Altijd-aan scherm van Galaxy S8/S9 en Note 8 kunnen gif’jes afspelen

In een nieuwe update van Samsung is het nu mogelijk geworden om gif’jes in te stellen op het altijd-aan scherm van de Galaxy S8, S9 en Note 8. Hiervoor moet het apparaat wel op Android Oreo draaien.

Gif’jes op altijd-aan scherm?

Deze vraag stelde ik me meteen toen ik het nieuws zag dat het altijd-aan scherm van de Samsung Galaxy S8, Galaxy S9 en Galaxy Note 8 gif’jes kan afspelen. Een altijd-aan scherm moet juist niet te veel stroom verbruiken, en een gif’je afspelen werkt hier niet aan mee. Hier heeft Samsung natuurlijk ook over nagedacht. Laten we kijken hoe deze nieuwe functie werkt.

Ten eerste is het goed om op te merken dat je Android Oreo moet draaien op één van bovenstaande toestellen om de nieuwe functie te gebruiken. Sinds de Note 8 officieel in Nederland nog geen Android Oreo heeft valt dit toestel op dit moment af. Hier komt later natuurlijk verandering in sinds de update al bijna klaar is.

Om een gif’je in te stellen op je altijd-aan scherm moet je naar de standaard-galerij gaan. Vervolgens klik je op de instelling ‘set as Always on Display Image.’ Het gif’je wat je selecteert kan niet van onbeperkte lengte zijn. Samsung laat je de lengte instellen dus dit vormt geen probleem. Na het instellen wordt het gif’je verwerkt en klaar! De hele procedure kan je in het filmpje hierboven zien.

Terug naar de invloed op de accu. Het gif’je zal niet continu loopen maar slechts één keer als je het scherm uitzet. Wil je deze opnieuw afspelen, dan klik je twee keer op het scherm om deze in te schakelen. Denk erom als je nog meer stroomt wilt besparen een gif’je uitzoekt die veel zwart bevat: op het AMOLED-scherm van Samsung kost zwart weergeven namelijk geen stroom.

Deze update is al met al natuurlijk niet wereldschokkend maar wel een grappige optie om te hebben. Er zijn al zaken zoals de klok-stijl en diverse thema’s te kiezen voor het altijd-aan scherm. Met gif’jes geeft Samsung je nog meer keuze.

Beschikbaarheid

Als je de optie nog niet kunt vinden, zorg er dan voor dat je de app Always On Display van Samsung hebt geüpdatet naar versie 3.2.26.4. De update wordt in fases uitgerold dus kan het een tijdje duren voordat je deze hebt ontvangen. Heb hem ontvangen en draai je Oreo, dan kun je dus vanaf nu je favorietje gif’je instellen op het altijd-aan scherm.

ASUS A41N1501 Batterij 48Wh 15V

Clevo N150BAT-6 Batterij 62Wh 11.1V

ASUS A41N1501 Batterij 48Wh 15V

Sony ACDP-160D01 Laptop-oplader

Motorola GK40 Batterij 2200mAh 3.8V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *