TCL gaat Palm weer nieuw leven inblazen, omdat het kan

TCL is een producent die licenties op grote namen neemt en daarmee smartphones op de markt zet. Het beste voorbeeld is BlackBerry, dit merk was op ‘sterven na dood’ en verkoopt nu weer best aardig. TCL zal dit jaar wederom een oud merk terug op de markt zetten.

TCL

TCL is een groot Chinees bedrijf dat allerlei producten produceert. Een van deze producten zijn smartphones en deze brengen ze niet onder een eigen naam uit maar in samenwerking met andere bedrijven of ze nemen een licentie op een naam. Zo maakt TCL al sinds 2004 de telefoons van Alcatel, dat was eerst een samenwerking maar uiteindelijk heeft TCL alle rechten op gekocht. Ook merken die eens groot waren maar in verval zijn geraakt krijgen een kans bij TCL. Zo ondertekende het in 2016 een overeenkomst met BlackBerry om onder deze naam smartphones te gaan maken. Onder deze merknaam kwam onder andere de BlackBerry KeyOne uit en meest recent de BlackBerry Motion.

Eerder in 2014 kocht het bedrijf ook alle merkrechten van Palm. Deze waren in handen van HP die het merk ooit overgenomen had maar dat vooral deed vanwege het besturingssysteem WebOS (voorheen HP webOS en Palm webOS). HP heeft hier nooit echt werk van kunnen maken want WebOS wordt nu gebruikt als besturingssysteem op LG Smart-tv’s.

Palm is een legendarisch merk dat net als BlackBerry het tempo en de vernieuwingsdrang van de smartphone-industrie niet kon bijhouden. Ooit was het verantwoordelijk voor de Palm Pilot, een apparaat van voor het smartphonetijdperk waarop je aantekeningen kon maken door een pen te gebruiken op een scherm. Daarna bracht het bedrijf een serie smartphones uit in de Treo-serie waarna er met de Palm Pre overgestapt werd op het eigen besturingssysteem WebOS. Dit was een groot succes en WebOS had heel veel fans maar dit succes werd later door de iPhone en Android vakkundig de nek op gedraaid.

Revival

TCL  gaat in 2018 het merk Palm weer een kans geven en een smartphone onder deze naam op de markt zetten. Dit zal eerst gebeuren in samenwerking met de Amerikaanse provider Verizon en wellicht zal het later breder uitgerold worden. Welk model er met de naam Palm straks in de winkels zal liggen is nog niet bekend maar het zal op Android draaien. Velen zullen hopen op een soort remake van de Palm Pre met een uitschuifbaar toetsenbord, gewoon omdat het kan.

Dell 517133-001 Laptop-oplader

Lenovo L13M4P21 L13L4P21 Batterij 4600MAH 7.4V

ASUS A31N1601 Batterij 36Wh 10.8V

AcBel 54Y8922 Laptop-oplader

LG ADS-40FSG-19 Laptop-oplader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *