Galaxy S6 tip: wifi-verbinding instellen

Als je voor het eerst een nieuw wifinetwerk wil instellen, ontdek je in deze tip hoe dat moet.

gsm accu

Eerst moet je natuurlijk zeker weten dat de wifi aan staat! Wifi aan- en uitzetten doe je door in Instellingen > Titel Verbindingen > Wi-Fi op de schakelaar naast Wi-Fi te tikken. Je kan de wifi-schakelaar ook vinden in de sneltoetsen in het meldingenvenster. Trek gewoon de notificatiebalk naar beneden om de wifi met de sneltoets aan of uit te zetten.

Selecteer het netwerk
Om een netwerk te selecteren, moet je vaak naar de wifi-instellingen gaan zoals hierboven aangegeven. Je krijgt daar onder de schakelaar een lijst met beschikbare netwerken te zien.  Selecteer het netwerk waar je een verbinding mee wil opzetten.

Indien dit netwerk werd beveiligd, vraagt je toestel meteen om het wachtwoord in te geven. Geef het wachtwoord op en selecteer Verbinden. Het wachtwoord krijg je meestal van je provider (thuis). Als je in een koffiehuis of  hotel bent, kan je meestal wel het wachtwoord vragen aan iemand die er werkt.

Wees voorzichtig met onbeveiligde netwerken! 

Je moet ervan uit gaan dat iedereen met je mee kan kijken als je je Samsung Galaxy S6 met een onbeveiligd netwerk verbindt. Wees extra voorzichtig op openbare plekken!

Slimme netwerkwissel
De Galaxy S6 heeft een Slimme netwerkwissel functie. Als je bijvoorbeeld achteraan je tuin staat en je Wi-Fi verbinding is nog maar zwak, dan schakelt je toestel meteen over naar mobiele data om een betere verbinding te bekomen. Dit kan wel voor extra datagebruik zorgen.

Aanbevolen producten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *