Huawei zet volgende stap in proces smartphone met vouwbaar scherm

Huawei heeft zich ten doel gesteld groter te worden dan Samsung op de smartphone-markt. Daarvoor zullen ze als eerste met nieuwe technieken moeten komen. In het geval van de vouwbare schermen hebben ze daarvoor een eerste belangrijke stap gezet.

Vouwbaar scherm

Huawei heeft onlangs laten weten dat ze eerder dan Samsung een toestel met een vouwbaar scherm op de markt willen gaan zetten en wel al in november. Voor wat betreft smartphones zal dat een belangrijke mijlpaal zijn omdat vanaf dat moment ook de vormfactor van smartphones kan gaan veranderen. Wanneer je een scherm kunt vouwen ontstaan er meer mogelijkheden om afwijkende ontwerpen te gaan gebruiken.

Nu hebben de meeste merken wel bedacht hoe een smartphone met een vouwbaar scherm eruit zal moeten zien maar dan moet het ook nog gemaakt kunnen worden. Daarvoor heb je een fabriek nodig die de techniek van vouwbare schermen machtig is. Huawei heeft een eerste belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van een smartphone met een vouwbaar scherm door een samenwerking aan te gaan met een fabriek die deze kunnen ontwikkelen en produceren. Men heeft een samenwerking opgezet met BOE Technology, dit is een bedrijf dat als sinds 2017 flexibele OLED-schermen maakt. Volgens een rapport zal dit bedrijf 8 inch vouwbare schermen gaan maken voor Huawei.

Beschikbaarheid

BOE Technology zou van twee verschillende smartphoneproducenten de opdracht hebben gekregen om een prototype voor een scherm te ontwikkelen. Dat Huawei een samenwerking met deze fabrikant heeft ondertekend zal het bedrijf zeker helpen bij het kiezen welk merk als eerste de schermen gaat krijgen. Wanneer het aan Huawei ligt zal het dus niet lang meer duren voordat we de eerste smartphone met een vouwbaar scherm gaan zien. Volgens de nummer drie van Nederland zal het in november het eerste model gaan tonen.

DELL H6T9R RV8MP Batterij 44wh 11.1V

ACER ADP-18TB 2-515-5305 R33030 Laptop-oplader

MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V

Dell 312-1163 HCJWT T54FJ Batterij 97WH 11.1V

Panasonic CF-VZSU66U Batterij 43Wh 7.4V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *