Frequently Asked Questions

Bij Accu-PC.NL vindt u de beste vervangende laptop accu.
Onze laptop accu zijn opgebouwd uit hoge kwaliteit materialen waardoor ze krachtig zijn en een lange levensduur hebben.

Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.
Heeft u toch nog vragen, stel ze dan gerust via ons contact formulier.

Kan ik een accu met grotere capaciteit in mijn machine plaatsen?

De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in Ah. De vaak bijgeleverde accu's hebben weinig capaciteit omdat deze goedkoop zijn. (meestel 1,3Ah). De prijs van een accu is meestal evenredig met de capaciteit. Wij leveren accu's v.a. 2Ah omdat deze veel langer mee gaan en dus minder vaak worden opgeladen. Het is niet schadelijk voor de machine, immers de machine wordt er niet sterker van. Capaciteit kun je he beste vergelijken met de tankinhoud van een auto: Meer capaciteit = langer boren en of schroeven

Hoe vind ik de juiste laptop accu?
U kunt uw laptop accu eenvoudig vinden aan de hand van het laptop model. U vindt het model van uw laptop op een sticker aan de onderzijde van de laptop. U kunt uw laptop accu ook vinden aan de hand van het onderdeelnummer. Dit vindt u onderop de accu wanneer u deze uit de laptop verwijderd heeft. In veel gevallen wordt het onderdeelnummer voorafgegaan door Replace (with):, Spare: of P/N:. U kunt het model van uw laptop of het onderdeelnummer van uw accu invullen in onze zoekfunctie en u vindt direct de juiste accu voor uw laptop.

Ik heb de juiste adapter gevonden maar mijn laptop model staat niet aangegeven in de lijst met geschikte laptops?
Het overzicht van geschikte laptops is met zorg samengesteld maar helaas niet altijd compleet. Bij twijfel kunt u naar de adapter partnumbers kijken of contact met ons opnemen.

Wat betekent het mAh op mijn accu?
mAh is de afkorting van milliampère-uur. Dit is de eenheid die de capaciteit van de laptop accu aangeeft. Hoe hoger dit getal is, hoe langer u gebruik kunt maken van uw laptop zonder dat deze opgeladen hoeft te worden.

Wat is de capaciteit in detail?
De capaciteit is de hoeveelheid energie die maximaal in de accucellen opgeslagen kan worden. Hoe hoger dit getal is, hoe langer de accu de laptop van stroom kan voorzien.

Hoeveel garantie zit er op mijn product?
De standaard garantie op alle producten in de webshop bedraagt 1 jaar. 30 dagen niet goed, geld terug garantie.

Hoe weet ik of de laptop accu past?
Wanneer u de laptop accu gevonden heeft op een identiek onderdeelnummer of op uw laptop modelnummer, weet u zeker dat u de juiste accu gevonden heeft. Wij raden u aan te controleren of het voltage niet meer dan 1,5V afwijkt voordat u de accu besteld. Mocht dit verschil wel groter zijn, kunt u het best zoeken naar een accu met het juiste voltage.

NiCd (Nikkel Cadmium) of NiMH (Nikkel MetaalHydride ) of Li-ion (Lithium Ion) accu?

Over accu's doen allerlei geruchten de ronde. De meeste problemen/ klachten betreffen geheugeneffecten, en daarmee het snel afnemen van de gebruiksduur. De veel gebruikte NiCd accu zal langzamerhand verdwijnen en worden vervangen door de NiMH en Li-ion Accu.
NiCd accu - Nikkel Cadmium
NiCd is een nog zeer gangbaar accu type leverbaar van 7.2V, 9.6V, 12V, 14.4V, 18V en 24V. Het nadeel van de NICd accu is dat ze last hebben van het geheugeneffect. Vandaar dat u deze accu altijd helemaal moet leeggebruiken voordat u hem weer op de oplader plaats. Als u half in de capaciteit gaat laden kan de accu dat zien als het nieuwe nul punt. Tevens belasten de NiCd accus het milieu en mogen in de toekomst niet meer geleverd worden door de fabrikanten.

NiMH accu - Nikkel Metal Hydride
De opvolger van de NiCd accu is de Ni-MH accu, leverbaar van 7.2V, 9.6V, 12V, 14.4V, 18V en 24V. Deze accu's hebben veel minder last van het geheugeneffect en kunnen dus elk moment op de acculader geplaatst worden om deze op te laden. De capaciteit van de accu is ook groter als de NiCd accu's. Deze gaat van 2.6Ah tot en met 3.5Ah. NiMH heeft een hogere zelfontladingsgraad dan NiCd. U zult de NiMH-accu's daarom vaker moeten (her-)laden.

Li-ion accu - Lithium Ion
Deze nieuwe batterij is 40% lichter van gewicht, geproduceerd volgens de strenge milieuvoorwaarden, uitwisselbaar met alle gangbare modellen. Deze batterij kent geen memorie effect, heeft overstroom beveiliging en bovenal een langere levensduur en dat staat garant voor een kostenbesparing. Op dit moment worden deze batterijen standaard geleverd met vele snoerloze modellen, o.a. schroefmachines, slijpmachines, cirkel en decoupeerzagen.Populaire merken