Levensduur accu laptop verlengen?

In het vorige artikel levensduur laptop accu is besproken wat voor type accu een laptop heeft en hoe lang deze mee gaat. Er zijn verschillende manieren om de levensduur van de laptop accu te verlengen, deze worden hieronder verder uitgelicht.

Opladen van de laptop accu

Laat de batterij van je laptop niet helemaal leeg lopen. Bij Lithium ion batterijen is juist het goed om de accu van je laptop tussendoor op te laden. Laat je de accu een aantal keer helemaal leeg lopen, dan zal dit nog geen effect op de levensduur hebben, maar doe je dit altijd? Dan heeft dit zeker effect op de levensduur van uw accu.

De eerste tip die wij hiermee geven is dus om de accu tussentijds altijd op te laden. Overigens hebben de meeste nieuwe laptops de modus dat ze automatisch afsluiten voordat deze uitvallen.

Over het helemaal opladen van de accu van uw laptop verschillen de meningen. In de praktijk wordt de laptop bijna altijd helemaal opgeladen omdat gebruikers dan langer kunnen werken zonder stroom nodig te hebben.

Accu en en stroomvoorziening

Gebruikt u de laptop op een plek waar een stopcontact is? Dan adviseren wij u om de accu uit de laptop te halen. De levensduur van de accu gaat snel achteruit als deze continu in het stopcontact zit. Dat heeft te maken met het voortduren laden en ontladen van de accu. Let wel op, dat je niet de stekker uit het stopcontact trekt zonder documenten op te slaan. Op deze manier verleng je uiteindelijk ook de levensduur van de laptop accu. Daarnaast mag je nooit een batterij uit de laptop halen als deze nog aanstaat. Bestanden, hardware en software kunnen beschadigen wanneer je dit doet. Voer je deze actie dus uit, zorg er dan voor dat de computer uit staat. Er wordt beweerd dat wanneer je de accu in de vriezer bewaard, de accu langer mee zou gaan. Wij raden dit af. Accu’s kunnen namelijk niet tegen vocht.

Overige tips

Er zijn veel instellingen op de computer die de accu langer mee laten gaan:

Minder helderheid:

De helderheid van het scherm van de laptop is in te stellen. Als je de helderheid verlaagd, gaat de accu langer mee.

Minder hardware:

Externe muizen, bluetooth, muziekboxen etc. zorgen er voor dat je batterij sneller leeg raakt.

Toepassingen:

Hoe meer toepassingen openstaan, hoe sneller uw laptop leeg is.

Asus C31N1339 Batterij 50Wh 11.31V

Samsung A3514_DPN Laptop-oplader

MSI BTY-M6D Batterij 7800mAh 11.1V

Akoya A41-B34 A32-B34 Batterij 2600mah 14.4V

Toshiba PA5036U-1BRS Batterij 3000mah 14.4V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *