Samsung Galaxy Tab S3 ontvangt Android 8.0 Oreo-update in Nederland

Samsung is begonnen met de uitrol van de update naar Android 8.0 Oreo voor de Galaxy Tab S3. De update werd halverwege mei al in het Verenigd Koninkrijk verspreid en nu volgt Nederland ook.

Oreo voor de Samsung Galaxy Tab S3

Eigenaren van de Samsung Galaxy Tab S3 kunnen momenteel een update verwachten. Daarin zit onder andere Android 8.0 Oreo, de beveiligingsupdate van april, Samsung Experience 9.0 en ondersteuning voor Dolby Atmos.

Een aantal van deze nieuwe functies van Android Oreo zijn onder andere picture-in-picture, een beter werkende wachtwoordmanager en het snoozen van notificaties. In het vernieuwde Samsung Experience 9.0 zijn Samsung-specifieke wijzigingen verwerkt. Denk aan nieuwe emoji’s, een beter aanpasbaar toetsenbord, betere zoekresultaten in de launcher, en het gebruiken van meerdere accounts voor één app genaamd Dual Messenger. Voor alle nieuwe functies kan je dit artikel lezen. Nieuw is de toevoeging van ondersteuning voor Dolby Atmos wat voor een verbeterde geluidservaring moet zorgen. Ook zijn er de zogenaamde live messages toegevoegd, waarmee je gif’jes en gemaakte tekeningen gemakkelijk kunt delen met je familie of vrienden.

De update weegt 1190MB en komt OTA binnen op de tablet. Als dat niet het geval is, kan de update via Instellingen > Software update handmatig gecontroleerd worden.

Samsung Galaxy Tab S3

De Samsung Galaxy Tab S3 is in 2017 officieel aangekondigd. Onder de motorkap vinden we de Snapdragon 820 samen met 4GB werkgeheugen en minimaal 32GB opslaggeheugen wat uitbreidbaar is via microSD. Het 9,7 inch Super AMOLED scherm heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels en kan bediend worden met S Pen. Daarnaast zijn er vier speakers en een 6.000 mAh-accu aanwezig. De tablet kwam op de markt met Android 7.0 Nougat en kreeg een adviesprijs van 680 euro voor de WiFi-versie, en 769 euro voor de versie met 4G.

HP HSTNN-DB5D HSTNN-W02C Batterij 42WH 11.1V

DELL 4GVGH Batterij 84Wh 11.4V

Samsung A3514_DPN Laptop-oplader

Acer AP14A8M Batterij 5910mAh/22.46wh 3.8V

Dell K2R82 312-1160 Batterij 30WH 11.1V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *