen van de exacte oorzaak van uw fout zal een aantal problemen te nemen.

Wat betekenen al deze foutmeldingen Mean?

Het eerste dat je zal merken wanneer het krijgen van een BSOD is het volume van de technische informatie aan u gepresenteerd. Dit kan vaak lijken intimiderend, en om eerlijk te zijn, nog meer geavanceerde Windows-gebruikers vaak niet begrijpen wat ze zien. Dit zijn speciale foutberichten zogenaamde “STOP codes”. STOP codes geven de gebruiker de nodige informatie om de fout die zij ontvangen onderzoeken. STOP codes kunnen niet het volledige beeld te vertellen, maar ze bieden u een plek om te beginnen.

Zien Wat Windows Knows

Naast de codes STOP, ramen geeft ook waardevolle informatie over het oplossen van problemen in de Event Viewer. Event Viewer is beschikbaar op alle versies van Windows vanaf XP naar Windows 8. Echter, het proces voor de toegang tot Event Viewer is afhankelijk van uw versie.

Om toegang te krijgen Logboeken in Windows XP:

 • Klik op de knop Start.
 • Klik op Configuratiescherm.
 • Klik op Prestaties en onderhoud.
 • Klik op Systeembeheer.
 • Klik op Computer Management.
 • Vind Event Viewer en klik erop.

Om toegang te krijgen Logboeken in Windows Vista en Windows 7:

 • Klik op de knop Start.
 • Klik op Configuratiescherm.
 • Klik Systeem en beveiliging.
 • Klik op Systeembeheer.
 • Klik op Logboeken.

Om toegang te krijgen Logboeken in Windows 8:

 • Raak de Windows-toets.
 • Typ “View Events”.
 • Druk op enter.

Als je eenmaal hebt geopend Event Viewer, het proces om uit te vinden wat ramen weet over uw BSOD is hetzelfde in alle versies van Windows. Om dit te doen:

 • Selecteer Windows-logboeken aan de linkerkant van het venster.
 • U vindt er een aantal sub-categorieën. Het selecteren van een van deze categorieën zal leiden tot een reeks van event logs in het midden van het scherm.
 • Elke BSOD fouten worden vermeld als “Error”.
 • Dubbelklik op eventuele gevonden fouten te onderzoeken.

Bepalen of Hardware is op Fault

Terwijl zijn waar dat een BSOD van de dood heeft veel mogelijke oorzaken, hardware problemen zijn veruit de meest voorkomende. Als zodanig is het vaak een goed idee om uw problemen hier beginnen. Heeft u onlangs gemaakte wijzigingen in uw hardware? Als dat zo is, probeer het opnieuw installeren van alle relevante chauffeurs. U kunt altijd lopen Driver Reviver ontbrekende of onjuiste drivers te identificeren voor u. Het goede ding is dat als een BSOD fouten samenvallen met de toevoeging van hardware, is het zeer waarschijnlijk dat deze hardware is te wijten.

Als u geen wijzigingen aan de hardware hebben gemaakt, dan kunt u last van een probleem met het ouder worden of defecte hardware. Twee van de meest voorkomende oorzaken van hardware een BSOD defect geheugen en oververhitting. Het systeem kan worden getest defecte geheugen door de instructies beschreven in onze Memory Test artikel. Als uw systeem is oververhitting, moet u stappen ondernemen om dit probleem direct aan te pakken. Een oververhitte PC kan wrak ravage op de hardware van uw systeem, het draaien van een relatief eenvoudig probleem in een dure. Er zijn een paar eenvoudige manieren om te bepalen of uw pc oververhit.

Heeft uw PC

 • Run abnormaal heet?
 • Zijn de fans abnormaal hard?
 • Is de ventilatie geblokkeerd of vol stof?

Als een van deze waar zijn, kunt u een ernstige oververhitting probleem. Begin met het stof schoonmaken van de ventilator en zorg ervoor dat de ventilatie is vrij van obstakels. Veel laptops hebben bezweken aan overeten wanneer hun openingen werd belemmerd tijdens de late avond Netflix eetbuien in bed. U kunt ook afrekenen ons artikel over Oververhitting voor mogelijke oplossingen.

Scannen op malware

Als u niet in staat om een ​​hardware oorzaak van je fouten te vinden zijn, is het raadzaam om een ​​malware-scan uit te voeren. Met behulp van een gerenommeerde anti-malware of anti-virus programma, scan je pc voor eventuele malware of virussen. Deze programma’s zijn samengesteld uit kwaadaardige code te exploiteren of schade aan uw pc. Dit kan vaak leiden tot een BSOD, onder vele andere ernstige complicaties.

Aanbevolen producten:

163467-0001 159904-0001 Batterij – Koop LXE 163467-0001 laptop batterij
 21-65587-03 KT-21-61261-01 Batterij – Koop Motorola 21-65587-03 laptop batterij
3V806 Batterij – Nieuwe accu voor Dell 3V806
40Y6799 Batterij – Koop IBM 40Y6799 laptop batterij
451-BBIE 970V9 Batterij – Koop Dell 451-BBIE laptop batterij

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *