HOE BEVEILIG IK MIJN SMARTPHONE?

Mobiele telefoons zijn een bron van persoonlijke informatie. Het laatste wat je wilt is dat door diefstal, phishing of hacking jouw persoonlijke gegevens op straat komen te liggen. Met de onderstaande tips wordt die kans een stuk kleiner.

1. Stel een toegangscode in
Stel altijd een toegangscode in om te voorkomen dat iemand ongewenst in jouw berichten, social media profielen en fotoalbums duikt. Kies voor een code die niet uit reeksen bestaat, dus geen 1234, 0000 of qwerty. En stel indien mogelijk een touch-ID in waarmee je door middel van jouw persoonlijke vingerafdruk toegang krijgt.

2. Wees voorzichtig met Wi-Fi hotspots
Gebruik openbare wifi-netwerken zo min mogelijk om persoonlijke informatie mee te verzenden. Deze zijn meestal niet beveiligd waardoor gebruikers makkelijk toegang kunnen krijgen tot je telefoon. Een 3G of 4G netwerk wordt niet met anderen gedeeld en is daarom veiliger om bijvoorbeeld mee te bankieren.

3. Zet uit wat je niet gebruikt
Schakel alleen wifi, GPS en bluetooth in indien je er gebruik van wil maken. Anders zoekt jouw telefoon constant naar een bruikbare connectie waar oplichters makkelijk gebruik van kunnen maken om persoonlijke gegevens te bemachtigen. Bovendien gaat je batterij zo een stuk langer mee!  

4. Sta apps niet zomaar toe
Bekijk voordat je toestemming geeft om een app te downloaden de gebruikersvoorwaarden. Vaak vereist de applicatie toegang tot irrelevante gegevens zoals jouw contacten, fotoalbum en microfoon. 

5. Wacht niet met updates
Besturingssystemen en apps worden continu getest en verbeterd. Installeer daarom altijd zo snel mogelijk nieuwe updates van zowel de telefoonfabrikant als applicaties. Deze worden meestal als pushbericht verzonden of staan bij de algemene instellingen en in de app store. 

6. Find my Smartphone
Maak gebruik van applicaties waarmee je via de computer op afstand jouw telefoon kan opsporen en blokkeren. 

7. Pas op voor ‘phising’ berichten
Phising is een methode waarmee oplichters door middel van een sms of e-mail aan persoonlijke gegevens proberen te komen. De valse berichten worden bijvoorbeeld gestuurd namens je bank waarin er wordt gevraagd naar een wachtwoord of pincode. Ga er nooit op in en verwijder het bericht zo snel mogelijk.

8. Maak gebruik van een antivirus ‘app’
Bescherm jouw telefoon met een antivirus app. Er zijn verschillende software, waaronder YouSecure, die helpen om mobiele telefoons zo veilig mogelijk te maken. Persoonlijke gegevens, zoals adres- of bankgegevens, worden hierdoor extra goed beveiligd. Daarnaast blijft je telefoon ook beveiligd als je niet in de buurt bent. Bij diefstal kan de telefoon vergrendeld worden en bovendien is de locatie te achterhalen.

Aanbevolen producten:

163467-0001 159904-0001 Batterij – Koop LXE 163467-0001 laptop batterij
 21-65587-03 KT-21-61261-01 Batterij – Koop Motorola 21-65587-03 laptop batterij
3V806 Batterij – Nieuwe accu voor Dell 3V806
40Y6799 Batterij – Koop IBM 40Y6799 laptop batterij
451-BBIE 970V9 Batterij – Koop Dell 451-BBIE laptop batterij

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *