Laptop Accu’s

Het eerste gebruik van uw nieuwe laptop batterij voor optimale prestaties.
Een nieuwe laptop batterij moet worden geconditioneerd om te blijven werken op volle capaciteit. Originele en vervangende laptop accu’s van BatteryKing worden geleverd in een half ontladen toestand en moet volledig worden opgeladen wanneer u uw nieuwe batterij heeft ontvangen. Een nachtje opladen van uw nieuwe batterij is voldoende om uw nieuwe batterij volledig op te laden. Een nieuwe laptop batterij moet gedeeltelijk worden ontladen en minstens vijf keer volledig worden opgeladen om zijn volledige capaciteit te bereiken.  Dit gebeurt eenvoudig door de stekker van de laptop uit het stopcontact te halen en gedurende 30 minuten op de accu te werken. Het is belangrijk om niet te een gloednieuwe batterij volledig te laten ontladen, hierdoor kan het voorkomen dat de accu niet meer kan worden opgeladen door de laptop. Dit effectief kan uw gloednieuwe batterij vernietigen. Dit conditionering proces moet worden voltooid binnen de eerste maand na ontvangst van uw nieuwe batterij. Dit conditionering proces kan tijdens de eerste week na ontvangst van uw nieuwe notebook batterij worden afgerond.

Accu wordt niet herkend door de laptop / notebook?
Het kan zijn dat uw laptop/notebook (nog) niet overweg kan met een grotere capaciteit accu. In het geval uw accu niet herkend wordt, kan dit in 9 van de 10 gevallen opgelost worden door de BIOS van uw laptop te updaten naar de laatste versie.  In de bios staat opgeslagen welke accu’s met uw laptop werken.  Laat uw bios updaten door iemand die daar gespecialiseerd in is!  Door een verkeerde bios update kan uw laptop ongebruiksklaar worden.

Calibreren nieuwe accu
Indien u een nieuwe accu plaatst, dient deze gecalibreerd te worden, zodat uw computer weet wanneer de accu vol is en wanneer deze leeg is  Als u dit niet doet, kan het zijn dat uw laptop na 5 minuten aangeeft dat de accu leeg is ( of vol bij het laden ) en hierdoor dus maar een klein percentage van de totale capaciteit gebruikt.   Dit proces kunt u het beste 1 x in de 30 dagen herhalen om het gebruik van uw accu te optimaliseren.

Hoe kan ik de levensduur van mijn laptop batterij verlengen?

Weerhoud de batterij van vroegtijdige slijtage door weinig gebruik.

Veel mensen gaan ervan uit dat de batterij wordt gebruikt wanneer de laptop is aangesloten op het stopcontact. Dit is niet het geval. Wanneer uw laptop is aangesloten op het stopcontact, werkt uw laptop op de primaire stroombron, elektriciteit van uw AC-adapter kabel. Als uw laptop is aangesloten met het netsnoer, is de batterij in een stand-by staat. De batterij gaat alleen stroom leveren aan uw laptop wanneer u de stekker uit het stopcontact wordt gehaald. Als uw laptop voor langere tijd is aangesloten, is uw laptop batterij letterlijk aan aftakelen, door het gebrek aan ‘lichaamsbeweging’. Het is waar dat de batterij elke dag een klein deel van zijn lading verliest en dat dit wordt bijgeladen met het netsnoer, maar dit is niet genoeg oefening om je batterij van de computer in topvorm te houden. Werk gedurende 30 minuten tot een uur een keer per week op de batterij, dat is voldoende om uw notebook batterij actief en in goede vorm te houden. Dit is misschien wel de meest voorkomende reden dat computer batterijen voortijdig verslijten.

Laat uw laptop batterij nooit helemaal leeg lopen!
De tweede meest voorkomende reden waarom de laptop-batterijen voortijdig uitvallen is dat ze vaak helemaal worden ontladen. Onderzoek toont aan dat lithium-ion batterijen de langste levensduur hebben als ze niet te ver worden ontladen en daardan weer worden geladen. Het is niet schadelijk voor de batterij voor 5-10 minuten de laptop op de accu te gebruiken en hem daarna weer aan het netstroom te pluggen. Mensen verwarren vaak de hedendaagse Lithium batterijen met de oudere NiCad batterijen in elektrische gereedschappen. Met NiCad batterijen, wilde je juist een batterij helemaal leeg laten lopen om een verkorting van de levensduur te voorkomen door het “memory-effect”. Probeer uw batterij nooit helemaal te ontladen, het werken op uw laptop met een batterij met weinig lading, zal de levensduur aanzienlijk verkorten.

Het volledig ontladen van uw laptop batterij kan uw batterij definitief vernietigen.
Als een computer batterij voorbij de kritieke 3%-grens is ontladen, kan het zo zijn dat de accu niet meer in staat is om opnieuw te worden opgeladen. De batterij is hierdoor onbruikbaar geworden. Een laptop batterij heeft een kleine hoeveelheid stroom nodig, om de communicatie over en weer te sturen met de laptop om de accu op te laden. Een batterij in een “verzwakte staat” is een goede kandidaat voor deze fatale vergissing. Wanneer een batterij, gloednieuw, of inactief is geweest voor meer dan 2 maanden, dan is deze in een verzwakte staat en moet worden geconditioneerd met 4-5 partiële ontlading en opladingen om de volle capaciteit weer te bereiken.

Een nieuwe batterij kan bij de batterij-pictogram op uw computer aan geven dat u een lage batterij conditie heeft. Wij raden u aan om deze batterij ’s nachts volledig op te landen in uw notebook computer. Als u uw accu vervangt wanneer de computer aan staat ( aan de netstroom ) kan het nodig zijn om uw computer af te sluiten en opnieuw op te starten, zodat uw notebook of laptop uw nieuwe batterij herkent.

Oplaadbare batterijen lopen leeg wanneer ze over een periode van tijd niet worden gebruikt.
Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar deze accu’s niet in brandhaarden gooien, demonteren, beschadigen of kortsluiten. Is Het normaal dat een batterij warmte produceert terwijl deze wordt gebruikt en tijdens het opladen? Het is normaal bij notebook batterijen om warmte te produceren wanneer ze worden opgeladen en ook wanneer u werkt op de accu. Als energie wordt overgedragen binnen uw batterijcellen, is warmte een natuurlijk bijproduct.

Waarom presteert mijn laptop batterij minder na verloop van tijd?
Laptop accu’s verliezen hun vermogen om een lading vast te houden. Dit is een normaal verschijnsel en is gemeenschappelijk voor alle oplaadbare laptop-batterijen. De meeste notebook batterijen vandaag de dag zijn gemaakt met geavanceerde materialen die hun lading veel langer vast houden dan eerdere technologieën gebruikt van slechts een paar jaar geleden. Toch is de levensduur van een laptop batterij vandaag de dag ongeveer 500 laadcycli. Voor de meeste gebruikers, 2-3 jaar is een typische levensduur van een laptop accu.

Hoe kan ik het gebruik van de stroom van mijn laptop tot een minimum te beperken?
Je laptop batterij gebruikersduur is afhankelijk van de capaciteit van uw laptop batterij en de hoeveelheid energie die uw computer trekt. U kunt op uw laptop de levensduur van de batterij maximaliseren door het veranderen van de hoeveelheid stroom die de computer trekt terwijl deze op batterijen werkt. Als Windows-gebruiker, binnen uw Control Panel sectie vindt u Energiebeheer. In deze sectie kunt u stroomverbruik en een laag stroomverbruik waarschuwingen te wijzigen. Windows-gebruikers zullen ook in staat zijn om de helderheid van het LCD-scherm te verlagen en hierdoor aanzienlijk de levensduur van de batterij verlengen . U kunt ook uw levensduur van de batterij verlengen door het minimaliseren van het gebruik van uw cd-en dvd-station.

Hoe de resterende levensduur van de batterij controleren
U kunt uw computers ‘resterende levensduur van de batterij controleren door op uw batterij icoon of via de sectie Energiebeheer in het bedieningspaneel van de computer. De levensduur van de laptop batterij is afhankelijk van de kracht en capaciteit van uw laptop batterij en de hoeveelheid energie die uw computer trekt.

Hoe lang zal mijn laptop batterij mee gaan?
Gemiddelde looptijd is 1 1/2 uur tot 3 1/2 uur, afhankelijk van welke applicaties u gebruikt.Functies die meer stroom nodig hebben zal uw laptop batterij sneller uitputten. Het bekijken van een DVD of het gebruik van uw cd-speler en afspelen en opnemen van muziek zijn intensieve functies en dit zal meer stroom verbruiken. Ook verschillende notebooks gebruiken meer energie dan andere. De meeste laptops hebben een power management control panel waar het verbruik kan worden verminderd, zoals het verminderen van de helderheid van het LCD-scherm. Externe accu’s kunnen ook worden aangekocht om langer op accu’s te kunnen werken.

Aanbevolen producten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *