Samsung Galaxy S7: beveiligingsupdate maart nu beschikbaar

De beveiligingspatch voor de maand maart is vanaf nu beschikbaar voor de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. Met de patch wordt flink wat verbeterd, maar de update naar Android Oreo 8.0 laat nog even op zich wachten.

Beveiligingsupdate maart 2018

Om even in detail te treden: De Samsung Galaxy S7 en de Samsung Galaxy S7 Edgeworden geüpdatet naar firmwareversie G930FXXS2DCR3 en G935XXS2DCR3. De eerste versie is voor de S7 en de tweede voor de S7 Edge. Naast de beveiligingspatch van maart 2018, worden er op de achtergrond een aantal bugfixes doorgevoerd. Daarnaast zorgt de update voor wat kleine optimalisaties van de beide toestellen.

In totaal worden er 49 verbeteringen voor de veiligheid van het besturingssysteem doorgevoerd. Ook worden er vijf Samsung-apps voorzien van fixes en is de interface van beide toestellen flink verbeterd. Daarnaast worden zwakke plekken in de USB-gadget-driver verbeterd. De NFC-verbinding krijgt een verbetering en de software van het klembord in het Edge-paneel krijgt kleine verbeteringen.

Het is nog even wachten tot de S7 en de S7 Edge een update krijgt naar Android 8.0 Oreo. In februari werd bekend gemaakt dat Samsung bezig is om het meest recente besturingssysteem naar de S7 en de S7 Edge te brengen. Helaas is er tot op heden nog geen harde releasedatum bekend voor deze update. Het kan zijn dat de update halverwege april komt. We zullen moeten wachten op een officiële bevestiging van Samsung voordat we dit nieuws kunnen bevestigen.

Beschikbaarheid

De update voor de Galaxy S7 en de S7 Edge zullen automatisch van start gaan. Let wel op dat het uitrollen van de update als eerste wordt gedaan bij zogenoemde ‘unbranded telefoons’. Telefoons die via providers zijn aangeschaft, zullen de update dus iets later ontvangen. Via de instellingen en Software-update is het mogelijk om te kijken of jouw toestel de update kan installeren.

Samsung AP04214-UV Laptop-oplader

Huawei HB416683ECW Batterij 3550mAh 3.82V

Acer AL15A32 Batterij 37Wh 14.8V

Bose 88796 Batterij 2230mAH/17Wh 7.4V

HP 503377-001 508153-001 Laptop-oplader

NEC PC-VP-WP136 Batterij 6400MAH 11.1V

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *