Dit is de exclusieve Huawei Mate RS met 512GB en vingerafdrukscanner in het scherm

Aan het eind van het evenement voor de nieuwe Huawei P20-familie kregen we ook nog de Huawei Mate RS gepresenteerd. Sinds 2 jaar maakt Huawei samen met Porsche Design een aparte smartphone die vooral duur is.

Huawei Mate RS

Het kan altijd beter, groter en duurder dat bewijst Huawei maar weer met de Huawei Mate RS. Deze elite-smartphone is een samenwerking van Huawei, Porsche Design en Leica en bevat het beste van het beste. De toevoeging ‘RS’ staat voor Race Sport en dat verwijst samen met de vormgeving weer naar de Porsche 911.  De Mate RS is een beetje een buitenbeentje want het maakt namelijk geen gebruik van een notch zoals we die bij de Huawei P20 en Huawei P20 Pro wel zien. Het OLED-scherm is 6 inch groot en heeft een 2K-resolutie met een 18:9-beeldschermverhouding. Aan de voorzijde vinden we twee speakers die het geluid voorzien van Dolby Atmos SLS naar buiten pompen.

Opvallend is dat deze smartphone twee vingerafdruksensoren heeft. De traditionele vingerafdruksensor zit aan de achterkant en aan de voorkant zit een vingerafdruksensor onder het scherm. Met dat laatste zijn ze de tweede producent na Vivo die een vingerafdruksensor onder het scherm heeft. Ik vermoed dat dit op laatst is toegevoegd omdat de techniek op de samples in Parijs nog niet werkte. Naast deze twee vingerafdruksensoren kun je ook nog het toestel ontgrendelen met gezichtsherkenning. Wat betreft camera’s heeft de Huawei Mate RS dezelfde set-up als de Huawei P20 Pro. Hij beschikt dus ook over de drie camera’s met de 20 megapixels zwart/wit camera, de 40 megapixel met de kleurenlens en de 8 megapixel als laatste.

De motor van dit vlaggenschip is de Kirin 970 die ook in de Huawei P20-familie ligt en de Huawei Mate 10 Pro van vorig jaar. Het heeft 6GB aan werkgeheugen en je hebt de keuze uit 256GB of 512GB aan interne opslag. Daarmee is Huawei de eerste die een smartphone uitbrengt met 512 GB. De accu in de Huawei Mate RS is 4.000 mAh groot en hij ondersteunt draadloos laden.

Beschikbaarheid

De Huawei Mate RS kost voor de 6GB/256GB-versie €1695 en de 6GB/512GB-versie heeft een duizelingwekkende prijs van €2095. Het toestel is vanaf 12 april te koop maar de kans is klein dat je hem ooit in Nederland of België zult kunnen kopen.

Dell H525EF-00 D525E001L 00G05V 0G05V Laptop-oplader

Microsoft G3HTA027H Batterij 5087mAh/38.2Wh 7.5V

Asus C21-X502 Batterij 38WH / 5136mAh 7.4V

Toshiba PA5208U Batterij 3860mAh/45Wh 10.8V

MSI BTY-M6F Batterij 4640mAh/52.89WH 11.4V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *